מה אפשר לעשות עם בולם RST22

oferbic

New member
מה אפשר לעשות עם בולם RST22

ברשותי בולם אחורי פשוט של RST ללא ריבאונד, שלא ניתן לשדרגו ככל הנראה, משום שהוא במידה בלתי סטנדרטית של 175 מ"מ. השאלה היא האם בולם כזה הוא יחידה סגורה הרמטית או שאין בעיה לפתוח אותו כדי להחליף שמן, ואולי אפילו לשנות לשמן בצמיגות שונה כדי לקבל ריבאונד מהיר יותר. בהסתכלות על הבולם אני רואה שני ברגי אלן קטנים התופסים מעין מכסה בנקודת כניסת הבוכנה. מה אתם אומרים, כדאי להכנס להרפתקה, והאם אצליח למצוא בולם כלשהו במידה הזו ?

oferbic

New member
הבולם והאופניים ישנים

Giant ATX 970 משנת 99. הבולם הקידמי משודרג ומעולה, מניטו בלק, כל המערכות עובדות יפה, רק הבולם הזה בעייתי. עיקר הבעיה היא שהוא עם ריבאונד איטי מאוד.

danGlus

New member
האם זה לא בעיית צירים?

באופניים הקודמים שלי חיכוך גבוה בצירים גורם לריבאונד איטי - גיליתי את זה רק שבאתי להתקין בולם חדש שקניתי.. כדי לבדוק האם החיכוך סביר - מספיק לפרק צד אחד של הבולם באופניים

oferbic

New member
הצירים מטופלים

בדקתי ואמנם ישנו חיכוך מסויים, אבל הרוב המוחלט מגיע מהבולם.

nightjar

New member
נשמע קצת מוזר-

שלדה שדורשת בולם בלתי סטנדרטי שקיים דווקא אצל RST? אני חושב שיצרנים שמעוניינים במשהו לא שגרתי פונים דווקא ליצרנים המובילים.. אבל זה ההיגיון שלי

oferbic

New member
הוא כנראה היה סטנדרטי פעם

היום כבר פחות. לפי האתר של RST עדיין ישנו RST22 אבל עכשיו האורך שלו 185.

oferbic

New member
טוב, פירקתי אותו

לא היה מסובך כמו שחשבתי שיהיה, וגיליתי שהשמן בפנים כל כך סמיך שבספק אם אפשר לקרא לו שמן, שלא לדבר על זה שנשארה אולי חמישית מהכמות המקורית ... בכל אופן ניקיתי עם דיגריזר, ומלאתי שמן 5WT כמו שאני משתמש לבולם הקידמי, והרכבתי אותו. עכשיו אני כבר אחרי נסיעת מבחן, ומה אומר, הבדל שמיים וארץ. הבולם מרכך הכל אפילו את החריצים בבלטות של המדרכות. ומדרגות, איזה תענוג ! ממליץ לכולם לעשות טיפול לבולמים מדי פעם, במיוחד אם הבולם כבר בן 6 ולא טופל מעולם....

למעלה