מה, אף אחת לא תייחסת למה שקרה היום

rona33

New member
מה, אף אחת לא תייחסת למה שקרה היום

בניו יורק? אחת מהעבודה שלי, חסרת טקט לחלוטין, אמרה לי היום כשנודע על כל מעשי הטרור בארה"ב:"את רואה כמה טוב שאין לך ילדים, תראי לאיזה עולם היית מביאה אותם". אגב, היא יודעת על הטיפולים שלי. זוהי שאלה פילוסופית כבדת משקל ואני לא מתעלמת מדילמות פלוסופיות אבל יש גבול. את יודעת שאני עוברת כ"כ הרבה אז למה השטויות האלו? הגבתי בשתיקה, מה שלא אופייני לי כלל. פשוט לא היה לי מה להגיד. מה אתן אומרות?

אפרת**

New member
איזה משפט חסר טאקט.

באמת. מה שטויות האילו?? זה בכל פעם מקומם אותי מחדש. בעולם שלנו יש דברים רעים שכולנו מצרים עליהם אבל גם יש הרבה מאד דברים טובים ונפלאים. וכשאנחנו רוצים ילדים אנחנו חושבים על הדברים הטובים שיש בעולם ולא על הדברים הרעים. זה הכל.

נועם@בת

New member
אף אחת לא מתייחסת כי אני חושבת

שפשוט נגמרו המילים. כי מה כבר אפשר להגיד... לא להאמין... אלוהים אדירים... איך יכול להיות... סוף העולם... והחברה שלך לא חסרת טקט, היא פשוט פוסטמה
כי בשביל להגיד כזה דבר, צריך מידה גדושה של טמטום, ואלוהים לא חילק שכל בצורה שווה. זה מזכיר לי סיפור מלפני המון שנים. (אולי אפילו ממלחמת יום כיפור) אמא שלי חזרה מהמכולת וסיפרה שעמדו כמה נשים בתור, ודיברו על המצב הבטחוני ודאגו בצוותא לבעלים ולבנים. ואשה אחת אמרה שזה באמת קשה ודואגים. אז אחרת נזפה בה ואמרה, מה את דואגת לך בכלל אין ילדים. האשה פרצה בבכי וברחה מהחנות, ואמא שלי חזרה מזועזעת וסיפרה לנו הילדים. המון פעמים חשבתי על הסיפור הזה, עוד הרבה לפני ש"לך אין ילדים" היה משפט רלוונטי עבורי. אז כמו שאמרתי- אלוהים לא חילק זכל בצורה שווה, וקשה לצפות מולם שידעו מה מות להגיד ומה אסור.
נועם

yaelhul

New member
תעצרו את העולם, אני רוצה לרדת...

לא יודעת מהיכן הציטוט הזה, אבל אין מתאים ממנו כעת לתאר את הרגשתי. העולם פשוט השתגע. יש בו דברים כל כך מקולקלים שאני (שבגיל ההתבגרות הייתי בטוחה שאני וכמה חברים יכולים להציל את העולם) כבר יודעת שאי אפשר לתקן. וכן, גם אני שאלתי את עצמי היום בפחד, לאיזה מן עולם אנחנו מתאמצים כל כך להביא ילדים... הפחידו אותי פחד מוות פיגועי הירי בהם נהרגו הורים לפעוטות או ילדים שנהרגו והותירו הורים המומים מכאב. אח"כ הזכרתי לעצמי שיש גם דברים אחרים, נפלאים, ושכולנו נמצאים כאן כיוון שאנו יודעים ומאמינים שאותם ננחיל ונראה לילדינו. הרי תמיד צריך להאמין ולקוות לטוב, למרות המציאות שלפעמים טופחת על פנינו. לא יצא מאד אופטימי אבל תודה שהקשבתם. יעל.

אפרת**

New member
היה פעם סרט כזה

שזה היה שמו - תעצרו את העולם אני רוצה לרדת. אני לא זוכרת מי היו הסטארים שם ומה היה התוכן.

כל הכבוד ../images/Emo13.gif

אני באמת מאמין שלמרות כל החרא (תיסלחו לי על הביטוי)מיסביב עדיין יש דברים ניפלאים ששוה ליחיות ולהביא ילדים בישבילם

מזעזע!

כבר כמה שעות ואני לא קולטת. עדיין מקווה שמישהו יגיד שזה איזה תסריט חולני שמישהו החליט להריץ בתור Practical joke ותיכף ננשום לרווחה שזה לא באמת. איך יתכן שזה אמיתי? מאיפה בא הטירוף להגות תוכנית כזו בכלל? ומה המטרה? מי חושב שזה מוכיח משהו בכלל? ואיזה שואה תבוא על העולם הזה עכשיו? המון שאלות בלי תשובות - רק זעזוע ופחד.

