מה אתם אומרים על זה ?

מה אתם אומרים על זה ?

במשדר החדשות של הערוץ השני דווח על בית ספר מפואר שנבנה בכפר אעבלין, תחילה הוא נבנה בקצב מהיר מאד מתוך כוונה לאכלס את בית הספר בתחילת השנה הנוכחית. על פי הדיווח בחדשות, בשלב כלשהו נערך מכרז לבחירת מנהל לבית הספר ובמכרז נבחר אדם שלא מצא חן בעיני ראש המועצה. מאז בחירת מנהל בית הספר העבודות על סיום הבניה בבית הספר עברו לפאזה אחרת, הכל החל להתנהל על מי מנוחות, לאט לאט, שום דבר לא בוער. התלמידים ממשיכים ללמוד בכיתות ישנות וצפופות, מחשבים שהיו אמורים לשמש את התלמידים בבית הספר החדש לא "נתקעו" באיזשהו מקום ולתלמידים יש בסה"כ כ-30 מחשבים, חציים לא תקינים מהמלאי הקודם, על פי הכתבה זו בסך הכל נקמנות של ראש המועצה על בחירת אדם שהוא לא רצה בו.

ראש המועצה שרואיין לכתבה הכחיש את הטענות מכל וכל וטען שהעיכובים הם בגלל סיבות אובייקטיביות, ואין מישהו שגורם לעיכוב בעבודות בכוונה.

בכתבה צילמו כמובן את בית הספר החדש ועל פי הצילום נראה מבנה מאד מרווח ויפה, עם מגרשי ספורט נרחבים וחצר גדולה מאד. ממש חבל שילדים נדחסים בבית ספר ישן וצפוף ולא עושים מאמץ עליון לסיים העבודה, כי אחרי הכל זה למען הרווחה של הילדים.

חבל שזה ככה

הכל מנוהל לפי אינטרסים אישיים וטובת הילדים היא בעדיפות אחרונה חבל ....

צודקת,

אבל למען ההגינות צריך לציין, שישנם מקרים בהם כתבי העיתונות הכתובה או המשודרת משדרים ידיעה תוך הטייה מסויימת בלי לציין שזו דעתם האישית, נוצר מצב שכל אחד מאיתנו רואה כתבה כזאת ומתרשם שזו האמת ואין בילתה, בזמן שאם בודקים לעומק מגלים, שהאמת נמצאת איפשהו באמצע.
הייתי שמח אם היו מביאים בכתבה יותר דעות לכאן ולכאן לשם איזון והצגת תמונה אמיתית יותר.

דבר דומה קרה בתוכנית של אילנה דיין "עובדה", באחד הפרקים הציגה שלושה פרופסורים לרפואה מבית החולים בלינסון בת"א, היא הציגה אותם שם ככאלה הדורשים כסף ממטופלים שלהם כדי שהם ינתחו אותם. אומנם צויין בכתבה שמדובר בתיירות מרפא, אך הדבר הוצג בצורה מעוותת וכאילו אזרחים ישראלים, המגיעים באמצעות הרפואה הציבורית, לא זוכים לטיפול המתאים כי הרופאים הבכירים עסוקים ברפואה בתשלום.

אותם שלושה פרופסורים הם בין המובילים בתחומם בארץ ובין הטובים בעולם.

מאחר ואת אחד מהם אני מכיר באופן אישי, ומאחר ואני יודע שלא היה אפילו לא חולה אחד מהרפואה הציבורית, שנדחה על ידו בגלל שטיפל בחולה פרטי בתשלום, ויתרה מכך, אני יודע על חולה אנוש שהגיע לטיפול אצל פרופ' שני, מומחה לניתוחי ראש לחולי סרטן, משפחתו שאני מכיר באופן אישי שאלה את הפרופ' כמה הם צריכים לשלם (ומידיעה אישית הם התכוונו לשלם כל מחיר), הוא ענה להם שאינו מוכן לדבר על כסף, הוא מקבל משכורת שרק ידאגו להביא לבית החולים התחייבות מקופ"ח כמקובל. אני מרשה לעצמי לומר שכתבה זו של אילנה דיין היתה מגמתית מאד, ונועדה לייצג אג'נדה כלשהי, לאחר הכתבה הוגשה תלונה במשטרה נגד שלושת הפרופסורים ובנוסף, מנהל בית החולים השעה אותם מהעבודה.
לא ברור על מי הוא ניסה לעשות רושם, אבל הוא עצמו הרצה לא פעם בהרצאות שנשא בזכות הרפואה הפרטית, בעד הרחבת השר"פ (שירות רפואי פרטי) הקיים בבתי חולים של הדסה לכל בתי החולים בארץ והוא טען שזה רק יועיל וישפר את הרפואה בארץ, ועכשיו, בעקבות כתבה מגמתית הוא השעה את הרופאים ?
אין לי ספק שאם מישהו מהפרופ' האלה יעזוב וילך לעבוד בחו"ל הם ייחטפו שם וחולים במדינת ישראל יפסידו.

