אני אומר ש
הרעיון הוא נחמד, וגומייה היא בהחלט אביזר שימושי (אני עושה בו שימושים באימונים בבתים למשל), אבל ה"עובדות" בכתבה קצת מוגזמות: 1. אין דרך לאמוד פיזיולגית כמה כל אדם ישרוף מהפעילות הנ"ל. בדר"כ ככל שאדם יהיה בכושר נמוך יותר, הוא כן ישקיע יותר אנרגיה (תובענות אנרגטית בעגה המקצועית). כנ"ל אדם שיהיה עם מאסה גדולה יותר. לכן לא הייתי יוצא בצהרה שהאימון שורף 250 קלוריות.2 2. האימון כשלעצמו הוא טוב לשלבים התחלתיים ומאבד מיעלותו עם הזמן. למה? כיוון שהגוף לאחר האדפטציה הראשונית די מתרגל למאמץ ולתרגילים. והדרך היחידה להמשיך את האדפטציה היא לשנות תרגילים, ולקבל גירוי גבוה יותר - גומייה חזקה יותר למשל? כמובן שגם לזה יש סוף, ולדעתי האישית לא תהיה מניעה מלשלב משקולות באימונים. 3. ההנחיות לביצוע התרגילים אינן מדויקות (עם דגש לתרגיל 2 - וריאציית הסקוואט), ואני ממליץ לקבל הנחיות מאיש מקצוע על מנת להימנע מהפנמת דפוסי תנועה לא נכונים, שיחזרו על עצמם במהלך האימון, ועלולים לסכן את המתאמן. פחות או יותר כתבה נחמדה, בכל מקרה לדעתי צריך לקחת הכל בפרופורציות, ולקחת את הגומייה כאביזר לאימון המורכב מעוד כמה אלמנטים, ולא להתבסס עליה לבדה. אורי