מה אפשר להכין מגזר?

יוכי68

New member
מגזר אפשר להכין הרבה דברים כמו:

עוגת גזר, סלטים שונים מגזר, פשטידת גזר, מרק כתום עם גזר.........מה את מחפשת בדיוק, תני כיוון
 

יוכי68

New member
גולדה, התזמון והתשובות....חחחחחח../images/Emo6.gif

מה שלומך? כשאומרים לי גזר מיד אני נזכרת בגזר המתוק שהייתי אוכלת באורנים בתור סלט מתוק: צימוקים, אננס קוביות, מיץ תפוזים והרבה גזר מגורר בתוספת סוכר.......טעיםםםםםםםםםם.
 
יוכי אצלי ב"ה מצוין, קצת עסוקה בימים

האחרונים נכנסת רק מאוחר בלילה לראות מה חדש. היה לנו רצף שמחות במשפחה. שיהיו אצל כולם. יש לי ארוחה להכין השבוע אז תמונות יועלו כצפוי. מה שלומך את?
 

יוכי68

New member
ב"ה, אוטוטו חוזרת לעבודהההההההההה

ולא נצלתי את החופשה......אני כמעט ולא יוצאת מהבית.......צמודה חזק חזק לקטנה..היא לא משתמשת במוצץ/בבקבוק ואני לא יודעת מה לעשות בעוד פחות משבועיים
יחד עם זאת אני שמחה לחזור לשגרה, הכיתה שלי מאוד זקוקה לי ומחכה לי עבודה רבה בכיף כיאה לגדיים.....חחחחחחחח
 

מחל

New member
גם בתי היתה צמודה אלי... קניתי בקבוק מאורך של

NUK ועם המון נסיונות היא הסכימה לשתות בזה מטרנה, גם בקבוקים של MUM טובים. בהצלחה.
 

חנהפ

Active member
מאפה גזר

5 גזרים מגוררים 1 ביצה 150 גרם גבינת רוקפור מפוררת 150 גרם גבינה בולגרית מפוררת 1 חבילה דפי לזניה מלח ופלפל שחור לפי הטעם 400 גרם עגבניות מרוסקות 50 גרם חמאה 3 כפות קמח כ- 1/2 1 כוסות חלב קורט אגוז מוסקט . מערבבים בקערה את הגזר והביצה. מתבלים במלח ופלפל. 2. בקערה פרדת מערבבים את הגבינות ומתבלים בפלפל. 3. יוצקים 1/4 מהעגבניות המרוסקות לתבנית פיירקס מרובעת. מסדרים מעל שכבה של דפי לזניה מפזרים עליהם מחצית מכמות הגזר. מסדרים מעל הגזרדפי לזניה, יוצקים 1/4 מהעגבניות המרוסקות ומפזרים מעל את תערובת הגבינות. מסדרים מעל דפי הלזניה, יוצקים 1/4 מהעגבניות המרוסקות ושמים את הגזר הנותר בשכבה אחידה. יוצקים את שארית העגבניות המרוסקות. 4. בסיר קטן ממיסים את החמאה, על אש קטנה. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שנוצר גוש. מתחילים את החלב בזרם דקיק תוך בחישה מתמדת, עד שנוצר רוטב חלק ודליל יחסית. מתבלים באגוז מוסקט ויוצקים על המאפה. 5. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) במשך 40 דקות.
 

