מה אתם אומרים על הסיפור של ישיבת ההסדר?

MrCheff

New member
מה אתם אומרים על הסיפור של ישיבת ההסדר?

שמעתי הבוקר ששר הביטחון החליט להוציא את ישיבת ההסדר הר-ברכה מההסדר בגלל שראש הישיבה קורא לסרבנות פקודה וסירב להגיע לפגישה עם שר הביטחון והרמטכ"ל לשימוע בענין. אני חושב שזו החלטה אמיצה ונכונה. הגיע הזמן שהרבנים יבינו שלמרות כל הצער שגורמות הפקודות האלו (פינוי מתיישבים ביו"ש ממקום מגוריהם, הפסקת בנייה ועוד ועוד) ושאישית אני סבור שהן שגויות, צריך להפריד את התחושות האישיות ולבצע את המשימה המוטלת עליך על הצד הטוב ביותר ועם מינימום פגיעה באנשים. צה"ל הוא שלוח של המדינה שלנו ואת המדינה שלנו מנהלים אנשים שנבחרו ממש ע"י אותם אנשים שהיום קוראים לסרבנות. לא יתכן שחייל יקבל פקודות ויתחיל לחשוב איזו מהפקודות 'מתאים לו' לבצע. כל עוד הפקודה אינה חורגת מסולם הערכים הצה"לי ו/או האנושי (לא פוליטי/מדיני) חייל חייב לבצע אותה. לא מדובר פה על חייל שקיבל פקודה ח"ו לירות בפלשתיני כפות, לאנוס פלסטינית שנכנסו לביתה לצורך חיפושים או פקודה לבזוז חנויות של פלסטינים בחברון. מדובר פה על החלטת ממשלה להפסיק בנייה (לצערי) אני מבין את זעקת האנשים. הרי הם בונים בית ומשלמים את המחיר של התרפסות ביבי בפני האמריקאים. אני מבין איפה הם עומדים. גם אני בתהליכי בניית בית. גם אני הייתי מתחרפן אם פתאום ביבי היה אומר לי להפסיק את הבנייה למשך 10 חודשים. אבל אני הייתי מוחה בצורה אחרת.. לא הייתי קורא לחברים שלי תסרבו פקודה. אנחנו חיים במדינה קטנה מוקפת אויבים. לא יתכן שעוד ציבור (נוסף לציבור הערבי-ישראלי והחרדי) ימשוך את ידיו מהצבא. זה יפגע בנו כציבור הדתי-לאומי וגם בצבא. אחרי שככה שלפתי את על התחושות שעלו בי כל הנסיעה הבוקר לעבודה... אשמח לשמוע את דעתכם. ועוד דבר קטן לפעילי שלום עכשיו... איפה אתם עכשיו שמוציאים צווי הקפאת בנייה לבתים של מתיישבים שקיבלו התרי בנייה כחוק? למה אתם לא פועלים בשמם? הרי אתם פעילי זכויות אדם. האם האחים שלכם הם לא בני-אדם? האם להם אסור לבנות, אבל לפלסטיני שבונה ללא היתרי בנייה כן מותר? לדעתי זו צביעות.

gils33

New member
מסכים איתך בדעותיך

לגבי שלום עכשיו - הם בודקים בהתנחליות האם יש בנייה והולכים ל"הלשין" לממשלה שעדיין בונים,כל הייתר לא מעניין אותם. צדקנות מטומטמת - העיקר להביע דעה מבלי להבין את הצד השני כלל. מעניין מה היה קורה לו זה היה ההפך... ואני ממש לא רוצה להכנס לנושא הבנייה בשטחים שכל יהודי היה מת שיהיה לו את האפשרות בכלל לבנות בית כזה על שטח כזה מבלי לשלם שקל. חבל ממש חבל.

schlomitsmile

Member
מנהל
פעילי שלום עכשיו אינם פעילי זכויות אדם ולא טוענים שזה מה שהם. הם פעילים של תנועה פוליטית חוץ פרלמנטרית. הם מאמינים ששלום בין ישראל לשכניה הוא קריטי לעתידנו, ולכן פועלים לקידום מהלכים בכיוון זה. לא תמצא אותם מפגינים נגד גירוש ילדי זרים, או פגיעה בזכויות הנכים, או הקהילה ההומו-לסבית. לא כי זה לא חשוב בעיניהם כאנשים פרטיים, אלא כי הם לא מתיימרים להיות פעילי זכויות אדם או אזרח. זה לא הנושא של תנועת שלום-עכשיו.

MrCheff

New member
עדיין

עדיין נראה שהם נוקטים עמדה חד צדדית, ואני חושב שבנושא זה הם צבועים... יש קשר בין בנייה לבנייה ואי אפשר להפלות בין יהודי לערבי. מעבר לזה שאני רק ציינתי את הנואש כדרך אגב ועיקר הנוסא שמטריד אותי הוא לא החברים משלום עכשיו אלא דווקא ההתבטאות של הרב וההפרדה של ישיבת ההסדר מהצבא

schlomitsmile

Member
מנהל
הם נוקטים את העמדה שלהם, שאינה מקובלת עליך../images/Emo13.gif זה לא הופך אותה לחד-צדדית. לדעתם ההתנחלויות מסכנות את חיינו, כי הן מכשילות את השלום, אז ברור שלא יתנגדו להקפאת הבניה שם. זו לא צביעות, זו מחלוקת לגיטימית. בעניין ישיבות ההסדר אני מסכימה איתך.

smailie

New member
צעד אווילי ביותר וחיפוש כותרות נטו מצד צה"ל

אבל מי ציפה להגיון ולעבודה מקצועית מצד ראש אכ"א הנוכחי? נו...לפחות בעקבות הפרשה האחרונה כולם יודעים עכשיו מי זה אלוף אבי זמיר, אשר תרם רבות לביטחון המדינה ע"י שתיית קפה במשרד. סרבנות תסכן את המשך קיומו של צה"ל? שטויות...

akavishon

New member
אני חושב שזה צעד אמיץ מאוד.

לא יתכן שלחייל יהיו שני מפקדים בצבא וכשלא יתאים לחייל לבצע פקודה, הוא יעשה מה שהרב אומר לו לעשות. עם כל הכבוד לישיבות הסדר, יש בעל בית בצבא ואם הם לא מסוגלים להפנים את זה, שלא ישתתפו במשחק.

gils33

New member
מסכים עם עכבישון

צבא זה צבא. האם מרד מסוג כלשהוא היה מתקיים בצבא או מתקבל? ממש לא מבחינתי זה אותו הדבר.

למעלה