מה אתם אומרים, יש מצב אני יטיס את

• פותח הנושא ID3D
  • פורסם בתאריך

ID3D

New member
מה אתם אומרים, יש מצב אני יטיס את

הF-35? עזבו את הקטע שאם בכלל אני יהיה טייס, נגיד (רק נגיד!) שאני יהיה טייס, שזה יקרה עוד 5 שנים בערך, מה הסיכוי שיהיה עד אז F-35 בחיל? כבר סיימו לפתח אותו? יש כוונה להביאו לשירות קרבי כאן בארץ? למה לא? (בצחוק... זתומרת אני מקווה שבצחוק ובאמת כן יביאו אותו). ואם כן, תוך כמה שנים מתכוונים להביא אותו לכאן?

עם עברית כשלך.....

ID3D

New member
עשה לי טובה...

הנני מסוגל לדבר בשפה רהוטה ופלצנית, אבל משום-מה, לא מתחשק לי... זאת הייתה הערה גועלית, כולה באתי לשאול שאלה, מה אתה מתנשא ותוקף אותי? אולי ביום-יום אני לא מדבר בעברית שהיה רצוי (רצוי? מי רצה?) שאני אדבר, אבל אין קשר, אני לא מכיר אותך (ולמעשה, אחרי תגובה כזאת, גם לא ממש הייתי קופץ על ההזדמנות), ואתה לא מכיר אותי, אז איך אתה שופט? לפי צורת הכתיבה שלי בפורומים? אני לא חושב שממש יפריע להם הכתיבה שלי בפורומים בגיל 14 אם אני ויכול בפועל לשרת בחיל האוויר, מה שבטוח, לפחות לפי התגובה הזאת שלך (וזאת בלבד, כמו שאמרתי, לא מכיר אותך-להבדיל ממך-לא שופט אותך), אני יותר חכם ממך בהרבה (רציתי לכתוב פי 1000 אבל 0 כפול 1000 זה עדיין 0... אוי! אני יודע חשבון פשוט!), כי ענית בכלל לא לעיניין ובצורה גועלית (אם הייתי בן 60 ככה הייתי אומר "בגללך המדינה שלנו נראית כמו שהיא נראית").

משתפר ...משתפר...

אני רוצה להבין משהו, לדבר לא נכון,עילג,לשבש מילים בכוונה...(כמו שהדגמת מצויין) זה סוג של חברמניות אצל החבר'ה הצעירים היום?

ID3D

New member
חחח... אני גם רוצה להבין משהו,

לתקוף צעירים וחדשים בפורום,לשפוט אותם לפי הדיבור שלהם, ללעוג להם בכוונה...(כמו שהדגמת מצויין) זה סוג של חברמניות אצל החבר'ה המובגרים היום?
(זה היה סתם בצחוק-מקסימום תעלם). לא, זה לא סוג של חברמניות, וזה לא בכוונה, סלנג כן, דיבור לא נכון זה פשוט דיבור לא נכון, ואנחנו מדברים ככה כי כה הורגלנו או משהו כזה... בכול אופן, אני אישית לא עושה את זה בשביל להתחחב על אף-אחד.

SaRgE

New member
אולי תרגע..

עזוב את זה שהוא מבוגר ממך (שזו כבר סיבה מצויינת להרגע), הוא העיר לך הערה בונה. תהיה בטוח שעל דברים כאלה ציונים יורדים ועם כאלה טעויות.. טייס? אם זו השאיפה שלך כדאי שתתחיל לשים לב לפרטים, לטייס נבחרים רק אנשים ברמה גבוהה. אגב, לדעתי הוא התכוון ל"יהיה" שכתבת שם כמה פעמים, אומרים (וכותבים) "אהיה". עצה: כדאי שתתחיל לחשוב פעמיים לפני שאתה לוחץ "שלח". (חוץ מזה, דחפת "הנני" והמשפט הפך פיוטי?
חחחחחחח)

אריאל, אל תבוא בטענות אליו, אלא....

למורים שלו שגם הם לא מדברים נכון ומשבשים את השפה. זוהי רק דוגמה אחת למצב החינוך ורמת המורים.

ID3D

New member
לא מסכים...

(רוב) המורים שלי מדברים בשפה נכונה ורהוטה, מי שרוצה לדבר עיברית נכון ידבר עיברית נכון, מי שלא, אשמתו ובעייתו, אין מה להטיל את האשמה על אחרים... אבל אם זה מורים, אז זה בסדר לכלכו חופשי, בעע, יש לי שיעור לשון בעוד שעה, אולי אני אפילו אני ילמד משהו לשם שינוי.

