מה אף אחד לא מזכיר את זה?

נטאשKה

New member
מה אף אחד לא מזכיר את זה?

זה אפילו לא באמת OFF כי זה קשור קשר הדוק לתזונה - אתמול עברה בועדת השרים לענייני חקיקה הצעת החוק שאוסרת גם שיווק של כבד אווז בארץ.
אם אתם זוכרים אז לפני כעשור עברה הצעה מהפכנית שמונעת גידול אווזים לפיטום, עכשיו חברי הכנסת מכל הקשת הפוליטית מנסים להעביר הצעה שלא יהיה אפשר למכור כבד אווז מאווזים שעברו פיטום בארץ.

הצעת החוק מנסחת בפשטות - אם ישראל מונעת גידול אווזים לפיטום כיוון שזה נוגד את עיקרון צער בע"ח, יש למנוע גם שיווק אווזים. לא משנה באיזו ארץ התרחשה ההתעללות.

(כן, כן הצעת החוק מגדירה זאת כהתעללות).

ההצעה עברה בוועדה והמשמעות היא שעכשיו היא הולכת לכנסת. צעד ראשון חשוב.

היחיד בוועדה שהצביע נגד הצעת החוק הוא... שר החקלאות! כן, לכל מי שרוצה לתהות שוב מה הקשר בין ההמלצות שאנחנו מקבלים ודחיפת מאכלי חלב ובשר לגני ילדים וכן הלאה לממשל שלנו, או כמו שנהוג לכנות זאת היום - הון שלטון - נראה לי שההצבעה השלילית של שר החקלאות תתן לכם רמז.

הטיעון שלו אגב היה - שאם אנחנו נאסור על שיווק מארצות אחרות אז ארצות אחרות עשויות לאסור על שחיטה כשרה בטענה שהיא אכזרית. למרות שזה ברור שהטיעון שלו מחורטט לגמרי ומטרתו להסתיר את הסיבה האמיתית להצבעה השלילית אני ממש בעד שארצות אחרות יקחו ממנו רעיונות וילכו בעקבות הולנד, לאסור על השחיטה הכשרה.

כל דיון כזה רק מעלה לכותרות את הלגטימיות של עצם אכילת בשר. זה לא מה שיוריד או ימנע אותו ביום. זה תהליך ארוך. אבל כל צעד קטן כזה הוא עוד התקדמות בדרך.

ladybug6

New member

שכחתי להביא את זה גם לכאן, צודקת.
זה בהחלט משמח. אבל זה רק ההתחלה. צריך להמשיך לעשות רעש ולהשיג תמיכה מהאזרחים ומהח"כים.

לגבי הטיעון המגוחך של יצוא בשר - ממתי ישראל מייצאת בשר?
90% מצריכת הבשר בארץ מגיעה מארגנטינה ומאוסטרליה. אחוז קטן בלבד של הפרות גדלות כאן. אז יצוא?
הטיעון שלו, אגב, רק מוכיח ששחיטה כשרה היא באמת אכזרית! אם הוא בעצמו מודה שכך העולם רואה את זה (כל העולם, חוץ מהגנב שעל ראשו בוער השטריימל).

נטאשKה

New member
לא מחושבת שדיבר על

ייצוא כמו פשוט על זה שייאסרו שחיטה כשרה באיזו "פעולת נקמה" או נגד הזויה לזה שנאסור יבוא כבד אווז... הזוי! כבר אמרנו.
נוסח מה שקרה בהולנד. אני ממש בעד. שחיטה כשרה היא אכן האכזרית ביותר, אני יודעת שיש דיעות שאומרות שאם יאסרו על שחיטה כשרה זה כביכול מנקה את המצפון של אוכלי הבשר שהשחיטה השונה היא "לא אכזרית" ו"לכן זה בסדר".

אני לא חושבת ככה. אני חושבת שזה עוד צעד לדה לדיטימציה לאכול בשר. קודם אוסרים על שיטות שחיטה מסוימות, זה מעלה את המודעות לעובדה שאלו בע"ח, נושמים וחשים כאב ומתוך זה תרד כמות צריכת הבשר. אבל אני יודעת שאני שנויה במחלוקת כאן בנושא הזה.

לגבי ההמשך - כן, צריך להמשיך רעש בתמיכה בחוק הזה וצריך להמשיך ולכתוב לח"כים ולדרוש מהם להצביע בעדו, כשיגיע לכנסת. מאמינה שיעבור. זה צעד חשוב קדימה. בד"כ חוקים שעוברים ברוב מלא בוועדת החקיקה מגיעים לכנסת ולא נופלים.

ladybug6

New member
ראשי פרה וכבש כרותים במזרקות ב"ש

הפעולה שנעשתה ברחבי גוש דן לפני מס' חודשים ושבעקבותיה נעצרו מספר פעילים - הפעם בבאר שבע.
http://news.walla.co.il/?w=/10/2649783
על קיר המזרקה נכתב: "בסבל כולם שווים. לארוחה יש תחליף. לחיים אין".

סביון1

New member
תזכירי לי בבקשה מי זה שר החקלאות הצדיק הזה

ומאיזה מפלגה הוא?

נטאשKה

New member
מסתבר שהתנגדו שלושה

שמיר, שר החקלאות, לנדבר ואהרונוביץ.
תמכו - לבני (שמגדירה עצמה אגב צמחונית מטעמי מצפון), אורבך, גרמן, ארדן, אריאל, פייגלין

ladybug6

New member
הלוואי שיצא לפועל!

רק מעציב אותי לראות את התגובות הממורמרות של הקרניסטים שפוחדים להדבק במחלה האיומה.

נטאשKה

New member
תגובות כאלה הן חסרות משמעות

אנשים תמיד מפחדים משינוי. מה שחשוב זה בין השאר הצעות חוק כמו אלו שיש פה בשרשור, שהופכות את אכילת הבשר בפרט ומוצרים מן החי בלל למשהו שבדיון האם צריך אותו או לא והאם הוא נכון מוסרית או לא. כל צעד קטן כזה הוא חוליה נוספת שמותרת בשרשרת על צווארם של בעה"ח.

שמחי על המתקדם ואל תתעצבי על אנשים פרימיטיביים.

גם בחוקים של זכויות אדם למשל - תמיד יהיו אנשים גזעניים, השאלה היא מה החוק במדינה והאם הוא מותיר את אותה גזענות. ככל שהחוקים יותר ברורים, ככל שהשיח יותר מיינסטרימי, כך דברים כאלה הולכים ונעלמים.

למעלה