מה אפשר לעשות עם ישבן של הודו ?

cobeh

New member
מה אפשר לעשות עם ישבן של הודו ?

האם צריך לנקות או להסיר איזה חלק לפני השימוש ?
תודה מראש
 

raya

Well-known member
אחד הדברים ה"גרועים" שקניתי פעם בטעות
לא ממליצה, ואם כן - להסיר את כל החלק השומני.
אין הרבה בשר בחלק הזה.
בזמנו חשבתי שקניתי נתחי חזה או משהו דומה, וכשגיליתי שאלה היו ישבנים- ממש לא היה מה לעשות איתם.
ככל הזכור לי - נזרקו לפח , מה שאני אף פעם לא עושה.
אולי כדאי להשתמש בהם למרק.
רעיה
 

cobeh

New member
תודה. קניתי שני קילו משום שזה היה זול

שאלתי מה הקאטץ' והמוכר אמר שזה מעדן אבל אין הרבה בשר, כמו כנפיים. וזה נשמע לי מוזר כי זה נראה מלא בשר.
ואז ליד הקופה מישהי אמרה לי שזה חלק בעייתי וצריך לנקות היטב. כנראה הכוונה לחלק השומני הנ"ל.
 

Maldini Girl

New member
מעולם לא הכנתי, אבל

זכור לי שבאחת העונות של מאסטר שף מתמודדת הכינה ישבני עוף, "קרמלה" אותם באיזשהו זיגוג מתקתק והגישה עם קוסקוס, נראה מדהים וגם השופטים אהבו. אם מעניין אותך אחפש את המתכון.
 

cobeh

New member
תודה. גם לי זכור הקטע

אבל נראה לי שעם הודו זה סיפור אחר.
 

KindOfFish

New member
ההודו משתמש בזה בעיקר, כדי לשבת עליו

אוי זה חומר גלם נפלא !
אפשר להכין מרק עוף אמיתי של פעם, שיתבשל לאיטו על אש קטנה להכניס לקרור למחר להסיר את שכבת השומן הלבנה עם כף
לחמם ולהגיש פשוט מעדן !

וכמובן להפעיל את התנור על מצב שהחימום עובד רק מלמעלה כמו גריל אבל מלמעלה
להניך במקום הנמוך ביותר תפוחי אדמה ורוזמרין ושום מלח פלפל לבן בתבנית ולמעלה את הטוכעס (ישבן) ולתת לזה את הזמן, פעם בחצי שעה להפוך את הטוכעס של ההודו ככה כ 3 שעות, כל השומן נוזל ויורד לתפוחי אדמה והישבנים צריכים להיות שעושים קריק בפה שאוכלין אותם

טיפ חשוב
יש לנקות את הטוכעס היטב לפני השימוש (גם של ההודו)
 

cobeh

New member
תודה רבה.

הכנתי באובן קטן כארבעים דקות עם גריל עליון ועוד חצי שעה חום בינוני. יצא פריך וטעים למדי למרות שלא ניקיתי שום דבר. לא הייתי בטוח מה ואיפה לנקות. לצערי המלחתי קצת יותר מדי. בתחתית של התבנית נקווה אגן של שומן שנותן המון טעם לירקות (גם בצל ודלורית).
אנסה בקרוב גם את המרק.
תודה.
 

רוני1955

Active member
חלקי עוף והודו

על פניו, נראה לי שזה החלק הנחות ביותר שמוכרים בתור חלק בפני עצמו. החלקים שיותר נחותים ממנו (מעיים, קיבה, רגליים, נוצות וכדומה), משמשים כבר ליצור נקניקיות.
 

KindOfFish

New member
סליחה, ועם כל הכבוד

אז לדעתי הכלב שלך לא מבין כלום בישבנים!
 

TCHM

New member
בטוח


 
למעלה