מה אתה עושה כשאתה קם בבוקר?

מה אתה עושה כשאתה קם בבוקר?

איך אתם בבקרים? ובקרים הכוונה מבחינת העבודה - אתם טיפוסים של בוקר? מתחילים את היום החדש בכיף ועם אנרגיות?

אני למשל לא טיפוס של בוקר ומעולם לא הייתי. אני צריעה את הזמן להתעורר, זקוקה לכמה דקות עם הקפה שלי ורק אז מסוגלת להתחיל את יום העבודה כמו שצריך. במקומות עבודה בהן צופה ממני להשתלט על העניינים החל מהדקה בה נכנסתי בדלת, נוצרו קשיים (אם ננסח זאת בתמציתיות). בכללי אני גם חושבת שזה לא ממש אנושי, ושכל אדם צריך את הכמה דקות האלו בשביל להתאפס.

בזמנו במסעדה שעבדתי בה נהגו לארגן ארוחת.בוקר מושקעת לעובדי הבוקר, מתוך מחשבה (נכונה) שזה יסייע להתעוררות וכך העבודה גם תהיה יותר פרודוקטיבית.

איך זה אצלכם?

את אותם הדברים, אבל ל-א-ט!

אני ממש לא טיפוס של בוקר. עקב העובדה שחזרתי להיות סטודנטיות חמישה ימים בשבוע, איכשהו יוצא שנחסכות ממני משמרות הבוקר השנואות (שמתחילות ב-7:00. במקום זה יש לי לימודים שמתחילים ב-8:00, אבל מאפשרים לי לקחת כמה זמן שאני רוצה לפני שאני מתחילה לתקשר עם אנשים).
בתקופות בהן עבדתי יותר במשמרות בוקר, אנשים פשוט למדו שהפרצוף הזעוף שלי הוא לא אישי נגדם, ושאם הם צריכים ממני משהו, עדיף לבקש אותו אחרי 9:00 ו/או אחרי כוס הקפה השניה לפחות.

האמת - שאצלי זה די תלוי

אני כן טיפוס של בוקר בעקרון.
אני מתחילה עם מרץ ליום חדש, שאין לי מושג איך הוא יפתיע אותי.... או ישעמם אותי. ובערב אני יכולה להגיע להיות חסרת אנרגיה ורק לבהות בטלוויזיה.
זה גם תלוי במה שמצפה לי באותו היום.... למשל - ביום שלישי האחרון הייתי בסיור בירושלים, ולמרות שבקושי ישנתי בלילה שלפני כן, מצאתי את עצמי בשעה 6 בבוקר במכולת קונה לחמניות לארוחת בוקר...
כך שזה תלוי באיכות השינה שלי בלילה הקודם. (ואם לא ישנתי, אז גם הסיבה היא פקטור...
).

שיהיה לנו חג חמישי שמח
א

אני גם צריכה להתחיל את הבוקר לאט..

בגלל זה אני בדרך כלל מגיעה לעבודה חצי שעה-שעה לפני שאני אמורה להגיע, יושבת לי בכיף עם קפה וכריך, עוברת על מיילים ופייסבוק.. ואז יכולה להתחיל את היום כמו שצריך עם אנרגיות טובות

זה אחלה פיתרון!

גם אני ניסיתי אותו בעבר, הבעיה שהוא לא תמיד יעיל במקרים שיש לך בוס שגם הוא משכים קום ולא נוהג להסתכל בשעון, כך שמבחינתו אם את במשרד - את אמורה לעבוד לא משנה מה השעה. בעיה נוספת נוצרת עם משכימי קום אחרים שמתקשרים למשרד לפני שיום העבודה שלך מתחיל, וכשאת מול השולחן שלך קשה שלא לענות... אבל גם לזה אפשר למצוא פתרונות.

אני מבינה אותך, זה באמת תלוי בנורמות

של המשרד..
אצלי לשמחתי מקובל להתחיל בשעה מסויימת, ומי שמגיע לפני כן- ממש מקובל לעשות מה שרוצים. לפעמים מה שאני עושה בזמן הזה זה מקשקשת עם הבוסית עצמה

ולגבי טלפונים- אין לי סנטימנטים בעניין הזה: הטלפון יכול לצלצל ולצלצל, אבל אם אני "אוף דיוטי" ומבחינתי הוא יכול להמשיך לצלצל, ואני לא אענה. אגב, כך גם בהפסקת הצהריים: אני יכולה לצאת מהמשרד אבל לרוב בוחרת להישאר ליד השולחן שלי. מבחינתי זה כאילו אני לא במשרד, ולכן אם הטלפון מצלצל אני בפירוש לא עונה. אני מכבדת את הזמן החופשי שלי ונותנת לו מקום.

a wild rose

New member
איזה כיף לקום ליום חדש

או שלא

אני בדרך כלל קמה דיי בקלות, אבל להתעורר ממש לוקח לי זמן. אני נוהגת כמו חרצית קטנה להגיע לעבודה כחצי שעה קודם ולפעמים יותר, לשבת עם כוס קפה ולקרוא מיילים וחדשות ורק אז מתחילה את יום העבודה כשאני ערנית ועם אנרגיות ליום חדש.

למעלה