מה אתם אומרים על הסיטואציה הבאה?

מה אתם אומרים על הסיטואציה הבאה?

אתם בעבודה, נותנים שירות. מפתחים שיחה מאוד נעימה עם הלקוח שנותנת טעם של עוד.
יש לכם גישה לנתונים כמו הטלפון והשם המלא שלו (=הפייסבוק שלו).
הייתם עושים צעד, או שלדעתכם יש כאן בעיה אתית?

כשהעניין הוא חברי? או רומנטי?

N o R i K o

New member
בעיה אתית

מחכים לשיחה נוספת, במידה ותהיה, ואז מבקשים רשות.

spaysi8

New member
וואי שאלה מעניינת

אני היייתי מוסיפה לפייסבוק, אבל זה באמת לא אתי :p

נו ומה יקרה? 80 % קראש על הקול והשיחה

הלא מחייבת בלבד. ברגע שראית איך היא נראית ירד לך כי היא לא
"הטעם שלך"/ מה שציפית/ מה שרצית.

כן יש כאן בעיה אתית, כי לעיתים יש גם גישה לכתובת, פרטי תשלום
ושאר עובדות עסיסיות שיכולות להסב גם נזק ולא רק טוב, ולמעשה
אני בטוח שחתמת בחוזה לחברה שלא תעשה שום דבר כזה עם המאגר.

הצעד האמיץ באמת הוא במהלך השיחה ליזום צעד ולצייץ משהו, ואז הלקוחה יכולה לבקש פרטים וליצור קשר בעצמה. לא לחפש מישהי כמו סטוקר בלי רשות. זה קצת רומנטי וקצת על גבול הלא חוקי.

88סול

New member
תזהר...

קודם כל מהסיבה שאם זה סיטואציה שקורת בעבודה אז יש סיכוי גבוה שהשיחה מוקלטת = יכול להוביל לפיטורים.
סיבה נוספת היא - להתאכזב.
לבחורה יש קול יפה, והשיחה הלא מחייבת הייתה נעימה אבל אולי במבחן המציאות זה לא יעבוד כי לא באמת הטעם שלך.

spaysi8

New member
ואם הוא מחפש בפייסבוק ולא מוסיף?

רק "בודק את הסחורה" :p
חחחח

Any991

New member
מצד אחדד ומצד שני

מצד אחד יש כאן משהו מפתה ולפעמים היצר הישראלי של "לא לשים על כלום" אומר לי יאללה לך על זה כשהיצר הרומנטי אומר לי שזה דווקא יעבוד.
מצד שני באמת יש כאן בעיה של אתיקה, אז אולי שווה קודם לבדוק את הסחורה כמו שספייסי אמרה ולבקש רשות אחרי שיחה נוספת או משהו בסגנון

h a j b i

New member
לא רואה שום בעיה בזה

אבל הייתי הולך על משהו פחות מחייב כמו פייסבוק ולא טלפון.

Purple Mushroom

New member
היתה לי סיטואציה כזאת

אני לא בטוח שיש בעיה אתית. פעם לפני יותר משנה, עבדתי בשירות לקוחות, בחברת סקרים, בעצם עבדתי ב2 חברות סקרים בשנתיים האחרונות, עד לפני יותר משנה.
והייתי גם בסיטואציה כזאת, (בן אדם מבוגר, לא בטוח שיש לו פייסבוק). היה לי את השם שלו, ואת הטלפון שלו, והבטחתי להתקשר. היתה שיחה ארוכה (לא רצוי בחברת סקרים לוחצת), שמרתי בפתק את המספר שלו, ולבסוף לא התקשרתי. (יש לי בעיה כללית עם יוזמה לשיחה יוצאת בנייח שלי בבזק).

בקיצור, לשאלה שלך, אני לא חושב שיש בעיה אתית, שהקשר הוא חברי.
רומנטי אולי יש בעיה אתית, למרות שפעם (לפני הרבה שנים, אולי 8 שנים), בדיעבד, בשיחה עם חבר, היתה מישהי בשירות לקוחות של חברה שמתפרנסת מsmS ים, שטילפנה אלי לסלולרי כמה פעמים, וכנראה ניסתה להתחיל איתי בעקיפין, ולא קלטתי. (רק אחרי ניתוח של חבר שלי לשעבר, דאז ).

Knight of Ni

New member
שולחים הודעה בפייסבוק

מסבירים מי אתה, ואיך מצאת את הפייסבוק שלה, ושאתה מודע לכך שאולי חרגת במקצת אבל ממש נהנת מהשיחה, וממש היית רוצה להמשיך אותה ולהכיר אותה מעבר. אני בטוח שאף אחת לא תתנגד לידיד חדש שהיא נהנת מהשיחות איתו, ואולי לאף יותר מזה.

למעלה