את הארטישוק -הקפוא להכניס לקערת מים עם חצי לימון סחוט ,ל-2 דקות בלבד ,ולסנן.
ולהעביר לקערה ולערבב עם 6 כפות שמן ותבלינים: כמו: מלח ,פלפל, פפריקה אבקת- שום,כפית תבלין חוואייג' (או אבקת מרק,)
ולהעביר לתבנית אפיה (מוברשת ב-2 כפות שמן,) ולאפות בתנור מחומם -180 מעלות חום ,לאפות עד לריכוך, (כפי שעושים עם גזר -קפוא.)
כדאי לבדוק במזלג לאחר 15 דקות את מצב ההתרככות. ובמידת הצורך להמשיך באפייתו עד שמתרכך ומקבל גוון זהוב.
לאחר שהארטישוק מתרכך מכבים את התנור.
ומטגנים בצל גדול קצוץ -גס:
לחמם במחבת 3 כפות שמן מחומם ומוסיפים בצל גדול וקצוץ ,עד שמזהיב.
ולאחר שהארטישוק מוכן בתבנית שבתנור ,לצקת מעליו את הבצל המוזהב.
מעבירים לצלחות ומפזרים מעל כול מנה עלי -פטרוזילה טרייה קצוצה, קורט מלח,כפית שמן,ומיץ לימון, או עלי בזיליקום קטנים.
אני מחפשת בעלת ניסיון עם ארטישוק ירושלמי אבל דווקא קפוא של סנפרוסט
יש רעיונות למתכונים מוצלחים בשימוש עם המוצר הקפוא?
תודה מראש
את הארטישוק -הקפוא להכניס לקערת מים עם חצי לימון סחוט ,ל-2 דקות בלבד ,ולסנן.
ולהעביר לקערה ולערבב עם 6 כפות שמן ותבלינים: כמו: מלח ,פלפל, פפריקה אבקת- שום,כפית תבלין חוואייג' (או אבקת מרק,)
ולהעביר לתבנית אפיה (מוברשת ב-2 כפות שמן,) ולאפות בתנור מחומם -180 מעלות חום ,לאפות עד לריכוך, (כפי שעושים עם גזר -קפוא.)
כדאי לבדוק במזלג לאחר 15 דקות את מצב ההתרככות. ובמידת הצורך להמשיך באפייתו עד שמתרכך ומקבל גוון זהוב.
לאחר שהארטישוק מתרכך מכבים את התנור.
ומטגנים בצל גדול קצוץ -גס:
לחמם במחבת 3 כפות שמן מחומם ומוסיפים בצל גדול וקצוץ ,עד שמזהיב.
ולאחר שהארטישוק מוכן בתבנית שבתנור ,לצקת מעליו את הבצל המוזהב.
מעבירים לצלחות ומפזרים מעל כול מנה עלי -פטרוזילה טרייה קצוצה, קורט מלח,כפית שמן,ומיץ לימון, או עלי בזיליקום קטנים.
איך היית מכינה מרק? זה גם כן רעיון נחמד, אבל אני צריכה קצת יותר הדרכה אם אפשררציתי להציע מרק, כי הכי סלחני לירקות קפואים.
איך היית מכינה מרק? זה גם כן רעיון נחמד, אבל אני צריכה קצת יותר הדרכה אם אפשר
נשמע גם כן טובמתחילה מהזהבת בצל בשמ"ז.
אם יש, מוסיפה פרוסות כרישה.
חותכת לקוביות, מזהיבה קצת ביחד עם הבצל.
מוסיפה ציר ירקות (או מים) עד לגובה הירקות, מלח+פלפל +קצת טימין ו/או אגוז מוסקט (אוהבת במרקים כאלה).
מבשלת עד להתרככות ואז מרסקת באמצעות בלנדר מוט.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.