מה אפשר לעשות?

Marsha Figg

New member
מה אפשר לעשות?

שלום, קוראים לי רחלי ואני מאוד אוהבת חיות. הייתי רוצה לעזור כמה שיותר למניעת התעללות בבעלי חיים (דבר שלצערי הרב נפוץ ביותר אצל חתולים, החיה האהובה עלי). אני גרה בירושלים, והאפשרויות שלי לפעילות מוגבלת יחסית (אני בת קצת פחות מ-14). מישהו יכול להציע לי משהו? אני עושה כל מה שאני יכולה, אבל לדעתי זה לא מספיק. קראתי קצת את הפורום ואני מאוד תומכת ברעיון "משטרת החיות"-יש כל כך הרבה דברים נוראים שקורים לחיות ברחוב, והיחס של המדינה (וגם של תושביה) לבעלי החיים רע. ניידות שיסתובבו באזורים יעזרו במידה עצומה. אני לא יודעת בדיוק כמה אנשים שיש כאן, אבל אני חושבת שיש לכם מספיק כוח לאסוף מספיק אנשים כדי לארגן משהו כזה בישראל. ביי,
רחלי

rasta27

New member
צרי קשר עם אנונימוס

כנראה שהולכים לפתוח סניף בירושלים ועד אז תשאלי אותם אולי הם יכולים לשלוח לך חומר שתוכלי להפיץ או שתסעי אליהם. הכתובת: דיזנגוף 93 ת"א טל: 5226992-03 בהצלחה

Necrophil

New member
כבר פתחו

קחי מספר: 02-6517711 או פלאפון 054-943292 אמנון זה שם הרכז.... למרות שאנונימוס בכלל לא מסייעים פיזית!!! אלא בפעילויות הסברה בלבד. זו התגובה הרשמית שגם קיבלתי מהם, למרות שזה ידוע.

נועם ר

New member
עוד הצעה

אפשר גם להצטרף לאגודה נגד ניסויים בבע´´ח- אגודה רצינית שפועלת לפי פרויקטים מקיפים ויש בה אנשים מקסימים... אני מתנדבת שם ואני חושבת שכל אחד יכול לעזור. חוץ מזה, במאמר מוסגר, יש לי גם בקורת על אנונימוס... יש כמובן גם את גרינפיס שלא פועלים דווקא למען בע´´ח אבל למען הטבע ויש להם הרבה כוח כי הם ארגון ענק.

חגי כהן

New member
אשמח מאוד לשמוע את הביקורת

כתבת שיש לך ביקורת על אנונימוס. אשמח מאוד לשמוע אותה, כפעיל מרכזי בעמותה. אגב, זה כלל לא לצורך התגוננות או תקיפה, אלא משום שכמי שחושב שאפשר לתקן כמה ליקויים בעולם, אני גם מניח שאפשר לתקן ליקויים בעמותה קטנה אחת...

נועם ר

New member
סליחה

סליחה אם הייתי בוטה בענין הביקורת אבל לבקשתך: אנונימוס היא תנועה עם המון רצון טוב אבל הפעולות שלה בעתיתיות. אדם שכבר מצטרף לא צריך שיסבירו לו למה טוב שהוא צמחוני, סביר להניח שאם הוא הצטרף הוא יודע שטוב שהוא כזה. האגודה הזו עוזרת לך להבין דברים שאתה כבר יודע- בכל בקשור לצמחונות וכו´... חוץ מזה, אני מתרשמת שאין לה פרויקטים מוגדרים שהיא מתלבשת עליהם ונעזרת בכל הכוח לפתור את הבעיה. ויש עוד משהו קטן, היא קצת אכזרית בהצגות שלה- אני מניחה שאתה בקיא בסיפור האחרון עם הילדים בצופים. אני מקווה שלא פגעתי, אבל אני אישית חושבת שהאגודה נגד ניסויים הרבה יותר פרקטית ועינינית.

