מה אפשר לעשות עם ארטישוק ירושלמי קפוא?

אפיהיל

New member
אני מחפשת בעלת ניסיון עם ארטישוק ירושלמי אבל דווקא קפוא של סנפרוסט
יש רעיונות למתכונים מוצלחים בשימוש עם המוצר הקפוא?
תודה מראש
 

ויוי 25

Well-known member
את הארטישוק -הקפוא להכניס לקערת מים עם חצי לימון סחוט ,ל-2 דקות בלבד ,ולסנן.
ולהעביר לקערה ולערבב עם 6 כפות שמן ותבלינים: כמו: מלח ,פלפל, פפריקה אבקת- שום,כפית תבלין חוואייג' (או אבקת מרק,)
ולהעביר לתבנית אפיה (מוברשת ב-2 כפות שמן,) ולאפות בתנור מחומם -180 מעלות חום ,לאפות עד לריכוך, (כפי שעושים עם גזר -קפוא.)
כדאי לבדוק במזלג לאחר 15 דקות את מצב ההתרככות. ובמידת הצורך להמשיך באפייתו עד שמתרכך ומקבל גוון זהוב.
לאחר שהארטישוק מתרכך מכבים את התנור.
ומטגנים בצל גדול קצוץ -גס:
לחמם במחבת 3 כפות שמן מחומם ומוסיפים בצל גדול וקצוץ ,עד שמזהיב.
ולאחר שהארטישוק מוכן בתבנית שבתנור ,לצקת מעליו את הבצל המוזהב.
מעבירים לצלחות ומפזרים מעל כול מנה עלי -פטרוזילה טרייה קצוצה, קורט מלח,כפית שמן,ומיץ לימון, או עלי בזיליקום קטנים.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
את הארטישוק -הקפוא להכניס לקערת מים עם חצי לימון סחוט ,ל-2 דקות בלבד ,ולסנן.
ולהעביר לקערה ולערבב עם 6 כפות שמן ותבלינים: כמו: מלח ,פלפל, פפריקה אבקת- שום,כפית תבלין חוואייג' (או אבקת מרק,)
ולהעביר לתבנית אפיה (מוברשת ב-2 כפות שמן,) ולאפות בתנור מחומם -180 מעלות חום ,לאפות עד לריכוך, (כפי שעושים עם גזר -קפוא.)
כדאי לבדוק במזלג לאחר 15 דקות את מצב ההתרככות. ובמידת הצורך להמשיך באפייתו עד שמתרכך ומקבל גוון זהוב.
לאחר שהארטישוק מתרכך מכבים את התנור.
ומטגנים בצל גדול קצוץ -גס:
לחמם במחבת 3 כפות שמן מחומם ומוסיפים בצל גדול וקצוץ ,עד שמזהיב.
ולאחר שהארטישוק מוכן בתבנית שבתנור ,לצקת מעליו את הבצל המוזהב.
מעבירים לצלחות ומפזרים מעל כול מנה עלי -פטרוזילה טרייה קצוצה, קורט מלח,כפית שמן,ומיץ לימון, או עלי בזיליקום קטנים.


נשמע טוב!
תודה ויוי וברוכה הבאה!
 

אפיהיל

New member
את הארטישוק -הקפוא להכניס לקערת מים עם חצי לימון סחוט ,ל-2 דקות בלבד ,ולסנן.
ולהעביר לקערה ולערבב עם 6 כפות שמן ותבלינים: כמו: מלח ,פלפל, פפריקה אבקת- שום,כפית תבלין חוואייג' (או אבקת מרק,)
ולהעביר לתבנית אפיה (מוברשת ב-2 כפות שמן,) ולאפות בתנור מחומם -180 מעלות חום ,לאפות עד לריכוך, (כפי שעושים עם גזר -קפוא.)
כדאי לבדוק במזלג לאחר 15 דקות את מצב ההתרככות. ובמידת הצורך להמשיך באפייתו עד שמתרכך ומקבל גוון זהוב.
לאחר שהארטישוק מתרכך מכבים את התנור.
ומטגנים בצל גדול קצוץ -גס:
לחמם במחבת 3 כפות שמן מחומם ומוסיפים בצל גדול וקצוץ ,עד שמזהיב.
ולאחר שהארטישוק מוכן בתבנית שבתנור ,לצקת מעליו את הבצל המוזהב.
מעבירים לצלחות ומפזרים מעל כול מנה עלי -פטרוזילה טרייה קצוצה, קורט מלח,כפית שמן,ומיץ לימון, או עלי בזיליקום קטנים.

אכן נשמע מעניין
יש לי תחושה שזה יהיה כבר טעים אפילו בלי הבצל
רק יש לי שאלה. מדוע השלב הראשון של מים עם חצי לימון? מה החשיבות או התרומה שלו?
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
איך היית מכינה מרק? זה גם כן רעיון נחמד, אבל אני צריכה קצת יותר הדרכה אם אפשר


מתחילה מהזהבת בצל בשמ"ז.
אם יש, מוסיפה פרוסות כרישה.
חותכת לקוביות, מזהיבה קצת ביחד עם הבצל.
מוסיפה ציר ירקות (או מים) עד לגובה הירקות, מלח+פלפל +קצת טימין ו/או אגוז מוסקט (אוהבת במרקים כאלה).
מבשלת עד להתרככות ואז מרסקת באמצעות בלנדר מוט.
 

אפיהיל

New member
מתחילה מהזהבת בצל בשמ"ז.
אם יש, מוסיפה פרוסות כרישה.
חותכת לקוביות, מזהיבה קצת ביחד עם הבצל.
מוסיפה ציר ירקות (או מים) עד לגובה הירקות, מלח+פלפל +קצת טימין ו/או אגוז מוסקט (אוהבת במרקים כאלה).
מבשלת עד להתרככות ואז מרסקת באמצעות בלנדר מוט.
נשמע גם כן טוב
תודה!
 

ויוי 25

Well-known member
משרים לזמן קצר עם מים ולימון ,ובכך מונעים את השחרת הארטישוק .
 
למעלה