מה אתם אומרים על הסימפוניה ה-6 של בטהובן?

הקיזומ

New member
מה אתם אומרים על הסימפוניה ה-6 של בטהובן?

הכרתי אותה רק לפני ארבעה ימים, אם אני לא טועה, ואני לא מפסיק לשמוע אותה. יש בה קטעים מדהימים. אני שומע ביצוע בניצוח karajan. יש ביצוע אחר אולי עוד יותר טוב?

GustavM

New member
עוד ביצועים

קודם כל לקאראיאן יש ארבעה ביצועים, עד כמה שאני זוכר שלושה עם הפילהרמונית של ברלין ואחד עם פילהרמוניה. אני אישית אוהב מאוד ביצוע של אדריאן בולט (Boult) עם התזמורת הפילהרמונית של ה-BBC. כמו כן יש ביצוע אותנטי נהדר של גארדינר. יש גם את הוגווד והרנונקור, אליהם אני פחות מתחבר משום מה... תשמע גם את ברונו וואלטר - הוא תמיד עושה דברים מעניינים....

הקיזומ

New member
טוב לדעת.

את הפרטים הללו. הביצוע של גארדינר בכל מקרה "בתנור". מה הכוונה בביצוע "אותנטי"?

GustavM

New member
ביצוע אותנטי

ביצוע אותנטי הוא לרוב ביצוע על שחזורים של כלים מהתקופה בה היצירה נכתבה, עם התייחסות לנוהגי ביצוע שרווחו בעת כתיבת היצירה. הכוונה היא להגיע הכי קרוב שרק אפשר לאיך שהמלחין כנראה "שמע" את היצירה. זה אומר למשל, נגינה בכלים קצת אחרים, כלי קשת בלי וויברטו (או ממש בקושי..), שימוש בחליל צד מעץ ולא ממתכת (כמו שהיה מקובל), קרנות טבעיות במקום הקרן המודרנית וכו'. בכל יצירה זה משתנה, בהתאם לתקופה. יש יצירות שינגנו עם כל מיני כלים מוזרים - למשל את ברקוויאם של מוצרט ינגנו את תפקיד הקלרינט עם הכלי שאז היה, שקדם לקלרינט, שלו נכתבו התפקידים במקור - קרן הבאסט.

L m a o

New member
עוד משהו-

קוראים לתזמורת עם כלים אותנטיים תזמורת בארוק, ולפעמים קוראים לביצוע אותנטי "ביצוע בארוק".

הקיזומ

New member
מעניין.

בשונה ממה שנודע לי בעבר, תזמורת פילהרמונית ותזמורת סימפונית - אין ביניהן הבדל. שמות נרדפים. כאן.

Petrus

New member
תזמורת בארוק?

אני לא חושב שיש מישהו שיקרא ל-London Classical Players שמנגנים בעיקר רפרטואר מהמאה ה-19 (בטהובן, שוברט, שומאן, מנדלסון, בראהמס וכו'), תזמורת בארוק. המונח היה בשימוש בעבר, כשנחלתם של הביצועים בכלי התקופה הסתכם ברפטואר מתקופת הבארוק, אבל היום המונח הזה לא ממש בשימוש.

הקיזומ

New member
זה מה שכנראה יש בביצוע

הזה כאן, שהמלצתי עליו לפני כמה ימים. וזה באמת נשמע אחרת לחלוטין.

למעלה