אומרים "אלמד לא "ילמד"...

אם אתה לא מצליח להסתדר עם "שפת האם" שלך אתה באמת חושב שתצליח בדברים קצת יותר מורכבים?? בושה וחרפה, מורים, תלמידים..ארץ של בורים ובערות (תבדוק עם המורה שלך מה משמעות המילים האלו).

ID3D

New member
התחלנו?

אני יודע את החוקים מעולה: אותיות אית"ן בתחלית פועל בעתיד (מסודר לפי גופים בשבילך): אני-מוסיפים א'. אנחנו-מוסיפים נ'. אתה\את\אתם\אתן-מוסיפים ת'. הוא\הם\הן-מוסיפים י'. היא-מוסיפים ת'. מה אתה רוצה עוד? דגשים? בגד כפ"ת? שוואים? בניינים? כמו שכבר אמרתי, אני יודע היטב את חוקי השפה הזאת, פשוט לא מתחשק לי.

YHS

New member
אם תהיה טייס בעוד חמש שנים

עד שתגיע להטיס את ה F-35 תעבורנה עוד לפחות שלש שנים. כלומר סה"כ עוד שמונה שנים. אז כנראה שלא תטיס אותו מיידית, כי הוא יגיע רק בעוד תשע שנים וחצי.

ID3D

New member
תודה...

אז הוא כן יגיע לארץ, זה דווקא מוזר שהוא יגיע לארץ, במיוחד אחרי שהשקיעו כול-כך הרבה בסופה הייתי מצפה שהיא תשמש את החיל לפחות 15 שנה, והJSF אמור להחליף את ה-f-16\a-10, אז זה היה נשמע לי מוזר. כול-מקרה, זה מטוס-מטוס, את הVOD, זה פיתוח חדש או אותה מערכת VOD ששמימשה את ה-f-22, בדקתי בגוגל, אבל כול אתר טוען אחרת, אתר אחד אפילו טוען שזה VOD פיתחה סינגפור-ישראל, מה שהיה נשמע לי טיפשי ברמות, בעיקר מאחר שאני זוכר שהיה סיפור מתישהו שישראל התעניינה לקנות את המערכת... תודה על התשובות!

eagle701

New member
השקיעו בסופה? חחח הצחקת אותי

כמות מטוסי הסופה שקנו (102) מוכיחה ששהסופה עולה גרושים עד שהJFS יגיע לישראל אם הוא בכלל יגיע יעברו לפחות 15 שנים

Matan103

New member
אנחנו לא השקענו על הסופה בכלל

כל המטוסים הם מכספי תמיכה צבאית שארה"ב הביאה לנו, ישראל לא הוציאה שקל. אם כבר אז אולי על פיתוח חלק מהמכשירים שמותקנים בה, מכשירים שעבדו עליהם בטכניון ובתעשיה האווירית.

גרושים? וואללה?

תשמע, לגמרי במקרה אני ב-Fort Worth עכשיו, וחנות המפעל זה כאן ליד, מה דעתך להלוות לי כמה גרושים? מבטיח לך סיבוב...

eagle701

New member
גרושים לעומת מטוס F15 אחד או F15I

שכופלים את הסופה במחיר ובאיכות היה לי פעם ציטוט מכתבה של בכיר בחיל האוויר שהסביר למה הם קנו את הסופות כי זה מטוס זול מה עדיף לקנות 20 מטוסים מעולים או 102 מטוסים נחמדים?

ID3D

New member
צודק טעות (רצינית שלי) המונח האמיתי

הוא STOVL: short take-off and vertical landing, רק ה' יודע איך הגעתי לVOD שזה בכלל: video on demand או: vertical on-board delivery (מצורף אתר שאני מוצא אותו כשימושי מדי פעם, כול המונחים האלה שקשורים לf-22, פשוט בדקו
). http://members.fortunecity.es/raptor2/vcast.html

לא מוזר בכלל

חיל האויר מתכנן לשמור על סד"כ של פחות או יותר 400 מטוסים. אם נניח שכל מטוס משרת בערך 40 שנה, יוצא שיש צורך להצטייד בכמאה מטוסים כל עשור. אם תסתכל על מספר מטוסי הסופה שנרכשו, ועל המועד המשוער להגעת ה-JSF, תראה שזה מסתדר יופי.

ID3D

New member
טוב תודה, אז יש סיכוי (קלוש) שאני

יטיס את החיה הזאת!!! אההה ועוד שאלה שלא מצאתי עליה תשובה חד-משמעית, אם כבר דיברנו על הf-16I, לאיזה טייסת היא הולכת?

למעלה