מה אפשרלעשות מקורקבנים?

colea

New member
מה אפשרלעשות מקורקבנים?

אתמול קניתי לבקשת בעלי קורקבנים ואין לי מושג מה לעשות איתם. הצעות התקבלו בברכה. בתודה מראש
 

צוצונת

New member
מאפה קורקבנים ותפוחי אדמה

חצי קילוגרם קורקבנים קופסת פטריות פרוסות 2 בצלים בינוניים קצוצים 4-5 תפוחי אדמה בגודל בינוני מלח,פלפל, חוואיג' או כורכום כוס גדולה של מרק בשר או מרק עוף לבשל את הקורקבנים עד לריכוך ללא מלח כי זה מאוד מלוח. רצוי לבשל בסיר לחץ כחצי שעה אחרי הרתיחה אבל גם בסיר בישול רגיל אפשר לשעה וחצי בערך. לסנן ולצנן ולחתוך לקוביות . לטגן 2 בצלים קצוצים עד שמזהיב קלות להוסיף קופסת פטריות פרוסות להוסיף מלח ופלפל שחור ומעט חואיג' או כורכום. להוסיף את הקורבנים שיספגו את הטעמים . לקלוף ולחתוך לקוביות 4 - 5 תפוחי אדמה בגודל בינוני לבשל עם כל התבשיל לחצי שעה בערך במכסה סגור להכין מרק מאבקת מרק בשר או עוף ולשפוך על הכל. להכניס את התבשיל לקדירה ולאפות בכלי מכוסה כחצי שעה בתנור חם.
 

צוצונת

New member
../images/Emo45.gifיספיק לארוחה אחת ביום

הכוונה לך? או לארוחה אחת גדולה ביום? בכל אופן המאכל הזה הוא ממש ארוחה חמה ומשביעה ועם סלט ירוק ליד זה באמת שלא צריך עוד כלום.
 

clcl

New member
קורקבנים ברוטב

מומלץ לבשל בסיר לחץ או על להבה קטנה בבישול איטי (להניח מתחת לסיר דיסק למניעת חריכה) לטגן במעט שמן 1 בצל גדול חתוך גס + הקורקבנים. לאחר שהשחימו, תוך ערבוב, להוסיף מים כדי כיסוי להוסיף תבלינים: מלח במידה, פלפל שחור, 1-2 עלי דפנה, שום כתוש (רצוי טרי), מעט פפריקה אדומה. לאחר הבישול, להוציא לקערית מעט מנוזלי הבישול ולהוסיף כ- 1 כף אבקת מרק פטריות, לערבב היטב ולהוסיף לסיר הבישול תוך כדי בחישה - לבשל בסיר פתוח עוד כ- 10 דקות.
 

clcl

New member
הצעת הגשה

להגיש התבשיל בליווי פירה תפו"א או אורז לבן מאודה.
 
קורקבנים בסגנון הונגרי

מתכון: קורקבנים עם רוטב גזר בסגנון הונגרי (בצ'ינלט) רכיבים: קילו קורקבנים מנוקים 3 גזרים מגורדים 4 שיני שום גדולות כתושות בצל גדול קצוץ שמן מלח פלפל שחור 2 כפות קמח אופן הכנה: את הקורקבנים רצוי להרתיח פעמיים , לשפוך את המים ולשטוף. לחתוך לקוביות. מחממים בסיר קצת שמן ומוסיפים את כל הרכיבים ביחד חוץ מהקמח. מטגנים כמה דקות. מוסיפים מים עד לכיסוי ומבשלים בסיר לחץ כשעה. מורידים את המכסה ומצמצים את הרוטב. כאשר כמעט אין נו זלים, מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים במהירות . מבשלים עוד 2-3 דקות תוך ערבוב. הערות: מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה