מה אתם אוהבים לנשנש?

yair_bar

New member
מנהל
מה אתם אוהבים לנשנש?

כשאתם עם כל המשפחה מול הטלוויזיה או מתפנקים לבדכם בזמן קריאת ספר?
 

ady18

Well-known member
שוקולד , בקיץ פירות יותר , גלידה לפעמים או יוגרט זה הכי אהוב

 

shron17

New member
אצלנו הולך טוב ,,

מגש עמוס בפיצוחים מכול הסוגים, ופלחי פרי הדר.
 

yair_bar

New member
מנהל
מת על פיצוחים


לצערי די משמין ויקר
 

shron17

New member
למי שרוצה דיאטתי,,,

אפשר לשלב קצת כמה שקדים,פיקאנים ,אגוזים ,ביחד עם הרבה -ירקות כמו,
מקלוני קולרבי ,מלפפונים, פרוסות גזר,רצועות פלפלים וכו'.
&nbsp
 

Maldini Girl

New member
אחד הפינוקים שלי בצבא היה קולרבי

עם מלח ולימון. היה מבחינתי יותר טוב מצ'יפס טעם מדהים של ירק טרי וקראנצ'יות כייפית.
גם היום קולרבי ו/או שומר עם מלח ולימון (אפשר גם טיפטיפה שמ"ז) זה אחד המועדפים עליי, אך לצערי לא לנשנוש, אלא בתור סלט.
&nbsp
אגב, אחד הסלטים הנפלאים-
שומר ואבוקדו עם מיץ תפוזים.
 
לצערי לא נשנושים בריאים במיוחד


חטיפים, גרעינים (אם כי הגרעינים פה ממש לא טעימים).
&nbsp
משתדלת לא להכניס חטיפים הבייתה לאחרונה (ועדיין ביקשתי מאמא שלי שתשלח לי שקיות ענקיות של חטיפים מהארץ
).
 

Maldini Girl

New member
אין כמו פופקורן.

חלילה לא מהשקיות האיומות ששמים במיקרו. רק כזה שמכינים בסיר.
זו אופציה בריאה ואפילו יחסית דיאטטית, צריך כמות קטנה של שמן סה"כ, ובסופו של יום זה גרעיני תירס.
הכי טעים והכי כיף לנשנש.
 

yair_bar

New member
מנהל
תזכירי לי איך מכינים בסיר

שנים אני מכין במכשיר כזה שקיבלתי מאמריקה שזורק אוויר חם ומפצלח את הגרעינים. זה אמנם בריא אבל חסר הערך של החטא השומני של פופקורן בסיר
 

shron17

New member
פופקורן להכנה בסיר על הגז,,

הייתה תקופה שהכנתי המון פופקורן,(עד שאובחנה אצלי אלרגיה לתירס,ועברתי לאגוזים)
&nbsp
וככה מכינים פופקורן שיוצא מעולה :
להצלחת ההכנה צריך :
סיר בקוטר 20 ס"מ ,
ובגובה 17 ס"מ ,(או גבוה יותר) .
סיר עם מכסה תואם .
&nbsp
ההכנה:
לסיר גבוה,לצקת 3 כפות שמן -תירס או שמן -קנולה ,
כפית אחת שטוחה מלח ,(מניחים בתוך השמן).
בינתיים ,מכינים בצד, 1/2 כוס גרעיני פופקורן ( 100 גרם- שהם 7 כפות שטוחות) .
וחשוב להמשיך לקרוא עד הסוף את הוראות ההכנה.
&nbsp
הוראות ההכנה:
1. מחממים בסיר את השמן עם המלח ,
מכניסים לסיר רק 4 גרעיני -פופקורן ,
ומכסים את הסיר במכסה תואם שסגור היטב.
&nbsp
2. ברגע ששומעים שכל 4 גרגרי פופקורן סיימו להתפוצץ, פותחים את הסיר, ומיד שופכים
לתוכו בבת -אחת את כל 1/2 כוס הגרגרים ,שהכנו מראש,
סוגרים את הסיר במכסה,מנענעים אותו קלות (עם כפפות נגד חום,).
לנענע מצד לצד בכדי שהגרגרים יתפזרו בשכבה אחידה.
&nbsp
3. מודדים בשעון עם מחוג שניות: 25 שניות ,בדיוק !!!
ומכבים את האש.
וכעת שלב הכי חשוב: לא מתפתים להרים מכסה, אלא ,,
מניחים לגרעיני -הפופקורן להתבקע בתוך הסיר המכוסה במכסה,
ומקשיבים לפיצוצי-הגרגרים (ללא אש, ובמכסה סגור.)
פותחים את המכסה - רק כאשר כל רעש הפיצוצים ממש מסתיים.
ומעבירים לקערה,
ויש פופקורן בדיוק במידה הנכונה,
אף גרגר לא נשרף ,כולם התפוצצו כראוי,
ויוצא מדויק וטעים.
&nbsp
את המתכון הביאה בזמנו אודטה, ולפיו הכנתי פעמים רבות ,ובהצלחה רבה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

shron17

New member
על אש גדולה,,רק עד שהגרגר הראשון משמיע רעש שהתפוצץ ואז,,,

מנמיכים לאש בינונית.
והמכסה חייב להיות סגור היטב ! בכדי שיהיה מקסימום חום בסיר,
להצלחת התפוצצות כול הגרגרים.
 

Maldini Girl

New member
אז לי יש טיפ

לא לסגור את מכסה הסיר עד הסוף. הפופקורן יוצא יותר מוצלח
 

yair_bar

New member
מנהל
אם יש לכם רעיונות גם למתכונים לנשנושים שאפשר להכין

למשל עולה לי לראש גרגירי חומוס מבושלים או ארטישוק שמקלפים עלה-עלה או להכין נאצ'וס ביתי
 

חנהפ

Active member
מעדיפה מה שפחות התעסקות

אז בחורף -צלחת מרק בשעות אחרי הצהריים
ואם לא, פרי. פרוסת גבינ"צ לייט עם כף גבינה, או פסטרמה מגולגלת על איזה ממרח
לפעמים שקדים/אגוזים או פירות מיובשים
 

TCHM

New member
המבחר שלי לארוח קליל...

גרגרי חומוס פריכים מתובלים פיקנטי.
מקלוני חומוס ביתיים.
פופקורן מתובל פיקנטי.
פקאנים/אגוזי מלך מתובלים.
פרחי כרובית קטנים/לבבות דקל/פטריות בבלילה, מטוגנים.
פלטת נקניקים וירקות עם/בלי בלילה מטוגנים.
מיני מאפי גבינה עם/בלי ירקות.
מקלות ירקות מוחמצים.
ארטישוק אלא רומנה משודרג.
ארטישוק בתחמיץ.
קרקרים בריאות ביתיים.
ליד - מטבלים שונים לפי המצאי והחשק.
 
אדממה


עם מלח גס ואגוזי מלך- מעדן אמיתי.
לי אגב לא מומלץ לאכול בגלל הטיפולים (מומלץ להפחית סויה וכל מה שקשור אליה).
 
למעלה