מה אפשר לעשות עם חלב עמיד שעומד לפוג?

jen711

New member
מה אפשר לעשות עם חלב עמיד שעומד לפוג?

קיבלתי במשלוח כמה ליטרים של חלב עמיד עם תוקף של שבועיים.
הם הביאו לי החזר.
אבל תהיתי האם אפשר לעשות משהו עם החלב.
אין סיכוי שאני אספיק לשתות אותו.
חבל לזרוק 3 ליטר חלב
 

Maldini Girl

New member
כשהייתי בצבא היה לנו רק חלב עמיד. ואז למדתי שבעצם כל מה

שהיית עושה עם חלב רגיל אפשר לעשות עם חלב עמיד.
כלומר, פשטידות, מרקים, אפילו היינו משתמשות בו לדגנים של הבוקר והבנות היו עושות איתו קפה (אני לא שותה קפה).
אחת המנות החביבות עלינו, מנה של בנות מסכנות בצבא, היה פתיתים או פסטה בחלב (עם עדיפות לפתיתים. יוצר מוצלח)
בייסיקלי, פשוט מבשלים את הפתיתים בחלב במקום במים. אפשר לדלל את החלב במעט מים אבל לא חובה. מבחינת תיבול, היינו מוסיפות לחלב רק מלח ופלפל (עדיף לבן). היו יוצאים פתיתים קרמיים, כמו ריזוטו. זה היה אחד הפינוקים שלנו.
 

jen711

New member
אני יודעת שחלב עמיד זה כמו חלב רגיל

אני תמיד קונה חלב עמיד.
אבל אין סיכוי שאני אסיים אותו כל כך מהר בשימוש רגיל.
 

milch

New member
חלב עמיד, לא ממש חשוב אך נחמד לדעת...

תכונותיו מישתנות מאד בהשוואה לחלב רגיל כיוון שכדי לקבל חלב עמיד, מפסטרים אותו ב-147 מע' צלזיוס.
חלב רגיל של תנובה בשקיות (לא סוגי החלב ה"מפוסטר על") מפוסטר ב-72 מע' צ' למשך 15 שניות.
כל תכונות המקור של חלב עמיד נהרסות, מה גם שהוא עובר הומוגניזציה, והויטמינים השונים מוחזרים באופן מלאכותי.
חלב עמיד מיוצר בארץ במחלבה אחת בלבד שבבעלות משותפת של שלושת החברות השולטות בשוק החלב. זאת כתוצאה של שיטת היצור המיוחדת וההקפדה היתרה על התנאים הסטריליים בדומה למפעל תרופות.
זה התחום היחיד שהמתחרים עובדים בשת"פ מלא...
 

Maldini Girl

New member
נכנסת גם להודעה שלי או שקראת רק את הכותרת?

כי נתתי שם גם הצעה למתכון אחד לפחות (פתיתים עם חלב)
וכמובן הצעתי שאפשר להכין מזה פשטידות, מרקים וכדומה.
אז לא ברור לי למה זה מה שבחרת להגיב. כן, אני מבינה שלא תסיימי אותו מהר כל כך, לכן הצעתי איזה מתכונים אפשר להכין איתו.
אפשר גם לחפש מתכונים עם כמויות גדולות יותר של חלב סטייל פודינג.
 

jen711

New member
כן, קראתי

רוב מה שאמרת זה שאפשר לעשות כל מה שעושים עם חלב רגיל.
ואת זה אני יודעת.
לא נראה לי ששמים הרבה חלב בפשטידות או מרקים.
קיוויתי למתכונים שאפשר לעשות עם כמויות גדולות של חלב.
ופתיתים/פסטה אני משתדלת לא לאכול. וגם לא מחזיקה בבית.
 

Maldini Girl

New member
למה שאי יהיה אפשר לשים הרבה חלב בפשטידות ומרקים?

בשרשור של סוף השבוע נתתי דוגמה למרק שיש בו חלב.
כמעט כל מרק טחון אפשר לעשות עם חלב. סתם זורקת הצעות מעולות (מניסיון)
מרק תפו"א- לבשל את תפוחי האדמה, לסנן מנוזלים, לטחון בבלנדר מוט ולהוסיף הרבה חלב, עד שנוצר מרקם שהוא רק מעט סמיך. לתבל במלח ופלפל ולבשל בזהירות תוך ערבוב (שהמרק לא יישרף) עד שמוכן.
כנ"ל עם מר כתום.

מרק תירס: אני משתמשת בתירס סנפרוסט מופשר.
מאדה בסיר בצל עם חמאה, מוסיפה תירס, מלח ופלפל, קצת מים. מבשלת עד להתררכות מלאה.
אותו דבר: טוחנת, מוסיפה חלב (כמובן גם שמנת מתוקה הולך, אגב גם קרם קוקוס) עד למרקם הרצוי. טעים במיוחד כשאוכלים עם קצת בצל ירוק למעלה.

כן, אפשר לשים פה מלא חלב. הכל תלוי בכמות המרק שאת עושה.

בנוגע לפשטידות, גם כן בצבא היינו מכינות פשטידות מאד פשוטות לכלים של אינגליש קייק: היינו שמות נניח בצל קצוץ אחד, פחית או שתיים של תירס מקופסא, ולזה מוסיפות:
בכוס לשבור 2 ביצים ולקשקש ולמלא את יתרת הכוס עד למעלה בחלב (יוצא עוד כ3/4 כוס חלב) אינגליש קייק זו כמות קטנה, מה שאומר שלתבנית בגודל יפה (שהיא בערך פי 2 מאינגליש קייק) אפשר להכפיל כמות וזה כבר כוס וחצי חלב. נכון, זה לא גלון של חלב. אבל זו בהחלט אופציה.

מכיוון שלא כתבת בהודעה הראשונה שאת לא אוכלת פתיתים ופסטה הצעתי את זה כאופציה שבה בהחלט אפשר להשתמש בהרבה חלב (לבישול למשל של סיר גדול של פתיתים, ואין לי מושג כמה אנשים אתם בבית, אולי אתם צריכים סיר גדול) אפשר להשתמש אפילו ב2 ליטר חלב בכיף.

ובכלל, כל הפנייה שלך בתשובותייך אליי מאד לא נעימה. אני מצטערת שהתשובה שלי שאפשר לעשות עם זה מה שעושים עם חלב רגיל בתוספת של הצעות פרקטיות למה אפשר לעשות לא מספיק קולעת, ועדיין התשובה שלך בחזרה קצת תוקפנית, כשבגדול באמת התכוונתי לעזור. גם אם לא קלעתי לטעמך. אני חושבת שבאתי ממקום טוב וצר לי שבחרת להגיב לי ככה.
שבת שלום שתהיה לך.
 
למעלה