מה אפשר לתת לילדה בת 5 לשתות בבוקר?

shmulik88

Member
מה אפשר לתת לילדה בת 5 לשתות בבוקר?

עד היום היא שתתה תה היפ צמחים בבוקר וגם בשאר הזמן. מים היא לא רוצה רק אם הם קרים מאוד. חלב או שוקו לא בא בחשבון. אז מה אפשר לתת לילדה בת 5 לשתות בבוקר?

ruthi26

New member
מה עם חלב סויה?

את לא רוצה להרגיל אותה להתחיל לאכול בבוקר, לדוגמא קורנפלקס, אבל לא עם סוכר ושוקולד.. וכל השטויות... או שפשוט לתת לה תה צמחים, יש אלף ואחד סוגים, אפשר לואיזה ונענע, או דברים נעימים הדומים לזה להתחיל את הבוקר בכייף... אבל ממליצה לך בחום, הגיע הזמן להתחיל לאכול בבוקר... הילדה כבר בת 5, וצריכה הרגלי אכילה, במיוחד בבוקר, שזו ארוחה חשובה מאוד במיוחד לריכוז.. רותי

ruthi26

New member
האם יש סיבה שבגללה את לא רוצה לתת חלב?

ולגבי חלב אורז, אני לא אהבתי את הטעם... לעומת זאת אני אוהבת את חלב הסויה בטעם וניל של תנובה, הוא נמצא במקרר בסופר. ועולה בסביבות 11 ש"ח, כך שאם הבת לא אלרגית או שאין לה אי סבילות ללקטוז, קחי בחשבון את העלויות, החלב טוב ל-5 ימים... לא לקנות חלב עמיד, הוא לא טעים!!!!! אני לא בעד מוצרי חלב מבוקר עד ערב, אך אפשר לתת כוס חלב בבוקר וכוס חלב בערב, זה חשוב מבחינת הסידן, ומי שלא אוכל דברי חלב כמוני, מפני שלי יש אי סבילות ללקטוז, צריך לחפש את כל הסידן במוצרים אחרים... וזה ממש לא קל... רותי

ruthi26

New member
אצל רופא שמומחה לאלרגיות

זו בדיקה שמתבצעת לרוב בבית חולים, ואם אין צורך לעשות אותה, פשוט להימנע.. למה אתה אומר שהבת שלך תקיא את החלב, האם ניסית לתת לה חלב? לא בגיל צעיר עד גיל שנה, אלא אחרי? איזו סוג דייסה היא אכלה, רק צמחית? אם היא מעולם לא שתתה חלב, אני מציעה להתחיל ממעט חלב מעורבב עם מים... ולראות מה קורה? אם יתפתחו שלשולים וכאבי בטן עזים.. סימן שיש בעיה עם אי סבילות ללקטוז, אבל לנסות מספר פעמים, לא לקבוע עובדות על סמך פעם אחת.. בהצלחה, ואני כאן לשאלות רותי

shmulik88

Member
תשובה.......

עברנו על כל תחליפי החלב מטרנה, רמדיה, סימילאק (לא צמחיים) והיא סבלה מגזים עד גיל שנה ושלושה חודשים. היא בדר כלל מקיאה את החלב. חצי כוס שוקו עובר בשלום מעבר לזה היא מקיאה את זה. אין בדיקה אי סבילות ללקטוז במסגרת הקופת חולים ולא בבית חולים? זה בדיקת דם?

ruthi26

New member
בדיקת אי סבילות ללקטוז

נערכה לי ולבן שלי, בבית החולים, אולי כעת יש בקופת חולים, למרות שאני לא חושבת.. זו אינה בדיקת דם, נותנים לשתות חומר עם לקטוז, וסוכר לקטוז, מאוד מאוד לא טעים... ולמי שיש אי סבילות ללקטוז, סובל מכאבי בטן איומים.. אני מציעה לך בכל זאת לנסות חלב עם מעט מים ותראו מה קורה? במשך מספר ימים.. קוטג', גבינה לבנה או דברים שיש בהם חלב היא גם לא אוכלת.. מעדני חלב שונים... אם היא שותה שוקו, הבעיה לא בחלב.. ייתכן ולא טעים לה החלב, גם הבן הגדול שלי סבל מגזים יותר מחמישה חודשים, ובגיל 8 חודשים סיים עם כל המטרנות ותחליפי החלב. יכול להיות שהיא מודעת לכך שאתם לחוצים עם עניין החלב, תיקחו את זה בחשבון.. רותי

ruthi26

New member
אז מדוע למנוע ממנה חלב?

אם הבת אוכלת גבינות ומעדני חלב ואין בעיה עם זה, אין לה בעיה עם אי סבילות ללקטוז... לדעתי אפשר לעשות לה לאט לאט ספל חלב עם מים, אך הבנתי שהיא שותה שוקו..אפשר לתת לה ספל קטן מאוד עם חלב, אין צורך בספלים ענקיים. ולא לעשות דרמות, כמה שהיא רוצה לשתות שתשתה, אני מכירה הרבה מאוד ילדים, ששותים בקושי חצי ספל.. ככל הנראה היא שייכת לקטגוריה הזו.. יש בחנויות טבע, אם אתם לא מעוניינים בשוקו, אבקות של חרובים ודומיהם, במקום השוקו... שעושה הרבה מאוד כאבי בטן, גם לילדים שלי.. אני נגד שוקו, אבל הבעיה שהם התמכרו לשוקו.. יש גם ממרח חרובים עם שומשום, במקום ממרח שוקולד.. מאוד טעים. כדאי לנסות.. רצוי שתדע שהכל עולה הרבה מאוד כסף... אני לילדים שלי נותנת שוקו פעם ביום וזה בבוקר עם קורנפלקס.. כך אני יודעת שהם יוצאים לביה"ס כשהם אכלו ושתו משהו, שזה חשוב מאוד לרמת הריכוז שלהם.. ואני מדברת על ילד בכתה א'... שלא גדול בהרבה מהבת שלך.. בכל אופן קיבלת הרבה רעיונות איזה מהם תיישם אין לי מושג... אך אני כאן אם יש לך שאלות כלשהן... או שאתה יכול להפנות אותן אל תיבת המסרים שלי.. בהצלחה רותי

ktumama

New member
אפשר לשאול שאלה...

למה לא חלב בבוקר? שוקו אני מבינה, גם אני לא נותנת כמעט שוקו, אבל למה לא חלב?

ktumama

New member
הבנתי

ושלא תביני לאנכון, אני שואלת לא כי אני באה לבקר על משהו, אלא באמת, כדי לדעת למה לא חלב ושוקו ואז יותר קל להגיב. אם את רוצה שהיא תשתה משהו חם בבקר, אז כל תהצמחים יכול להתאים לדעתי. הכי טוב מים רותחים עם עלים של לואיזה. אפשר טיפה סוכר, אני שמה חצי כפית בכוס. (לילדים, לי בלי סוכר). אפשר אולי באמת חלב סויה,או חלב עיזים ואפשר לתת משהו לאכול, פרוסה עם משהו,קורנפלקס וכו'. הבת שלי קמה בבוקר תמיד רעבה, זההרגל טוב שהם יאכלו משהו על הבוקר. מתחילים לאט לאט והם מתרגלים.

למעלה