מה אתם אומרים על השיטה קרב מגע??

angel0117

New member
לא אני רציתי לדעת מה חושבים עליה

אני מתאמן כבר 13 שנים בקרב מגע לפני שבועים היה לי מבחן לחגורה שחוה וברוך ה' גם עברתי אותו .. סתם רציתי לדעת מה יש לאנשים להגיד על השיטה כי זה מעניין במיחד שזאת שיטה ישראלית שפותחה ורצה בשיראל ..

../images/Emo49.gifעל השחורה........

רק שאלה.... למה חשוב לך לדעת מה אנשים חושבים על הקרב מגע? קרב מגע רץ בצבא בלימודי ההגנה העצמית וזה אומר דרשני.... אולי תסביר לנו בתור שחורה בקרב מגע, על מה בדיוק קרב המגע בנוי? יניב

nage

New member
יניב, דווקא זה לא אומר כלום לדעתי

איך שמלמדים קרב מגע בצבא, או לפחות איך שלימדו בזמן שאני הייתי בצבא (ביחידה מובחרת) זה לא היה שום דבר להתפאר בו. מגל - שיסוף - דקירה. או לחליפין בלוט"ר שם סתם היית חוטף מכות רצח מאיזה סקורניק דפוק כזה או אחר.

nage עד כדי כך יש לך סיוטים...

מי מהסקורניקים אימן אותך שם........? אני יודע שכולם היו בקרב מגע משוגעים, גם האמאמן שלי רענן טל היה בתור מדריך קרב מגע צעיר בצבא עושה שטויות..., זה היה חלק מהעניין להיות מדריך קרב מגע אז. יניב

nage

New member
לך תזכור מי מהם

אני בן 34 אפשר לחשב. לי אישית הם לא עשו יותר מדי טראומה, דווקא אחד אחר היה זה ששבר לי שידרית על הבטן בזמן שטיפסתי על החבל, נדמה לי ששמו היה דובי, איזה סאדיסט מפגר. אבל לעניין רק רציתי להדגיש שהעובדה שמשהו נמצא בשימוש בצבא לא בהכרח אומרת עליו כלום.

nage

New member
אני יודע. זה מה שאמרתי.

אני יודע שהוא לא היה סקורניק. אני גם לא בטוח ששמו היה דובי.

CountDust

New member
מגל-שיסוף-דקירה LOL ../images/Emo6.gif

מעלה נשכחות

angel0117

New member
הקרב מגע בנוי על....

קרב-מגע שיטה יחודית ישראלית להגנה עצמית ולהתמודדות קרבית. הקרב מגע הוא תורת לחימה יעילה ביותר להגנה עצמית, להתמודדות קרבית ולשיפור היכולות. קלה ללמידה, טבעית לביצוע ואפקטיבית באופן מדהים. פשטותה של השיטה הוא גם סוד יעילותה, היא מושתתת על חשיבה וניתוח הגיוניים ומציאותיים. היא בוחרת בתנועות טבעיות ונוחות המבוססות על רפלקסים קיימים, אותן היא מיישמת בטכניקות השונות. לפיכך קרב-המגע היא שיטה קלה ללימוד וליישום וניתן להגיע בה למיומנות ברמה גבוהה יחסית תוך פרק זמן קצר. אימי" (ליכטנפלד) שדה אור, מייסדה של תורת קרב המגע היה איש הגנה ,איש של שלום, וג'נטלמן אמיתי; אין כמעט אדם בישראל שלא מכיר או לא נחשף לתורת קרב המגע מתישהו במהלך חייו, אם כי לא תמיד מודים כולם כי זו שיטה ישראלית יחודית. אימי מייסד התורה למעשה יצר שיטת הגנה עצמית הגיונית, פשוטה ופרקטית שתאפשר לכל אדם להגן על עצמו בסיטואציות תקיפה ללא אמצעים מיוחדים וללא מאמץ רב . אם תירצו עוד מידע אפשר להוסיף ..

ולהלחם בזירה אתם מסוגלים...

ללא המכות המלוכלכות שיש בהגנה עצמית כמו ביצים וכו..? יניב

angel0117

New member
בעיקרוןן....

