רעיונות:
קודם כל, הרעיון להשתמש בו בפירה- אגדי!!
שנית
אני יכולה לומר לך מנסיון שהטעם של כל מיני מאכלים משתדרג פלאים ברגע שמחליפים את השמן בשמלץ', את לא תאמיני כמה...
יש מאכל הודי שנקרא בריאני- בעיקרון זה תבשיל קדירה של בשר, אורז ותפו"א
עכשיו בשלב הראשון יש צורך לטגן את התבלינים השלמים, במקום שמן אני שמה שומן והטעם יוצא מדהים! כך שאני מאוד ממליצה עליו בבישול וטיגון. לא משהו שדורש כמויות היסטריות של שמן כמו שניצלים, אלא משהו שדורש מעט שמן כמו חזה עוץ מוקפץ, נניח.
דבר שני את יכולה להכין קונפי מצויין
נניח שום קונפי...
וחוצמיזה...
שאני מכינה שיפודים על האש (בעיקר שיפודי כבש...) ואני מוסיפה חתיכת שומן בסיום השיפוד- יוצא אגדה, זה משמיו בטירוף אבל זה החלק שאני הכי אוהבת בשיפוד
אגב אני יכולה לומר לך מנסיון- אני באמת לא יודעת למה, אבל הבשר מקבל טעמים הרבה יותר מעוף בתוספת שומן. זה כאילו המרקם של הבשר "קולט" אותו יותר.
אז אני ממליצה לך להכין, למשל- קבבים- ולהוסיף להם מעט שומן, זה יצא מדהים (יחס של 1/4 שומן 1 בשר)
מה דעתך...\?