חנהפ

Active member
מרק גזר ועדשים

5 גזרים גדולים, חתוכים לגפרורים 1 כוס עדשים אדומות 1/4 כוס שמן זית 2 בצלים גדולים, קצוצים 2 פלפלים אדומים, קצוצים 4 שיני שום כתושות 8 כוסות מרק עוף חם מאוד 1 כף זרעוני כוסברה, כתושים 1 כפית כמון קורט כורכום מלח ופלפל שחור לפי הטעם פלפל שחור גרוס לפי הטעם להגשה: פטרוזיליה קצוצה 1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול למרק. מטגנים את הגזר והפלפלים ומטגנים תוך ערבוב במשך 20 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד 2 דקות. 2. מוסיפים את העדשים ומערבבים. יוצקים את מרק העוף ומערבבים. מנמיכים את האש, מוסיפים את זרעוני הכוסברה, הכמון, הכורכום, מלח ופלפל שחור ואדום לפי הטעם. מבשלים על אש קטנה 30 דקות. 3. מעבירים את המרק לבלנדר ומערבלים לקבלת מחית. מחזירים לסיר ומחממים כ- 5 דקות נוספות. 4. יוצקים לקערות אישיות, מקשטים בפטרוזליה קצוצה ומגישים.
 

חנהפ

Active member
רולדה גזר במילוי גבינת עיזים ברוטב יוגורט

לרולדה: 2 כפות פרמזן מגורד 1 כף כוסברה קצוצה 125 גרם חמאה 700 גרם עזר מגורר דק 6 ביצים בגודל בינוני מופרדות חלבון/חלמון למלית: 1 גליל פרומעז כפית שמן זית 2 שיני שום מעט מלח לרוטב: 1 גביע יוגורט 2 כפיות מיונז 1 שן שום גדולה חופן שמיר קצוץ מעט מים לדילול מכינים על תבנית (בערך בגודל 33 על 23 ס"מ) נייר אפייה לא משומן עליו מפזרים את גבינת הפרמזן. ממיסים את החמאה בסיר ומאדים את הגזר עד לריכוכו. מסננים. מעבירים לקערה ומוסיפים את החלמונים והתבלינים. מקציפים את החלבונים ומקפלים לעיסת הגזר משטחים בתבנית ואופים 10-12 דקות בחום בינוני, מוציאים מהתנור ומגלגלים בעזרת נייר האפייה. מניחים לצינון. מלית: מערבלים קצרות את הגבינה,שמן שום כתוש ומלח. רוטב: מערבבים את חמרי הרוטב (רצוי בבלנדר מקל - או בבלנדר רגיל) הרכבה: פותחים את הרולדה ומורחים עליה את מלית הגבינה. מגלגלים ומסירים את נייר האפיה. מגישים פרוס לפרוסות (קר!) ולידו רוטב היוגורט. הרולדה נהדרת למראה ונפלאה לטעם
 

חנהפ

Active member
קציצות גזר ובקר

3 גזרים גדולים, מגוררים 1/2 ק"ג בשר בקר טחון 1 כוס פירורי לחם 1/4 כוס שומשום מלח ופלפל שחור לפי הטעם 1/4 כפית פלפל אדום גרוס 1 כפית כמון 1/4 כוס שמן זית שמן לטיגון 1. מערבבים בקערה גדולה את כל החומרים. מרטיבים את כפות הידיים ויוצרים קציצות קטנות. 2. מחממים שמן במחבת גדולה וכבדה, מטגנים את הקציצות עד שהן מזהיבות. מסיפים במגבות נייר ומגישים.
 

חנהפ

Active member
פילאף גזר

2 כוסות אורז ארוך 2 כוסות גזר מגורר 75 גרם חמאה (או מרגרינה בטעם חמאה) 1 בצל קצוץ 1 פלפל אדום חתוך לקוביות 1/2 3 כוסות מרק עוף צח חם מאוד 1 כפית סוכר מלח ופלפל שחור לפי הטעם 1. מחממים את החמאה במחבת גדולה וכבדה עם דפנות גבוהות. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שמזהיב. מוסיפים את הפלפל האדום והגזר ומטגנים תוך ערבוב מדי פעם 5 דקות נוספות. 2. מוסיפים את האורז ומטגנים 2-3 דקות נוספות. יוצקים את המרק, מוסיפים סוכר, מלח ופלפל ומנמיכים את האש. 3. מכסים ומבשלים 30 דקות על אש קטנה. מסירים מהאש ומשאירים עם מכסה סגור 10 דקות נוספות. 4. מסירים את המכסה והופכים על צלחת הגשה. אם רוצים, אפשר לבשל את הפילאף בסיר פלא ולקבל כתר של אורז.
 

