פופקורן להכנה בסיר על הגז,,
הייתה תקופה שהכנתי המון פופקורן,(עד שאובחנה אצלי אלרגיה לתירס,ועברתי לאגוזים)
 
וככה מכינים פופקורן שיוצא מעולה :
להצלחת ההכנה צריך :
סיר בקוטר 20 ס"מ ,
ובגובה 17 ס"מ ,(או גבוה יותר) .
סיר עם מכסה תואם .
 
ההכנה:
לסיר גבוה,לצקת 3 כפות שמן -תירס או שמן -קנולה ,
כפית אחת שטוחה מלח ,(מניחים בתוך השמן).
בינתיים ,מכינים בצד, 1/2 כוס גרעיני פופקורן ( 100 גרם- שהם 7 כפות שטוחות) .
וחשוב להמשיך לקרוא עד הסוף את הוראות ההכנה.
 
הוראות ההכנה:
1. מחממים בסיר את השמן עם המלח ,
מכניסים לסיר רק 4 גרעיני -פופקורן ,
ומכסים את הסיר במכסה תואם שסגור היטב.
 
2. ברגע ששומעים שכל 4 גרגרי פופקורן סיימו להתפוצץ, פותחים את הסיר, ומיד שופכים
לתוכו בבת -אחת את כל 1/2 כוס הגרגרים ,שהכנו מראש,
סוגרים את הסיר במכסה,מנענעים אותו קלות (עם כפפות נגד חום,).
לנענע מצד לצד בכדי שהגרגרים יתפזרו בשכבה אחידה.
 
3. מודדים בשעון עם מחוג שניות: 25 שניות ,בדיוק !!!
ומכבים את האש.
וכעת שלב הכי חשוב: לא מתפתים להרים מכסה, אלא ,,
מניחים לגרעיני -הפופקורן להתבקע בתוך הסיר המכוסה במכסה,
ומקשיבים לפיצוצי-הגרגרים (ללא אש, ובמכסה סגור.)
פותחים את המכסה - רק כאשר כל רעש הפיצוצים ממש מסתיים.
ומעבירים לקערה,
ויש פופקורן בדיוק במידה הנכונה,
אף גרגר לא נשרף ,כולם התפוצצו כראוי,
ויוצא מדויק וטעים.
 
את המתכון הביאה בזמנו אודטה, ולפיו הכנתי פעמים רבות ,ובהצלחה רבה.