מה אפשר לעשות עם שון??

לין777

New member
מה אפשר לעשות עם שון??../images/Emo12.gif

שון שלי טיפוס מאד סקרן, יש לו את כל המשחקים שיש להתפתחות והוא משתעמם מהם לפעמים אנחנו בונים מגדלים בלגו.... שון בן שנה ו-4 האם אפשר לשחק בפסטלינה? שמעתי על צבעי יידים וקניתי לו היום, תסבירו לי איך להשתמש בהם....הצבע יורד בכביסה??אני מחפשת משחקים יצירתיים שגם אני אוכל לשחק איתו שיהיה לו מעניין....
צריך להעביר איתו את הזמן מהשעה16.00 כשהוא חוזר מהגן.... האם יש לכן רעיונות מקוריים לתת לי
אני מהוד השרון, יש כאן אמהות כמוני שרוצות להעביר את הזמן עם המתוקים שלנו ביחד
בינתיים פורים כבר בפתח וכייף לא נורמלי במיוחד שיש לנו את הזעטוטים המקסימים שלנו אז תהנו במסיבות פורים ושיהיה לנו רק ש מ ח

רעיונות לתעסוקה

צבעי ידיים יורדים מהגוף במים, ומבגדי0 בכביסה רגילה. אפשר גם לתת לצבוע איתם באמבטיה על האריחים. תוודאי שהם לא רעילים (נדמה לי שכל הסוגים לא רעילים אבל צריך לבדוק).
פזל עץ גדול, לנו יש כזה עם משולש, עיגול, מלבן וריבוע. מתחת לכל אחד הדבקתי את הצבע שלו (מנייר צבעוני נדבק) שיהיה קל יותר להתאים (עפ"י צבע ולא רק עפ"י צורה) והדבקתי מדבקה קטנה חמודה של פו הדב, שיהיה תמריץ להרים ולכסות.
לוקחים קופסאות ריקות של סימילאק, עוטפים בנייר צבעוני נדבק (בחנויות יצירה) צבעוני, כל קופסה בצבע אחר. על המכסה מדביקים עיגול עם אותו צבע. בתוך כל קופסא שמים משהו אחר שישמש כרעשן (אגוזי מלך לא קלופים, אורז וכו´). אם יש משהו קטן בפנים - לשים דבק על המכסה, שלא ניתן יהיה לפתוח. כל קופסא מרעישה בצורה אחרת ובשלב מאוחר יותר אפשר להתאים מכסה לקופסא וכו´.
לוקחים קופסת נעליים גדולה, עושים חור במרכז, גדול מספיק להכניס את היד ועוטפים הכל בנייר צבעוני. ממלאים בניירות במרקמים שונים (כולל נייר גלי, קרטון, נייר משי, צלופן וכו´, או בבדים במרקמים שונים, או בצורות גיאומטריות (קוביות עץ וכו´). בגיל שהקטע הוא להכניס ולהוציא דברים מקופסאות (בשנה וארבע זה כבר עובר, לא?) זה להיט, אבל גם אחר כך זה נחמד ללמוד שמות מרקמים וצורות.
תנסי לתת לו מדבקות גדולות להדביק על דף. תבחרי את הכי גדולות (פשוטות, רק עיגולים וכו´- בחנויות יצירה), תקמטי לו פינה אחת של המדבקה ושהוא יתאמן בלהוציא אותה ולהדביק. יובל התחילה עם זה בערך בגיל שנה וחמישה, שנה ושישה.
משושים - לוח עם צורות של משושים, כמו שהיה לנו בילדותינו, לבנות כל מיני דמויות. בשלב הראשון זה סתם להניח, אחר כך זה "לצייר" ציור.
לא זוכרת איך קוראים לזה, אבל זה לוח עם נקבים קטנים ויש פטריות קטנות בכל מיני צבעים. בהתחלה זה רק מוטוריקה של להכניס לנקב את הרגל של הפטריה, אחר כך "לצייר" ציור. זה מה שעולה לי בראש כרגע, אני אחשוב על עוד דברים אחר כך.

לין777

New member
מצויין נתת לי רעיונות../images/Emo51.gifאבל...

מה זה משושים?? לא הבנתי.... וגם המשחק עם הפיטריות??? אהבתי את הרעיון של המדבקות והקופסאות של סימילאק למרות שאני לא משתמשת בסימילאק אז איזה קופסאות אפשר?? ואיפה אפשר להשיג ?? וגם הרעיון של קופסאת הנעליים מצויון
אם יש לך עוד רעיונות זה יהיה נחמד
רבה נ.ב. הוא מאד בקטע של להכניס ולהוציא דברים הוא אוהב מאד קופסאות....

