מה אתם אומרים על זה???

מה אתם אומרים על זה???

כשגל לא משרת בצה"ל - הוא פצפיסט כשאני לא משרת בצה"ל - אני משתמט כשהוריו של גל קראו לו בשם הם זכו לטפיחות על השכם. כשהוריי קראו לאחי "יצחק" ולאחותי "מרים" הם זכו למבט מרחם. כשגל ממקבל מהמדינה כסף ללימודים - הוא סטודנט כשאני מקבל מהמדינהכסף ללימודים- אני סחטן. כשאבא של גל הולך לתאטרון באידיש - הוא נאור כשאבא שלי מדבר אידיש - הוא חשוך. כשגל מבקר בכנסיה - הוא פלוראליסט כשאני הולך לבית כנסת- אני מימי הבניים. כשאני מצפה מגל לחבוש כיפה בבית כנסת - אני כפייתי כשגל נכנס למסגד ומסיר נעליו - הוא תרבותי. כשגל יוצא לחפש את עצמו בתאילנד - הוא ציוני כשאני נשאר ללמוד בארץ - אני פנאט. כשלגל יש עגיל באוזן וקוצים בשיער הוא "אין" כשלי יש קווצת שיער ארוכה מאחורי האוזן אני "אאוט" כשגל משתתף בהפגנה הוא דמוקרט כשאני משתתף בהפגנות אני מעורר מהומות. בשביל גל, לכתוב את המאמר הזה- זהו חופש ביטוי בשבילי לכתוב את המאמר הזה, זה סתם פרובוקציה.

אלי פלס

New member
גל ואתה.

ראשית כל, ההודעה אינה קשורה לכאן. הפורום הוא פורום יוצאין בשאלה ולא פורום חילונים-דתיים. אני לא רוצה למחוק אותה רק כדי לענות לך על כמה דברים אבל להבא, הודעות כאלו יימחקו מיידית. 1) אני מתנגד לגיוס חובה של חרדים לצבא. 2) הם באמת זכו למבט מרחם? הם באמת זכו לטפיחות על השכם? (גל זה חרא של שם) 3) גל מקבל מהמדינה כסף ללימודים? חשוב שנית... 4) אידיש. שפה מדהימה. אני צריך לדעת אותה טוב יותר. 5) גל מבקר בכנסיה (ובבתי כנסת ומסגדים). אתה הולך להתפלל. 6) גם בבתי כנסת, גל לובש כיפה. 7) גל ישראלי, ציוני וגם מטייל בעולם. אתה נשאר כאן לא מתוך אהבת המדינה (מעבר לזה, מי אמר שטוב להיות ציוני?) 8) אני שונא קוצים בשיער (וגם קצוות שיער מאחורי האוזן). 9) גל משתתף בהפגנה. אתה משתתף (לא ממש אתה כי אני לא מכיר אותך אבל...הפגנות החרדים מתאפיינות ב) זריקת אבנים, טיטולים, הצתות ועוד... 10) אם גל יכתוב את זה הוא מטומטם. גם אתה.

רק לפי מס´ מילים כאן כבר הבנתי

את הראש. "זריקת אבנים, טיטולים, הצתות ועוד" הבנתי את היחס וגם את תרבות הדיון כאן!

אלי- מנהל פורום יקר

זמן רב חיכיתי עד שסוף סוף נפתח פורום חשוב זה הנותן במה ליוצאים/יוצאות בשאלה וגם לאחרים (חילוניים/דתיים) המבקרים בפורום ומעלים בפורום דיעותיהם. גם אני יוצאת בשאלה ופורום מעין זה תורם לי רבות. אולם, כמי שמשתתפת בפורומים שונים בתפוז ובפורטלים אחרים מספר שנים ובאמתחתי "עבר" עשיר בנידון וגם בניהול פורום די מוצלח (נסגר מחוסר רלוונטיות לאחר תקופה מסויימת) אני חושבת כי סגנון הניהול שלך בוטה ולעיתים אף ילדותי. אל תפגע, אך אני מניחה כי נובע מפאת גילך הצעיר. גם אם עולות דיעות שונות שלדעתך אין מקומן בפורום זה אל תאיים במחיקתן, מצא את הניסוח המתאים (מעודן יותר) על מנת להעביר את המסר. אל תאיים, אל תצווה על המשתתפים "לשרשר" הודעות, ולבסוף - האפשרות שניתנה לך כמנהל פורום - מחיקת הודעות- הנה אופציה שיש להשתמש בה או לאיים בביצועה במינון נמוך ביותר....זכור כי בפורום משתתפים גם חברים מבוגרים יותר... נא התאם סגנונך. אתה יכול לעיין באופן הניהול כפי שמתבצע בפורומים אחרים. בטוחתני כי תוכל ללמוד רבות מנסיונם של האחרים. בהצלחה