פואד1946

New member
זהו בדיוק הנבחרים לעריה או למקום ציבורי רואים

רק את האינטרס האישי....וכמה הם יכולים לצבור הון וכוח על חשבון האזרחים עד לבחירות הבאות...וחבל....ההורים האעבלין יכולים להתארגן ולמחות ..רק כך ירתע אותו ראש עריה נחשל.

פרויז1

New member
מחיר הדמוקרטיה.

להשכים קום ולשלם את המחיר באהבה.
במקביל לתת מענה הולם את האינטרסים הציבוריים לשיפור התוצאות הדמוקרטיות.

אולי מחיר האנרכיה, בטח לא מחיר הדמוקרטיה.

בדמוקרטיה השלטון בידי העם באמצעות נציגיו, במקרה כזה, בדמוקרטיה אמיתית הנבחר היה עושה הכל כדי להצדיק את בחירתו, הרי הוא רוצה להבחר גם לקדנציה הבאה. אבל כאן, אם הדברים שנאמרו בכתבה נכונים, לראש העיר יש רוב מובטח בגלל יחסי הכוחות במועצה ואינו צריך "לספור" את האזרחים ואת האינטרסים שלהם. כתוצאה מכך הוא יכול לעשות ככל העולה על ראשו מבלי לחשוש.
נראה לי שהדרך היא להתלונן בפני מבקר המדינה ואם הטענות תמצאנה נכונות, ניתן יהיה להדיח את ראש המועצה ולמנות ועדה קרואה מקרב חברי המועצה האחרים.

פרויז1

New member
אנרכיה זה סדר ציבורי הרבה יותר קיצוני

למעשה קיצוני ביותר.
באנרכיה - איש הישר בעיניו יעשה בכל התחומים.
לגנוב בית ספר זה לא אנרכיה, זה אי סדר.

כפי שאמרת, יש את האופציה לפנות לגורמי ביקורת. הצעת את מבקר המדינה.
מכאן שאין אנרכיה. יש סדר.
קצת הפרו.

אחת ההגדרות של אנרכיה היא הפקרות,

וזה מה שקורה שם, הפקרות שהקופה הציבורית מימנה בית ספר לתפארת ומסיבות "לא ברורות" מבנה בית הספר לא הושלם והתלמידים לא יכולים להנות ממה שייועד עבורם.
חבל שדברים כאלה קורים, מתקבל הרושן ש"לית דין ולית דיין".

פרויז1

New member
עדין לא הגענו לעמק השווה :

אנרכיה זה חוסר סדר (אני מתקן את ההגדרה הראשונה שהצעתי בטעות).
כאן יש סדר. רק הופר. עד שיפעל אחד ממנגנוני הביקורת - ויתקן את ההפרה.

לא צריך לשפוך את התינוק יחד עם המים המלוכלכים.

ברור שהמעשה לא תקין! לא בסדר.
כולללה : צריך לפעול לתיקון.

אתה צודק, לא הגענו לעמק השווה.

כפי שאמרת, אנרכיה היא חוסר סדר !

כאשר ישנו סדר והוא מופר, נוצר מצב של חוסר סדר. כמו שפלוס כפול פלוס זה מינוס אז אם ישנו סדר והוא מופר, אין כבר סדר.

פרויז1

New member
אם תרשה לי,

באנרכיה אין סדר.
כשיש שלטון - יש סדר. הסדר הוא מה שהשלטון מכתיב.

כשמשהו בתוך הסדר מופר - זה חוסר סדר. אבל זה עדיין לא אנרכיה.
כי סדר הופר, אבל השלטון ממשיך להכתיב את הסדר בכווווול יתר התחומים.
כאשר סדר מופר (מישהו חנה באדום לבן), השלטון פועל לתקן : להחזיר את הסדר למקומו.

עכשיו אנחנו בעמק השווה ?

באנרכיה יכול להיות סדר

גם אם אין שלטון מרכזי (אלא מבוזר, אם בכלל).
יש מושג חברתי מעניין שנקרא סדר ספונטני.

פרויז1

New member
תיקון קל ברשותך :

בכפר/עיר שעצרו את בניית המוסד החינוכי יש שלטון. כך שאין כאן אנרכיה.
כמו בכל רשות מקומית טובה ומהוגנת - גם כאן היתה הפרה של סדר.
יש דרכים לתקן את אי הסדר.

פרויז1

New member
הוא מדבר על פוליטיזציה .

ושואל מה דעתנו.

לדעתי : זה מאוד לא בסדר. צריך לתקן.
היו מקרים דומים ורבים מאוד.
למשל : בנו איזה מפעל תרבותי גדול, כדי שהבן של ראש הממשלה המנוחה גולדה מאיר ינהל אותו.
לא היו לקוחות והמוסד נוהל ללא מתן שרותים עד שתיקנו את זה (פרסמו בתקשורת ולא זוכר איך נסגר).

למעלה