נילה - זה בדיוק מה שאני חשבתי

אתמול!!! כ"כ קיוויתי שפתאום אלי יצפאן יפרוץ אל המסך ויגיד: "סתתתאאאאאאםם"!!!! ישבתי אתמול באוטו, והקשבתי לחדשות ערוץ 2 ששודרו ברדיו, ושלי יחימוביץ´ לא מפסיקה לדווח על מטוס, ועוד אחד, ועוד אחד... נשאתי את עיניי למעלה (ואני לא אדם מאמין) ואמרתי לו: "אולי די? בבקשה...אני מתחננת...". די, שיגמר כבר הסיוט. שיבואו עלינו ימי רוגע, בהם נתעסק בשביתות מורים וכאלה... סיגל

אים זה מה שהיא חושבת כניראה שלא ../images/Emo10.gif

מגיע לה ילדים אים היא לא יכולה ליראות את הצד הטוב שבחיים ותרשו לי להוסיף אימרת כנף קטנה "אלוקים נותן אגוזים למי שאין לו שיניים"

אף פעם אל תאמר זאת!!!

לא אנחנו נשפוט למי מגיעים ילדים, ולמי לא!!! אני נזכרת בחמי (שחי, אבל אנחנו לא בקשר איתו), שבן-זוגי הוא בנו היחידי. חמי הוא האדם המגעיל ביותר שאני מכירה! למרות עושרו ונכסיו, הוא יודע רק לקחת בכל אפשרות, לזלזל בדברים שאינם חומריים, ולהתיחס למשפחתו כמו אל "זבלים" (ולכן הוא נשאר לבד! אפילו מאישתו השניה, מלאך עלי אדמות, התגרש). והנה, בנו יחידו, האור שבחיי, גדל והיה לאיש מדהים, למרות אביו!!! איש שלמד להעריך חיבוק חם ונשיקה רטובה, איש שהמוטו בחיוו הוא: " כסף בא וכסף הולך, אבל הוא רק כסף ולא יותר מזה", שיעשה עבור משפחתו הכל, ובכל שעה. איש שחבריו יכולים לסמוך עליו. איש, שהאישה שלידו, תיתן את חייה תמורת חייו!!! ואם תראה את אביו - תוכל לומר עליו את המשפט שאמרת, אבל מרע יצא טוב, ולמזלי!!! אז אל לנו לאחל למי אלוהים צריך לתת אגוזים ולמי לא...

את כניראה לא היבנת אותי ../images/Emo4.gif

אני לא טענתי לרגע שאים בן אדם מסויים לא יודע איך להיתנהג עים מישפחתו לא יצאו לא ילדים ניפלאים שיודעים לתת אהבה ולקבל אהבה אני רק שואל איך לבן אדם יש זכות להגיד כאלה דברים הדברים שאמרתי נבעו בתגובה למה שאחת מהעבודה של רונה33 שאמרה לה "שיש לה מזל שאין לה ילדים כי לאיזה עולם היא היתה מביאה אותם" ואני חושב שלהגיד כזה דבר לבן אדם שעובר את כל מה שאתם עוברות בישביל זה זה חוסר רגישות ואים היא באמת חושבת כך אז לא מגיע לה ילדים

רונתי היקרה

כפי שנועם אמרה, שכל לא מחולק באופן שוויוני אני יודעת שזה כואב לשמוע משפט כזה אבל האישה הזו פשוט לא ראויה לתגובה מצידך. העולם ימשיך כמנהגו ויהיו לנו ילדים שייולדו אליו, אל ימים טובים יותר, אך גם אל ימים קשים כמו אתמול. חיבוק לעידוד זוהרה

אני הייתי אומרת לה: "באמת תודה לך" ../images/Emo4.gif

בציניות נוראית שהיתה משאירה אותה ללא מילים... איזו חוסר רגישות מצידה, ועוד לאור העובדה שהיא יודעת מה את עוברת... אנחנו שואפים להביא ילדים לעולם, כדי להופכו למקום טוב יותר, ולא רע יותר. סיגל

שחר חדש

New member
מעניין אם היא היתה מוותרת גם על

הילדים שלה, או - על החיים שלה עצמה שמתנהלים בעולם הזה. מה שבטוח הוא, שהמשפט הזה שלה לא מוסיף טוב לעולם הזה. השתיקה שלך במקומה. לא ברור לי איך מגיבים על משפט דבילי שכזה. בכל מקרה - את תביאי ילדים לעולם הזה, ותגדלי אותם בכייף.

למעלה