מה אתם אומרים על אבקת חלבון ?

פשוט מאוד..

החלבונים שמתפרקים הכי מהר במ"ע העיכול הם החלבונים שבאים עם מינימום שומן לצידם, הפירוק שלהם ברמה המולקולארית שלהם מהיר יותר כי מערכת העיכול לא צריכה להתמודד עם פירוק של שומן. קל למולקולות להתחבר למולקולות החד סוכר שבאות בעיקר מפחממות פשוטות וע"י כך להכנס ביתר קלות למחזור הדם ולהקלט בהמוגלובין שבתאי הדם(החומר בדם שאמון על קליטת המזון,חמצן,CO2 לתאי הדם ולהוביל בעזרת מחזור הדם את החומרים הללו ליעדם). החלבון המסיס ביותר אם אני זוכר נכון הוא חלבון ביצה ואחריו חלבון מדגים כמו טונה או סול ובקלה(דגים מאוד דלי שומן) הבאים אחריהם הם מוצרי החלב דלי השומן, עוף חלבון מן הצומח(כלומר קטניות כמו סויה,אפונה, שעועית,עדשים וכו) והאחרון הוא הבשר כי הוא עתיר באופן יחסי בשומן. אבקת חלבון מיוצרת בשתי שיטות ומשני חומרים עיקריים.. השיטה הנפוצה ביותר היא, איסוף מים שנוצרים בתהליך יצור גבינה, המים הללו דלי שומן ודלי לקטוז אך עתירי חלבון. ממצים את החלבון מן המים ע"י אידוי והתוצר הוא אבקת חלבון מי גבינה, בתוספת מעט פחמה ומעט חומרי טעם, וסוכר(בדרך כלל שמקורו מפירות) זו האבקה שאנו מכירים, השיטה השניה הוצאה של חלבון ממקור צמחי בדרך כלל סויה. עכשיו זה הולך ככה, נורא קל לערבב אבקת חלבון עם טיפה חלב או מים, ולשתות מיד לאחר אימון, רק ש30 גרם חלבון בערך שצריך אחרי אימון, יעלה מאבקה בערך 7 שקלים.. קופסת קוטג' 1/2 אחוז שיש בה 28 גרם חלבון עולה רק 5,20 ש"ח כופסת טונה במים של יצרן מוכר תעלה 5,5 שקלים ושל מותג מוזל כמו נניח סופר קלאס עולה 4 שקלים בדיוק.. ביצים, כל ביצה מידה 1(הכי גדול)עולה 90 אג' וצריך רק 4 לבנים של ביצים כאלו בשביל כמות החלבון הזו.. אז הכי טוב זה לקבל את החלבון ממזון טבעי, זה גם הכי בריא, וללא כל מיני תוספים מלאכותיים, אבל לפעמים מאוד נוח(למשל כשממהרים או שאתה יודע שיקח הרבה יותר מחצי שעה מהאימון עד שתשב לאכול)להשתמש באבקת תוסף. להדגיש שאבקות הן תוסף תזונה ולא תחליף לאוכל ולארוחות מסודרות!! ובנוסף המחיר יקר ולא תמיד שווה לכל כיס.
 
למעלה