מה אתה אזית בז'ביל מדינה?

חייםאבג

New member
מה אתה אזית בז'ביל מדינה?

כל פעם שקורית לא-עלינו תאונה עם אופניים מיד קמים כמה ומתלוננים על הנהג הישראלי כמה שהוא גרוע וכמה שהוא אשם. תמיד אותו פיזמון. אוקיי, נכון אנחנו הישראלים לא ידועים כנהגים זהירים במיוחד, אבל האם אנחנו - הרוכבים באופניים הישראלים - זהירים במיוחד? מאחר ואת אופיו של הנהג הישראלי לא נצליח לשנות אני רוצה לשאול את כולנו מה אנחנו עושים מהצד שלנו הפסיבי? אתן דוגמא אישית: מאז ומתמיד, כלומר מאז שאני רוכב בכביש שזה בערך 10 שנים אני מקפיד לעלות לכביש לבוד בבגדים בולטים - צהוב, כתום, ירוק בהיר. אני קונה חולצות לפי הפרמטר הזה קודם כל. לא תאמינו אבל גם את האופניים בחרתי לפי הצבע... עכשיו שידרגתי את עצמי וקניתי אפודה כתומה כזו סטייל-מע"ץ - רואים אותה מהירח. לדעתי איגוד האופניים ו/או אפילו המגזין שיש לו השפעה חזקה מאד על הענף צריכים לצאת בקמפיין של שטיפת מח בנושא, ממש כמו עם הקסדות. לא לצאת לכביש עם חולצות סקסיות - אפילו אם ארמסטרונג רוכב עם כזאת וזו ד"א דוגמא נהדרת לחולצה מסוכנת! הכחול הוא כמעט צבע הסוואה על הכביש! הייתי אפילו מנסה לגייס את החנויות שימכרו רק חולצות בטיחותיות. אני קורא לכולכם - כנסו לחנות כלי עבודה וקנו לכם אפודה כזו ב-30 ש"ח כדי להיראות. אולי זה נראה דבילי אבל זה נראה... אני מוכן להתערב שזה יצמצם את מספר התאונות. אמן..

mosheby

New member
צודק ויש לי גם טיפ!

אם אתם מתכוונים לרכב רק ביום אז קנו את האפודה הצהובה הזוהרת. היא נהדרת ונדמה לי שאיגוד האופניים אפילו מעודד את מכירתה באמצעות החנויות במחירי עלות. הצרה איתה שהיא לא שווה כלום כשמדובר בתנאי חושך בדקתי את זה האמינו לי לא רואים אותה ממטר. אם אתם רוכבים בלילה אז אפודה כתומה כזאת שיש בה טונות של מחזירי אור תעשה את העבודה יופי. גם את זה בדקתי ואני מסכים שרואים אותה מהירח בתנאי שאין ערפל. ולא יזיקו כמובן נצנץ מאחור וגם מקדימה. רק הפרנואידים שורדים ( נשיא אינטל ) רכיבה בטוחה.

ע ד ו ש ו

New member
עוד נודניק

תדביק גם פנס על המצח, אבל הרעיונות האלה?, מאיפה אתם מגיעים לרעיונות האלה: "...שהחנויות ימכרו רק חולצות בטיחותיות" כדאי גם שתקנה גלגלי עזר, כי באמת אפשר ליפול מאוד בקלות מהאופניים, ואה.. שכחתי גם צריך לעטוף את הרוכב בצמר גפן כי הספלט בכביש לא רך... בחייך.. קצת פרופורציות

חייםאבג

New member
ולך אני יכול לענות: עוד טמבל...!

מצידי תמשיך ללבוש בגדי מעצבים אולטרה צבעוניים בצבעי הסוואה של שחור וכחול. רק שכשידרסו אותך (בכ"ז חס וחלילה) שלא תבוא בתלונות על הנהג הישראלי הלא זהיר בלה בלה בלה. ה"טמבלים" כינו "נודניקים" את אלה שהטיפו לחבוש קסדות ולחגור חגורות בטיחות באוטו. תעשה ניסוי עם עצמך ובזמן שאתה נוהג תשים לב מאיזה מרחק אתה רואה פועל מע"צ. מישהו ערך מניין נפגעים של השנה?

זה לא ממש עוזר

בתאונה האחרונה שלי (טרקטור) עמדתי לפניו והוא לא ראה. הנהגים פשוט לא רואים רוכבי אופניים. תנצנץ כמה שאתה רוצה, זה לא יעזור.

למעלה