יש את זה בחנויות יצירה וגם בטויס אר

אס. תגשי לאגף של היצירה ותתארי כמו שאמרתי לך - יבינו על מה את מדברת. משושים - לוח עם עיגולים בולטים עליו, שטוחים כאלה, ויש ערימת צורות משושים בצבעים שונים, עם שקע בצורת עיגול בתחתיתם. כששמים את המשושים על הלוח, הם נוגעים זה בזה בצדדים. פטריות - כמו שאמרתי, זה לוח עם נקבים נקבים רבים. יש פטריות קטנות כאלה, עם ראש גדול ורגל דקה שנכנסת לתוך הנקבים. לגבי הסמילאק -אפשר קופסאות אחרות של תחליפים אחרים, אם את משתמשת, פשוט של סימילאק זה מפח והסגירה נוחה יותר והמכסה נפרד, אז יש מה לדבר על התאמת צבעים. יש היום קופסאות שימורים שבאות עם מכסה פלסטיק, אז אפשר להוריד את המכסה מפח, לבדוק שאין פינות חדות ולהשתמש במכסה מפלסטיק. ועוד רעיון שנזכרתי - תקני צורות מסול (שוב, חנויות יצירה) או תגזרי לבד ממשטח סול, תמרחי דבק פלסטי על נייר ותתני לו להניח את הצורות על הדבק (יעני להדביק). בשלב מאוחר יותר הוא ימרח את הדבק בעצמו.

zimes

New member
קופסאות קופסאות

אנחנו פשוט לא זורקים. צעצוע חדש שמגיע הביתה, הקופסא שלו לא נזרקת, והילדים חוגגים. זורקים אחרי שהיא מתרפטת (או נשפכים עליה מים, או היא נמרחת בבננה, אבוקדו, ורוטב של העוף). לקופסאות קטנות אפשר להכניס דברים, ואפשר להפוך אותן. לארגזים גדולים אפשר לזחול (פנימה). קרטוני ביצים יכולים לשמש כקוביות (אמא בונה, הם מפרקים), או כמקל תיפוף. באופן כללי אנחנו מאפשרים לילדים גישה להרבה דברים בבית, והכל מענין אותם. לא כל כך צריך ליזום עבורם פעילות. דולב, למשל, גילה את המטאטאים, והוא משחק אתם המון. ערמת כביסה נקיה שעוד לא קופלה יכולה להיות מפורקת ומפוזרת. כמובן - המיגירה של הפלסטיקים, ועוד ארון מטבח עם המון סכו"ם יש שניתן לפזר. הילדים גילו את כל זה בעצמם.

מגירת הקופסאות מאוד חביבה על אורן

היא מוציאה ממנה קופסאות ומתאימה מכסים. קופסאות הרמדיה משמשות עם כפות מעץ או כפות פלסטיק של סלט כתופים נהדרים. גם הקלחת של החלב נהדרת למשחקים. נראה שהדברים הללו יותר מעניינים אותה מאשר המשחקים שלה. לפעמים ככה ולפעמים ככה. ניירות, קופסאות קרטון הם ה"אטרקציה". נייר העטיפה פעמים רבות יותר מעניין מהמתנה עצמה. שפורפרות של משחות, קרמים , בקבוקונים שונים. כמובן כשהכל סגור ובטוח.

לין, אני לא הייתי ממליצה על המשחק

עם הפטריות לגיל שלו. הפטריות הן מאוד קטנות ולפי דעתי מסוכנות (אפשר לבלוע אותן). תנסי ללכת לחנויות שמוכרות ציוד לגני ילדים, ותבקשי מהם שיעזרו לך, שם בטח יש הכל. אנחנו עשינו לפני שבועיים פשיטה על חנות כזאת - קנינו ספרים, בריסטולים, מדבקות, פזלים, משחקי חשיבה, מה לא? מומלץ בחום.

לין777

New member
נשמע אחלה אבל....

איפה החנות שממנה קניתם את הציוד המעניין ??? שמוכרים לגנים... אני מהוד השרון במקרה, אבל לא מכירה חנות שמוכרים לגנים... הרעיון של מדבקות פאזלים ועוד נשמע מעניין... היום הרכבתי איתו פאזל ריצפה ענק זה לא ממש עניין אותו....

פעם הייתה בהוד השרון חנות נהדרת

שקראו לה "לגן ולטף" והיא עברה לפתח תקוה, רחוב חיים עוזר 33, נדמה לי. יש בצומת סגולה את כפר השעשועים וגם להם יש המון פעילויות. ולגבי הפטריות - יצאתי מנקודת הנחה שהכל נעשה תחת השגחה, אחרת גם המדבקות מסוכנות וכו´.

חיים עוזר 9

הגננת שלנו קונה משם הכל, וגם בבית מתחילות להיות לנו יצירות יפות.

תפוח עץ

New member
אל תשאלי איזו הצלחה ../images/Emo15.gif

אימצתי את רעיון המדבקות וקניתי סטוק הבמון צבעים, דמויות וכו´. הילד מתלהב (במיוחד ממדבקות החיפושיות). תודה על הרעיון

חוה 1

New member
קישור

באתר של הורים יש מצד ימין קישור שנקרא משחקים וצעצועים, אח"כ תלחצי על הגיל המתאים ושם יש המון אפשרויות ממוינות על פי תחומים . הנה קישור לאתר הבית http://www.horim.co.il/

חוה 1

New member
כמובן יש עיונות מקסימים גם באתר הבא

http://www.kidin.com/activity_heb.asp

לין777

New member
אתרים מצוינים ../images/Emo51.gif

אחלה של אתרים.... ולי יש אתר ששון מאד אוהב במיוחד את הסיפורים בהנפשה מעניינים אותו אני מאמינה שגם לילדכם זה יהיה מעניין תנסו:http://www.kids.co.il/indexnight.htm

ofelya

New member
יש יותר טוב

האתר של אלפי נראה לי יותר נחמד, אם כי יותר "חינוכי". נכנסים דרך וואלה, לוואלה ילדים, לפארק של אלפי. בר מאוד אוהב. הוא כבר יודע להפעיל אקספלורר, לפתוח מועדפים וללחוץ על הקישור האחרון...

למעלה