השיטה שלנו היא לא נועדה לזירה אבל אחד מאצלנו עלה ( דני נמיצ'נצ'ר ) לזירה מול קובי כהן וייצא אותנו בכבוד גדול . ויעלו עוד כמה אני מבטיח לך .. ותראה שגם הקרב מגע יכול להיכנס לזירה..

marx04

New member
קרב מגע וזירה

שלום יניב, קרב מגע הוא אומנות לחימה לא תחרותית, ורעיון התחרות מנוגד להגיון הבסיסי של קרב מגע. מטרת המתאמן בקרב מגע היא לנטרל את התוקף במהירות וביעילות מירביים ובמינימום מאמץ. כל האמצעים כשרים לשם כך - ברכיה לאשכים, תלישת אשכים, החדרת אצבע לעין, נשיכת אוזניים וכל מכה "מלוכלכת" אחרת. קביעת חוקים וכללים, המגבילים את הלוחם, היא כמובן דבר הכרחי וחיוני כדי לשמור על בריאות הלוחמים בזירה, אך היא מנוגדת לעיקרון הנ"ל של "מהירות ויעילות מירביים במינימום מאמץ". כמובן, אין מניעה שאיש קרב מגע יילחם בזירה, אך אז הלחימה שלו בזירה לא תהיה "קרב מגע", אלא משהו אחר - דומה אבל אחר. שתי הבהרות: 1. אני לא טוען שום דבר שלילי כנגד קרבות זירה. אני נהנה לצפות מדי פעם בקרבות זירה, ואני מאמין שמרבית לוחמי הזירה יכולים להיות מסוכנים ויעילים מאד גם ב"מציאות" או ב"רחוב". 2. כיום אני לא עוסק בקרב מגע, אך בעבר התאמנתי 7 שנים בקרב מגע. בברכה, אורי.

אורי......

דווקא היה איש קרב מגע שעשה קרב מאוד יפה עם קובי כהן חניך של רענן טל. קרב אחד עשר - דני נמיצ'ניצר (אורי רפאלי) נגד קובי כהן (רענן טל) - קיקבוקס קרב חזק במיוחד דני מקרב מגע מנוסה (10 שנות אימונים) הוריד משקל מ 75 ל 72 כדי לפגוש את קובי כהן 70 ק"ג, דני נלחם במרץ ועבד יפה מאוד במכות שהמטיר עליו לאורך כל הדרך קובי כהן, קובי שחזר מהפסד לפני שנה למאור עליה נלחם ברמה גבוה אולם היה ניתן לראות את שאריות ההפסד האחרון לעליה, אני מקווים שסימנים אלו נעלמו לגמרי ובינואר ניראה את קובי הנחוש והקשוח שכולנו מכירים קבל תמונה של דני....זה שבועט... יניב

באליפות צהל יש תחרויות קרב מגע

עד כמה שזה נשמע מוזר. אין לי מושג איך הם בדיוק מבצעים את התחרות ואני מניח שהיא לא במתכונת של קרב אחד על אחד.

יש להפריד בין קורס ללימוד רב-שנים

קורס במיוחד צבאי - מעצם טבעו: הינו מתומצת ושטחי. לפיכך: סביר כי קורס אינו יכל להיות בר השוואה לאימון של שנים בא"ל כזו או אחרת. קרב-מגע כקורס צבאי הינו המינימום הנדרש ללוחם לפי התפיסה הצהלי"ת ולדעתי כלל אינו בכיוון של מה שאמת נחוץ לו ללוחם אבל זה כבר דיון אחר. דבר שני: הסקורניקים לימדו "קרב מגע" כקונספצייה של לחימה אחד על אחד אבל לא "קרב מגע" - השיטה של איימי. הסיבה נעוצה בעובדה שלסוקה גדי סקורניק יש שיטה (מוכרת) משלו ומתוך שכך חניכיו לימדו את הגרסה שלהם להשתלמות בטחונית שכגון. אגב, מבלי להתייחס לדבריו של יוני (שיש לו נסיון ודעה משלו): סוקה גדי, גיא סנסיי ואנשיהם הם אמני לחימה מ-א-ו-ד מוערכים
דבר שלישי: בכל הנוגע לי-ד ר-י-ק-ה ועד ר-מ-ת ה-ב-ס-י-ס (קרי חגורה שחורה דאן 1 ו- 2 ) טרם פגשתי אמנות לחימה יעילה כקרב מגע (או קרב מגן) להגנה עצמית ברחוב.

למעלה