טל קר

New member
אני חוששת שיש לך אי הבנה בנוגע

לנושא הפורום. נושא הפורום הוא פורום שאכן בא לתת במה ליוצאים/יוצאות בשאלה ולאחרים שמתענינים. לא לדעות של דתיים וחילונים באשר הן (את זה אפשר לשים בפורום דתיים, בני עקיבט, נטעים, חופש, אקטואליה) אלא סביב הנושא הספציפי של חזרה בשאלה. בכל אופן, כל פעם שאני רואה משפטים כמו "מפאת גילך הצעיר" בא לי לרגע להפוך לפמיניסטית צרחנית וצעקנית. לא מפאת גילו הצעיר, ולא מפאת דיעות שלא מתאימות לדעתו, אלא מפאת נושא הפורום, שמירה על יחודו (אחרת מה יבדיל אותו מפורום חופש? דתיים? נטעים? ) ושמירה שעיקר הדיונים יהיו און טופיקים להבדיל מאוף טופיקים. כמי שמשתתפת בפורומים שונים כבר קרוב לשש שנים, מכירה מגוון פורטלים, ומנהלת שני פורומים כעשרה חודשים, אני חושבת שחשוב מאוד למנהל הפורום להקפיד על דרך שתאפשר לדיונים לפרוח. דרך זו כוללת לדעתי הקפדה ולו מינימלית על שרשור ועל חינוך לשרשור, והקפדה על הקו המנחה של הפורום, כדי שלא יהפוך לעוד אחד מהפורומים שעוסקים בנושאים דומים, אלא ישמור על קו מאפיין משלו. יש ביננו מין המשותף - גם אני מאחלת לאלי בהצלחה :)

אלי פלס

New member
טלקוש

(כינוי חיבה בתקווה שלא תיעלבי) כבר כמה פעמים רציתי להגיד לך: המון המון המון תודה.

אלי פלס

New member
אין לי בעיה עם דיעות שונות

יש לי בעיה עם נושאים שונים. בדיוק כפי שלא אתן לערוך כאן דיון על השפעת מזג האוויר על גידולי החמניות כך אני מנסה למנוע דיונים אחרים. בנוגע לשרשור, תחשוב שוב. אני מנסה להגן על כאלו שכתבו הודעה שלא יעופו למקום אחר. בנוגע לגיל, אני מעדיף לא לענות. תודה על ההערות אך לדעתי רובן הן מאי-הבנה מוחלט של רוח הדברים.

osher22

New member
תגובתה של יוצאת בשאלה

אני חייבת להגיד את דעתי בנושא.אני לא ניהלתי שום פורום בעבר ,אלא גולשת פשוטה שממש שמחה כשפתחו פורום מיוחד לחברה שהיא משתייכת אליה ומצפה לראות דברים שיעניינו אותי פה-מטבע הדברים... אם הבנתי נכון הפורום אמור לשרת אותנו היוצאים בשאלה ואת אלה המתלבטים, אני בטוחה שהגענו אליהם אבל לפעמים אני מוצאת את עצמי בדיונים פילוסופיים אם יש אלוהים או לא עם אנשים שרוצים להחזיר אותי בתשובה או עם סתם מתעניינים.בשביל זה יש פורום של דתיים חילונים או פורום של דיונים פילוסופיים אם אני לא טועה. איך שאני זוכרת את עצמי -הנושאים הללו עניינו אותי כשיצאתי אבל היו עוד דברים שאני לא רואה פה-בקיצור אני חושבת שיש אנשים שנכנסים לפורום וסתם ממלאים עמודים שיעניינו מעט יוצאים. אני יכולה להגיד שבאחד הדיונים שהיו לאחרונה דיברנו על הנושא כמה יוצאים וכולנו הסכמנו שזה כבר לא מעניין אותנו בכלל אם יש או אין אלוהים ,אלא דברים אחרים לגמרי. אני מוצאת פה אנשים שרוצים להחזיר אותי בתשובה-אני לא חושבת שצריך לתת להם במה-לא פה לפחות. אני חושבת שצריך למגר תופעות כאלה ואלי עושה יפה.

אני1

New member
עד המשפט האחרון היית 10

רק חבל שהחלטת להיות הפסיכולוג של האיש הזה ולהחליט עד לאן הטימטום שלו מגיע בהנחה שכולנו מטומטמים ברמה זו או אחרת . תלוי מול מי ומה אנחנו משוים , נכון .

לדעתי הצנועה יש הרבה פורומים שלא

מתקוממים על כל הודעה שלא קשורה באופן ישיר לנושא, משום מה כאן עומדים על זה שח"ו לא ישמע משהו על יהדות, על אלוקים, וכיוצא בזה... הבנתי את כל מה שהוסבר. ואני שואלת את עצמי: מה הקנאות והשמרנות הזו? מדוע זה כ"כ צורם ? אז זה לא היה הכי מתאים, אז מה???? הכל יעבור עם השירשור, אל דאגה!

חיים טובים../images/Emo31.gif

כנראה שלא ממש הבנת.... הא???? אנשים אומרים פה מה שהם חושבים, ואם כולם אומרים שזה לא מה שמעניין אותנו סימן שיש פה משהו.... זה לא יעזור אם תמשיכי להתעקש. אם את רוצה לדון בהימצאות האלוהים כנראה שזה לא המקום....

תתפלאי לשמוע, אבל היו כמה

היו כמה שכן התעניינו והיה דיון מעניין ותרבותי, מזה כולם? בהחלט לא נכון! מי שלא מעניין אותו - שפשוט לא יגיב!

אלי פלס

New member
חיים

גם הודעות מהצד השני של המפה נמחקו כאן בעבר ויימחקו כאן בעתיד. זהו זה. הדיון נסגר. כל מילה נוספת בעניין תימחק. כל תלונה נוספת ניתן להפנות אלי למייל. אם מישהו רוצה להתלונן עלי הוא מוזמן לעשות זאת באמצעות פניה למנהלת הפורומים של תפוז.

למעלה