מה אתם אומרים על הראיון?

• פותח הנושא ds4
  • פורסם בתאריך

ds4

New member
מה אתם אומרים על הראיון?

חזרתי מראיון שנערך היום. הוא נערך כמעט 45 דקות ,שאלות תשובות ואפילו סיור במפעלון הקטן(17 עובדים).נראה לי שהכל היה בסדר בראיון ואפילו הקירבה הפיסית של מקום מגוריי הוסיפה נקודות, בסיום שכבר חשבתי שהנה אנחנו סוגרים עניין,הוא אמר לי שהוא ראיין כמה אנשים אחרים,ואולי הוא יראיין עוד כמה. ואז הוא אמר לי תחכה שבוע עד שבועיים ,לתשובה. מה אתם חושבים? אני כבר מבולבל מצד אחד מנסה לשמור על אופטימיות מצד שני ...dont call us we call u??

cganir

New member
../images/Emo13.gif פעם, כזה דבר היה באמת נגמר אחרי

הסיור, והוא היה מתקשר אליך למחרת והייתם קובעים להפגש לקבלת הצעת עבודה. היום, קשה לפתח ציפיות לאחר ראיון עבודה. יכול להיות שהיית מבריק בראיון, ונראה היה לך שהצלחת בכל והרשמת את המראין, והוא אף יגיד לך כמה אתה מוצלח. אבל בסופו של יום, כולם היו מוצלחים. כי את כולם סיננו מראש. וכל אלה באמת הגיעו לראיון, והיו מאד מוצלחים. אבל רק אחד היה מוצלח יותר מכולם, והיה מתאים יותר מכולם. רק אחד. ואותו אחד יזכה בטלפון המיוחל מהמראין ויקבל הצעת עבודה. כל השאר, ימשיכו לחכות גם אחרי השבועיים, ואפילו אחרי החודש, שמישהו ישלח להם אפילו מכתב דחיה. לפעמים גם מכתב דחיה זה טוב, כי זה מראה שמתיחסים אליך. לרוב גם זה לא מגיע, ואתה נתקע עם ההרגשה שהשתינו עליך בקשת. כי היום מותר. לא יקרה כלום.

havalina

New member
hey גם אני התראינתי בחברה עם 17 איש

בעקרון מסכימה עם cganir. זה ממש ממש מקובל שיחזרו אליך ("don't call us, we'll call you"). אין מה להתבלבל, זה כ"כ נכון שגם אם היית מעולה, אז כשיחשבו את מי הם *הכי* רוצים זה עלול לא להיות אתה (אבל אולי זה כן!) אני ממליצה לקחת הכל ברוח טובה, לא להילחץ ולקבל את זה... בתור מישהי שהייתה ב6 ראיונות ב-2.5 שבועות - עודף אפשרויות עוזר להוריד מהראש את "האפשרות ההיא" - אז פשוט לך לעוד ראיונות אם תוכל. חוץ מזה הרבה ראיונות = הרבה תרגול במעבר ראיונות בהצלחה ובקריאת השדרים של המראיינים... שיהיה
אם המקום נראה לך טוב בשבילך!

ליליxx

New member
נכון מאוד.

קודם כל, לגבי הרגשה, חשוב להעריך נכון בהתייחסות לשאלות מקצועיות ששאלו אותך: חידות, אלגוריתמים, שאלות ידע וכ'. כי המראינים מאוד סימפאטים לכל מראיין, ואתה יוצא עם הרגשה שהיתה בינכם כימיה והם ממש חיבבו אותך, אבל המשקל של ההתרשמות שלך בתור בן אדם זניח יחסית לחלק הזה. מה שאני עושה זה לנסות לתת לעצמי ציון במספר מדוייק בתחום המקצעוי. כי לפעמים מרגישים שהיתה ממש בסדר אבל כשמתרגמים את זה לציון אז מסתבר שהייתה 7+ או 8, וסביר להניח שיגיעו גם כאלה שיעברו את זה ב8+, 9 ואפילו יותר. כפי שנאמר, צריך ללמוד מכל ראיון ולצפות מראש לכך שתהליך החיפוס יהיה ארוך ומייגע. בהצלחה

זה מאוד מקובל ../images/Emo4.gif

הדבר החשוב הוא לא להתקע בציפיה לטלפון מהם, אלא להמשיך לחפש. אם הם יחזרו אליך - נהדר
. אם לא - העיקר שלא נתקעת שבועיים בבית, וזה גם עזר לך לצבור נסיון בראיונות

זה נהוג

לאחרונה כאשר הייתי בכמה ראיונות עבודה הבהרתי להם שאני מחפשת עוד כמה ... והייתי רוצה לעבוד איתם אבל יש לי עוד כמה הצעות ___________ באחד הראיונות הראו לי ממש שמעוניינים בי. אמרו לי 'תני תשובה הערב' אמרתי אבל יש לי עוד הצעות אמרו לי אבל יש לנו עובד/ת שמסכימה לתת תשובה הערב אמרתי להם כי לה אין אופציות אחרות עדיף לכם לקחת מועסק/ת שלוקח/ת את העבודה אצלכם כבחירה ולא כחוסר ברירה נכון?

למעלה