מה אתם אומרים אנשים.......

מה אתם אומרים אנשים.......

שווה לקרוא את הספר של שר הטבעות, אחרי שכבר ראיתי את הסרטים? גורם ההפתעה חשוב בספר?

אלרוס

New member
שווה...

גורם ההפתעה חשוב, אבל מה שראית בסרט לא הפתיע, מה שמפתיע יחסית קורה בשני פרקים שאותם אני אמנע מלהזכיר כאן כדי לא לקלקל לך (למי שלא מבין הכוונה היא ל"פרקי שרקי", אני לא רוצה להזכיר את השם...)

אני כבר לא יכולה לקרוא אותם.

אני תמיד רואה את אלייז'ה שאני רואה "פרודו" ואני תמיד רואה את איאן שאני רואה "גנדאלף". אני מצטערת שלא קראתי את הספרים לפני כן

מה שכיף בקריאה (לפחות לי)...

שאפשר לדמיין איך שאני רוצה ואני רואה את הסיפור בדרך שלי לפי הדימיון שלי. עכשיו שאני קוראת את הספרים אחרי שראיתי את הסרט אני רואה את הסצינות של הסרט ואני לא רואה את הסיפור כמו שהוא באמת.

אלרוס

New member
תראי, אם יש משהו שהסרט דייק בו

זה המראה של הדמויות (של כמעט כולן) ככה שאת יכולה להשאר צמודה לדמויות בסרט ולהמשיך לקרוא, אני מכיר 3 חברים שלי שקראו את הספר אחרי הסרט, רק תשכחי מהעלילה...

InFecT3D

New member
אממ

אחרי שראית את הסרט.. זה אולי יתן לך להבין יותר את הסרט. אבל לא ישנה לך הרבה.. הדמיון שלך לא ישתנה.. את תדמייני את הספר מנקודת מבט של הבמאי.. וזה מה שהורס.. שרואים סרט לפני שקוראים את הספר :) תחשבי על זה רגע.. את קוראת את הספר. כל העלילה מקום ההתרחשות הכל ממש הכל מצטייר אצלך בראש מהדמיון שלך.. שיש איורים.. או סרט.. זה מקלקל.. כי זה לא אסלי מה שיש אצלך בראש. :)

ThisIsJustME

New member
לדעתי במקרה הזה- של שר הטבעות

זה בכלל לא הורס... אני התחלתי עכשיו את הספר הראשון ואני לא מרגישה ככה...

שאני קוראת את הספר...

אני מרגישה כאילו אני קוראת את התסריט. זה כבר אבוד לי... אני תמיד רואה קטעים מהסרט אין טעם לקרוא את זה אחרי שראיתי את הסרט. זה בדיוק כמו לקרוא את התסריט.

אלרוס

New member
שום דבר לא עבוד

זה כתוב בצורה שונה, ואתם מרגישה שאת קוראת תסריט בקטעים מסויימים שהסרט חופף יחסית, ואז זו לא בעיה, אבל לדוג' כשאת קוראת על טום בומבדיל, או על הקרבות בשדות הפלנור (שלא חופף) את לא תרגישי כך, תנסי גם "לשכוח" מהסרט, אל תצפי בו למשך חודש (בהנחה שאת צופה הרבה) ואז תקראי.

אני אנסה... למרות שזה יהיה קצת קשה

Glida banana

New member
כדאי

אולי עדיף לקרוא אותם לפני הסרטים (למרות שאני לא בטוחה. אני חושבת שקריאת הספר קודם הורסת לך את הסרט יותר ממה שצפייה בסרט קודם הורסת לך את הספר), אבל עצם הצפייה בסרט לא באה בהכרח במקום הספר, אלא אם אתה באמת רק רואה כדי לדעת על מה כולם מדברים
הספרים מאוד יפים, ועולים על הסרטים, מה גם שהספרים והסרטים לא חופפים אחד לאחד, ואתה לא יכול לדעת מה ממה שהיה בסרט יהיה בספר ומה לא (וכמובן שיש קטעים שהיו בספר והושמטו בסרט) חוץ מזה, אם אהבת את הסרטים אז בכלל אין סיבה לא לקרוא. עכשיו, כשגורם ההפתעה לא רלוונטי- תראה שוב את הסרט אם יצא לך? במידה שכן באמת אין סיבה לא לקרוא את הספרים. גורם ההפעתה מוסיף, אבל הוא לא הדבר היחיד.

פרפר15

New member
אני קוראת זה כיף

זה כיף שאני רואה את אלייז'ה ואיאן זה כמו סרט שלא ניגמר רק שאת טום בומבדיל דמיינתי כבילבו חח מצחיק נכון אני עכשיו בפרק 11 יש מלא קטעים יפים שלא הראו למשל שפרודו נפל בפאב זה הרבה יותר מצחיק בספר

Y. Welis

New member
בכלל הביקור בפונדק היה נחמד יותר

בסרט זה הפך למשהו מאיים, מנוכר ועויין. כולם ענקיים ועויינים, והטיפוס שבפינה מפחיד במיוחד. זו היתה אוירה מצויינת, אבל שונה מהספר לגמרי.

פרפר15

New member
כן נכון ממש אהבתי את הביקור

בפונדק ניראה יותר כיף והשיר היה ממש חמוד קראתי אותו פעמים

•aniviel•

New member
כמו שכולם כבר אמרו...

ברור שזה שווה
אני אישית קראתי את הספרים אחרי שראיתי את אחוות הטבעת (חשוב לציין שלא שמעתי על שרה"ט בכלל לפני כן) ושינו בסרטים המון ככה שיהיה לך גם את גורם ההפתעה פה ושם... חוץ מזה שזו חוויה לגמרי אחרת. מה לא הייתי נותנת כדי שיהיה לי עכשיו זמן לקרוא אותם שוב

ChipiM

New member
רק שווה? פשוט חובה! הספר הכי טוב שק

שקראתי בחיים שלי!

כדאי מאוד!

הספרים משלימים הרבה "פערים" מהסרטים, מציגים את העלילה בצורה שונה לגמרי (בוא נגיד, שרוב הסצינות בסרטים מתארות דברים שלא ממש קראו או לא בדיוק איך שהן קראו וחסר רצף כרונולוגי מקורי מהספרים - שהוא הרבה יותר מפתיע וגם מעניין יותר). אני לא מזמן סיימתי את הספר השלישי ואני כבר מתגעגעת... וסוף-סוף אפשר להבין מה כולם מתרגשים מזה שלא הראו את טיהור הפלך (בספר זה חלק ממש נחמד) ועוד דברים קטנים. בקיצור - נכון שאתה מדמיין את הדמויות מהסרטים, אבל זה שווה כל דקה. רק מעניין אם הדעה שלנו על הסרטים הייתה שונה אם היינו קוראים קודם את הספרים?

למעלה