מה אפשר לעשות עם BA בחינוך מיוחד?

polop

New member
מה אפשר לעשות עם BA בחינוך מיוחד?

אני פשוט מתלבט אם להמשיך ללמוד חינוך מיוחד ופסיכולוגיה או ללמוד רק פסיכולוגיה. בבקשה תעזרו לי תודה POLOP

Diana M

New member
מה אפשר לעשות עם חינוך מיוחד

היי פלופ, עם בי איי בחינוך המיוחד יהיה עליך ללמוד גם לקראת תעודת הוראה ואז תוכלי לעסוק בהוראה. אם תחליטי שהוראה אינה מתאימה לך תוכלי אולי למצוא את עצמך בנישות אחרות כגון, פנימית של משרד העבודה והרווחה, פרוייקטים שונים של אותו משרד ברשויות המקומיות, ברנקו וייס, מרכזי למידה פרטיים, ניצן, לשמש חונכת או סייעת בשוק הפרטי. ובטח ישנן אפשרויות נוספות שלא חשבתי עליהן. אם תשאלי לדעתי, אני חושבת שזה שילוב נהדר פסיכולוגיה וחינוך מיוחד. לימודי פסיכולוגיה נמשכים זמן ממושך מאוד. אם תחליטי להמשיך יהיה עליך ללמוד לתואר שני ואחרי כן צפוי לך סטאז' ארוך (כי בדרך כלל מוצאים חצי משרה) ופועל גם כאשר תסיימי ותתחילי לעבוד, הרי שהשכר של פסיכולוג מתחיל בשרות הציבורי נמוך אפילו משכרה של מורה מתחילה (אווי..אך יש דבר כזה) זה ברמה האישית. ברמה המקצועית, לדעתי אם תגיעי לפסיכולוגיה אחרי התנסות בשדה בתחום החינוך המיוחד תרומתך תהייה משמעותית וגדולה יותר, בהנחה שאת הולכת להתמות בחינוכית. בהצלחה. דיאנה

polop

New member
תודה

א. אני בן ב. יש דבר כזה מורה לתלמידים ליקויי למידה? עד כמה הדבר נפוץ במדינתינו? ג. אני גם חושב שזה יתרום לי משמעותית (אפילו שהכוונה שלי ללכת לקלינית)מצד שני, אני יותר בקטע של להיות פסיכולוג מאשר מורה ד. האם אפשר להיות מאבחן דידקטי גם ללא תעדות הוראה? תודה רבה וגמר חתימה טובה

Diana M

New member
בבקשה

א. מתנצלת. יצאתי מתוך נקודת הנחה שכל מי שלומד חינוך מיוחד חייבת להיות "היא" מה שלא נכון לחלוטין, כמובן. ב. יש דבר כזה מורה לילדים ליקויי למידה וזה נפוץ ביותר, ההגדרה המקובלת היא "הוראה מתקנת". ג. רק אתה יודע כמובן מה תרצה להיות כאשר תהייה גדול
מאחלת לך הצלחה במה שתבחר. ד. לגבי איבחון דידקטי ישנן אפשרויות שונות. ישנם הקורסים השונים במכללות ושם באמת נדרשות חמש שנות הוראה בתחום החינוך המיוחד טרם הקבלה לקורס. (יתכן ויש שינויים, זה המידע שיש בידיי) וישנה האפשרות לסיים תואר שני בלקויות למידה במסלול הקליני הכולל איבחון דידקטי. באוניברסיטת חיפה קיימת התמחות בלקויות קריאה. יתכן וישנן אפשרויות נוספות שאינן מוכרות לי. גמר חתימה טובה ובצלחה. דיאנה

למעלה