חנהפ

Active member
עוגת גזר

2 ביצים 440 ג' סוכר 1+1/2 כוס שמן 240 ג' קמח 500 ג' גזר מגורד בפומפיה 110 ג' אגוזי מלך 150 ג' צימוקים 2 כפיות סודה לשתיה 2 כפיות אבקת אפיה 1 כפית קינמון 1/2 כפית מלח 1 כפית תמצית וניל מערבלים במיקסר ביצים, מוסיפים בהדרגה את הסוכר ואת השמן. מערבבים בצד קמח, סודה, אבקת אפיה, קינמון ומלח ומוסיפים למיקסר ב 3 פעמים. מוסיפים וניל, מפסיקים את המיקסר ומוסיפים ביד גזר, צימוקים ואגוזים. בתנור - 180 מעלות לשעה.
 

חנהפ

Active member
מאפינס גזר וקישואים

2 קישואים 2 גזרים 2 כוסות קמח תופח קורט מלח 1 קפית קנמון טחון חצי כפית אגוז מוסקט חצי כוס אגוזי פקאן קצוצים 2 ביצים כוס חלב חב' חמאה מומסת לגרר את הקישואים והגזר. להוסיף קמח תבלינים ואגוזים. לערבב היטב. לטרוף בקערה נפרדת ביצים חלב וחמאה. להוסיף לעיסה - לערבב לקבלת בצק (הבצק אמור להכיל גושים). אופים בתבנית שקעים משומנת בחום גבוה (210 מעלות) 15 עד 20 דקות.
 

יוכי68

New member
אצי המרכיב העיקרי במרק ירקות הוא הגזר

בשל מתיקותו והעדפתו ע"י הילדים..........פשוט לבשל גזרים מקולפים בתוספת תפו"א, קישוא, בצל וכמה עלי כרפס....לרכך ולאחר מכן למעוך קלות, לתבל ויש לנו מרק ירקות לתוכו אפשר להוסיף אורז/אטריות/כופתאות. אפשר להכין קציצות גזר מטוגנות: לגרר בפומפיה בצד הגס כ 5 גזרים.....לסחוט מעט, להוסיף בצל מגורר, עשבי תיבול קצוצים, מעט קמח/פירורי לחם וביצים (2), תבלינים יוצרים תערובת שנוחה ליצירת קציצות .....לטגן במעט שמן משני הצדדים....להכין סלט טרים....יאמי. על אותו עיקרון ניתן להכין קציצה מגזר שריככנו בבישול במים ומעכנו אותו ולו הוספנו פירורי לחם, תבלינים וביצים ולטגן קלות. - באותה מידה ניתן להכין מזה פשטידה בתנור .
 

הרברונן

New member
מתכון: לחם לחמניות גזר

מכינים מחית של 250 גר´ גזר שבושל במיץ תפוזים עד ריכוך. לקערת המיקסר מכניסים: קילו ועוד 200 גר´ קמח לחם מנופה, 3 כפות שמרים יבשים, 2 כפות סוכר, 20 שערות זעפרן, מעט פלפל שחור גרוסטרי, מחית הגזר ועוד 400 מ"ל מים פושרים וכן 150 מ"ל שמן זית. מערבלים כמה דקות ומוסיפים כף מחוקה מלח גס. מערבבים 20 דקות ביחד במהירות בינונית. התפחה ראשונה. ללחם: מחלקים לככרות ובסוף התפחה שניה עושים כמה חריצים על פני הכיכר ללחמניות: מחלקים ל 20 חתיכות שוות ויוצרים צורות של לחמניות. מפזרים מעל קמח. התפחה שניה. לתנור 190 מעלות עם מים בתחתית ללחם: בערך 40 דקות. לבדוק שמשמיע רעש חלול בנקישה בתחתית ללחמניות:למשך 25 דקות (אני הפכתי אחרי 20 לעוד 5 דקות). מצננים על רשת. חלום. כל טוב, רונן
 
למעלה