חגי כהן

New member
הביקורת עניינית וכלל לא בוטה

ואני מודה לך ששיתפת אותי בה. כמה דברים בקשר לביקורת: 1. לדעתי אנונימוס משקיעה מעט מדי, ולא יותר מדי, בפעילים שטרחו להירשם אליה. ידע על פגיעה בעלי-חיים הוא דבר חשוב, ובעיקר ל"שגרירי" בעלי-החיים בחברה. מה גם שלא כל המצטרפים הם צמחונים או יודעים יותר מדי על זה... 2. הפרוייקט המרכזי של אנונימוס הוא ביטול פיטום האווזים בישראל - תעשייה המתעללת קשות בכמעט מיליון בעלי-חיים מדי שנה. להערכתי תצליח אנונימוס להביא לסיום הטרגדיה הזאת בשנים הקרובות. קשה לי להבין מדוע זה אינו נחשב בעינייך פרוייקט ממוקד ומוגדר. אנונימוס אף הביאה בעבר לשורה של הישגים כגון: ביטול ניסויים בבעלי-חיים בבתי-ספר, סגירת שוק היונים האכזרי ברמת-גן, איסור על גדיעת קרניים ללא הרדמה, נטלה חלק מרכזי במניעת הקמת חווה לגידול קופים לניסויים בקיבוץ אור הנר, ועוד. בנוסף לכך, "פרוייקט הצמחונות" עשוי להיראות כעבודה שותפת ולא כפרוייקט, אך חשוב לזכור שכל אדם ההופך צמחוני מציל בכך אלפי בעלי-חיים. 3. הסברת הדוכנים של אנונימוס היא אכן תוקפנית ומזיקה. בכך אני שותף באופן מלא לביקורתך. מדובר בקומץ בחורים בעלי מזג חם שאינם מצליחים לרסן את התרגשותם, וממציאים לכך צידוקים אסטרטגיים. בשלב מסוים או שהם יתבגרו, או שאנונימוס תחליט שהיא אינה מוכנה לסבול זאת יותר. עם זאת, ישנן פנים נוספות רבות לאנונימוס: האתר, מגזין האינטרנט, חומרי ההסברה, החשיפות התקשורתיות, העבודה מול גורמי השלטון, ההרצאות בבתי-ספר, ועוד. אינני חושב שראוי לשפוט את אנונימוס רק על פי פן אחד כושל. (ואגב, לא אכנס לפרטים, אבל הסיפור לגבי ההרצאה בצופים הוא לצערי בעל קשר מקרי לאמת. בתו של שטרסלר הייתה בהרצאה ההיא, ולפי הקשר בין המציאות למה שנכתב, כנראה שהעניין אישי לגמרי. אנחנו מנסים לטפל בזה, אך אנו מודעים להיקף הנזק התדמיתי שנוצר) 4. אני מסכים שהאגודה נגד ניסויים היא עמותה נפלאה (למרות שבדומה לאנונימוס ולכל עמותה אחרת, גם בה יש חוליות חזקות יותר ופחות).

נועם ר

New member
פישלתי בגלל חוסר ידע

כמובן בענין הערתך השניה. הנקודה המרכזית שלי היתה שכשהייתי חברה שם כל החומר שקיבלתי טרח להסביר לי שטוב שאני אוהבת חיות וכו´ ולא קיבלתי חומר או כל מידע אחר שמספר על אנונימוס כתנועה עם הלך-רוח מסוים ומטרה מוגדרת. יתכן שאם הייתי מתנדבת הייתי מבינה שזה אכן אחרת. המציאות מספרת שהאגודה נגד ניסויים יותר עניינה אותי ואליה התנדבתי ובאמת שהייתי מתנדבת לאנונימוס אם הם היו גורמים לי להאמין מהם כעמותה.

Marsha Figg

New member
תודה לכולכם!

אני אצור קשר עם העמותות האלה שהצעתם. ואם אפשר נועם, הייתי שמחה לקבל כתובת או טלפון של האגודה נגד ניסויים בבעלי חיים.
רחלי

shanty.G

New member
שלום רחלי

ראשית כל - תיקון טעות, בירושלים קיים סניף של אנונימוס. ניתן לפנות במייל לכתובת [email protected] ולבקש פרטים נוספים על פעילויות וכו´. משטרת חיות קיימת בארץ בזעיר ענפין: רפ"ק שאול מיימון קצין משטרה יחיד הוא הממונה על אכיפת חוק צער בעלי-חיים. בינתיים הוא (שהינו שלוחה של המערך להגנה על בעה"ח מטעם המשרד לאיכות הסביבה) והעמותות השונות, יחד עם אנשים פרטיים ברחבי הארץ, הם העושים במלאכה להצלת בע"ח. את יכולה להצטרף לאחת העמותות (באזורך כאמור יש את אנונימוס, את צב"ח ירושלים, ועמותה נוספת למען חתולים גם היא בי-ם. ברוכה הבאה לפורום! shanty

למעלה