מה אתם אומרים על זה?

0Pandemonium0

New member
מה אתם אומרים על זה?

האם יצא לכם לחשוב פעם, מאיפה באתם? או ליתר הדיוק, ממה אתם עשויים? הרי הגוף שלנו עשוי בסופו של דבר מאטומים, אבל מאיפה הגיעו האטומים האלה? כמובן, כל האטומים שבונים את הגוף שלנו הגיעו מהמזון שאנחנו אוכלים. אנחנו אוכלים משהו, הוא מתפרק לחומרים כימיים ונספג במחזור הדם, עד שהאטומים שמרכיבים אותו בסופו של דבר מרכיבים את התאים שלנו, ואת הגוף שלנו. זה אומר שבעיקרון אנחנו עשויים מפרות, מצמחים, מאדמה, מאוויר ומכל דבר אחר שקיים, פחות או יותר. אנחנו עשויים מההורים שלנו, ואחד מהשני. אם נוכל לשים "תג מעקב" על אטום מסוים, ואפשר לעשות את זה בעזרת רדיואקטיביות, ונעקוב אחריו לאורך מאות שנים, נראה שהוא התחיל את דרכו באוויר, אבל נקלט על-ידי צמחים והוא אחד מאינספור אטומים שמרכיבים את גופם. כשפרה תמימה לועסת את העשב היא בולעת גם את האטום שלנו, שבסופו של דבר נמצא באחת מהרקמות החיות שלה. דמיינו אותו בתור נקודה אדומה, קטנה ומהבהבת. כשאנחנו אוכלים את הפרה, הנקודה הזו, האטום הזה, עובר אלינו. כשאנחנו מתים ותולעים מכרסמות את הגופה שלנו בהנאה, הן בולעות גם את האטום הזה. הוא מתעכל, מגיע למחזור הדם ונספג ברקמות שלהן, ובסופו של דבר מרכיב את הגוף שלהן יחד עם אטומים נוספים. וחוזר חלילה. בסופו של דבר, כל האטומים שבגופנו הגיעו מיצור אחר, שגם אליו הם הגיעו מיצור אחר, שגם אליו הם הגיעו מחומר אחר. לא משנה אם חי, צומח או דומם. כולנו מורכבים, פשוטו כמשמעו, מאותו חומר גשמי. הכל הוא אחד. אין כפית.

Gilliana

New member
ודאי שקראתי!

לכן הגבתי בסרטון הספציפי הזה - אך כנראה שפספסת את הנקודה...

MetalSinagouge

New member
תקרא את A brief history of nearly everything.

זה ספר מדע פופולרי שנכתב על ידי סופר של מדריכי טיולים ויש איזה קטע שמדבר בדיוק על זה. למעשה ייתכן מאוד שיש בך אטום שפעם הרכיב את באך, נגיד. ובאמת אין כפית. כי אטומים זה דבר כל כך קטן ולא חשוב. האשלייה היא שהאדם חושב שהוא גדול מסכום חלקיו. הוא לא.

סליידר

New member
אם כך אפשר להגיד שאתה חתיכת חרא

בין השאר...
אל תיעלב, גם אני חרא, אולי אפילו יותר, מי יודע?

סליידר

New member
הזכרת לי את מועדון קרב

"אני המעי הגס של ג'ק. אני מקבל סרטן, אני הורג את ג'ק."

0Pandemonium0

New member
מעולם לא פספסו יותר את כוונת דבריי.

האם באמת לא הבנתם? האם המוח שלכם עדיין אטום? מלבד מטאל, שדווקא הפתיע אותי לטובה.

Blutige Erde

New member
מתי התחלת לקרוא מחשבות?

סליידר סתם אמר שזה מזכיר לו משהו, בנימה חברית. אשמתו שיש לו אסוציאציות חופשיות?
לא יודעת בקשר לאחרים, אבל הבנתי. ואף אחד לא צריך להוכיח לך כלום.

0Pandemonium0

New member
לא תקפתי מישהו, אבל כן נראה שלא הבנתם דבר.

בעוד אני מדבר בנימה פילוסופית-דתית בעניין שעוסק במקומו של האדם בטבע ובמקומו של הטבע באדם, גילי מקשקשת על מדע ואת, במקום תגובה עניינית, מקשקשת על פואטיקה. האם כתבתי שיר? סליידר, לא נעלבתי, כמובן, אבל זו בדיוק הבעיה.
דבריך נכתבו בנימה של צחוק, ואילו אני מחפש התייחסות רצינית. דווקא ציפיתי לה מאנשים כמו אלה שבפורום הזה, ולא זכיתי לה. למטאל יוענק צל"ש, כמובן.

Gilliana

New member
מי שלא הבין אם כבר - הוא רק אתה

ואם היית טורח להקשיב לנאמר בסרטון שהבאתי (שהוא אגב מתוך סדרת המופת של קארלל סגאן "קוסמוס"), היית מבין שה"קשקוש המדעי" תומך במה שאמרת, אבל לא - אתה מראש בגישת אנטי למדע, ולכן כך זה נראה. חבל רק שאתה מזלזל כ"כ במה שכותבים חבריך לפורום ומוכן לשמוע רק את עצמך מבלי לנסות בכלל להקשיב לאחרים, and let this be a lesson to you.

0Pandemonium0

New member
אני יודע שהמדע תומך במה שאמרתי, כי כל מה

שאמרתי מבוסס על מדע. אבל אני לא חושב שחיפשתי התייחסות מהפן המדעי, אלא יותר מהפן הפילוסופי. ולא קיבלתי אותה. לכן אני מאוכזב, זה הכל.

Gilliana

New member
אמממ... זה חייב להיות סותר?

כלומר, למה הפן המדעי והפן הפילוסופי הם בהכרח שני צדדים נפרדים? לדעתי הם בהחלט אמורים להשלים אחד את השני...

Blutige Erde

New member
אוקיי. הבנתי.

סליחה על חוסר הרצינות. וכן, לדעתי הניסוח נשמע יותר פואטי מהודעה עניינית ומדעית. אבל אולי זה רק מצב הרוח שהיה לי. אם זה קשור ל'מה זה אני' שהזכרת קודם, אז הכל תלוי ברמה בה אתה מסתכל. יש רמה אטומית, ביולוגית, פילוסופית, פסיכולוגית וכדומה. פה אתה מדבר על הרמה האטומית. אני 'קשקשתי' על רמה אחרת, אם לצטט מדבריך, אז אין כל כך מה להשוות. ואני אפילו מסכימה עם מה שכתבת, אז אפשר גם צל"ש פעם הבאה?

למעלה