מה אתם אומרים על חמות שיש להם

miki49

New member
מה אתם אומרים על חמות שיש להם

סכום לא קטן בבנק, ורכוש לא קטן וכאשר מבקשים עזרה ברכישת בית לקנות הם אומרים כשנמות תקבלו! עכשיו אין כלום האם אנו אמורים לייחל למותם???

טלאפ

New member
הייתי אומרת שהם לא חייבים לכם כלום

אם הם רוצים לתת שיתנו, כל סכום יתקבל בברכה. אם לא נותר רק לחכות...

ציפי ג

New member
באמת שאני לא מבינה.

אני מסתכלת על עצמי היום, עוד כעשר שנים ++ אני עשויה (עלולה?) להיות חמות. בעלי ואני עובדים מאוד קשה. בקושי מוצאים זמן לנח. והנה יפרחו להם האפרוחים מהקן, ולנו יהיה מקסימום איזה חסכונון קטן בבנק, ונרצה קצת להנות יותר מבעבר, קצת לפרגן לעצמנו יותר, ופתאום אצטרך לתת דין וחשבון לחמישה זוגות אנשים המסתכלים לחשבון הבנק שלי? גם לחמי וחמותי יש. לא הרבה, אבל יש. הלואי והם היו מסוגלים להנות ממה שיש להם. לצערי, אפילו את זה הם לא יודעים. אני לא חושבת שהם צריכים לתת לי ולו קוצו של יוד, על שום שהם ילדו את בעלי. (הם נתנו לנו בעבר, בשמחה). גם להורי יש, קצת יותר, והם כן יודעים להנות ממה שיש להם. (הם נתנו לנו בעבר ובשמחה) נתינה זו זכות של הורים, לא חובה. אם אנשים לא יודעים לנצל את הזכויות שניתנו להם, זה מצער מאוד, אבל זו בעיה שלהם בלבד. כשאני במצב של צורך, אני מבקשת. לפעמים אני מקבלת ולפעמים לא. זה רכוש שההורים שלנו עבדו כל חייהם לצברו, וזכותם להעיפו אל הרוח, למנות אותו כל היום, או אפילו לשמור לנו אותו לאחרי מאה ועשרים.

miki49

New member
אני לא ביקשתי מהם את כל רכושם?!

חס וחלילה אך אם אפשר היום לעזור לילדים שלך ויש לך. למה לא לעזור? האם ילד צריך לייחל למות הוריו?

25אירית

New member
ילד צריך לייחל להסתדר בעצמו.

אם בשביל העזרה הכלכלית שאת לא מקבלת את מייחלת למות חמך וחמותך ועוד מכילה את זה גם על בעלך (הוא הילד שצריך לייחל למות הוריו) אז באמת אפשר להבין למה הם לא רוצים לתת לכם. גם אם לא אמרת כלום, אנשים לא טפשים והם מרגישים מה חושבים עליהם. אנשים לא אוהבים כשעושים להם חשבונות של מה יש להם ומה אין להם, מה הם יכולים להרשות לעצמם ומה לא. תחשבי על זה...

amitmom

New member
מסכימה עם אירית, אני לא הייתי מוכנה

לקחת מאף אחד אגורה כי זה טבעי.אני מעדיפה לעבוד קשה ולטפוח לי על השכם ולומר..כל הכבוד לך, עשית את זה לבד, בלי עזרה של אף אחד. כל אחד נותן על-פי ראות עיניו. אני לא אבקש לעולם אבל אתן לילדי הכל. זה מאוד אישי. אי אפשר לשפוט אנשים.

עציון

New member
הלב החם לעומת ההגיון הקר.

נכון. אף לא אחד חייב כלום לאף לא אחד. ולמעשה בזה תמה ונישלמה הסוגיה. אבל לא כך הדבר. הורי, שיהיו בריאים עזרו לי ולאחי רבות בכל אשר פנינו. אחי, עו"ד, זכה וקיבל הסכום לקניית משרד. אני זכיתי לקבל מהורי סכום כסף שקידם אותי רבות במגורי. משפט המפתח של אמי: כאשר יש-נותנים (לב חם). את התכונה הזו ירשתי והעברתי לילדי. לי 5 ילדים. 4 נשואים. כולם, קיבלו מחצית מהדירה מכיס הוריהם. גם כאשר המצב היה קשה. אז נכון, שנתינה זו זכות ההורים ולא חובה. אבל, מי שיכול ויש לו נחת מילדיו- אני לא רואה שום סיבה לקמץ בענין. לסיכום דעתי ורוחי בענין: נותנים שיכולים. הנתינה היא קורת רוח ולא מורת רוח.

ציפי ג

New member
נכון כסף לא לוקחים לקבר

אבל לפעמים כמבוגר, אתה חושב על סידרי עדיפויות של הצאצאים שלך וחושב שעדיף שהכסף שחסכת יגיע לידהם כשאתה לא תראה איך הם מוציאים אותו. גם אנחנו קבלנו מהורינו. ואני מודה להם רבות על כך. אלמלי הם, בודאי היה לנו קשה מאוד להגיע לדירה. את לימודי היום, הורי ממנים. אבל, וכאן מגיע האבל הגדול, זה שלהורי יש כסף, לא מחייב אותם לתת לי, ואם הורי היו מחליטים שהם שומרים עליו (אולי לנכדים?) זו זכותם.

נוי3

New member
"לא מחייב אותם לתת..."

אבל את מאד נהנית מהכסף שנתנו לך, יש לך דירה, את לומדת, אם לא היו נותנים לך אולי לא היו לך חמישה ילדים, כי המצב הכלכלי לא היה מאפשר לך לגדל חמישה. וגם...אם לא היו נותנים לך, כשאת יודעת שיש אפשרות, אני בטוחה שהיית כועסת (אפילו מאד) בליבך. המצב עכשיו קשה מאד, זה לא חדש, וכל אחד זקוק לקצת עזרה. אם אין אז אין, ואם יש אז לא קורה כלום אם עוזרים. תחשבי על זה....

ציפי ג

New member
ב100 $ אנ יכולה לשכור דירה בחריש

פחות ממה שאני משלמת משכנתא. הרבה הרבה הרבה פחות. אם לא היו קונים לנו חצי דירה, לא הייתי משלמת משכנתא על המחצית השניה והייתי יכולה לשכור דירה. אם הורי לא היו משלמים על הלימודים שלי עכשיו, הייתי מקצצת עוד בדברים שכבר קיצצתי גם ככה. למשל אין לנו בבית כבלים או טלויזיה. חסכון מדהים של 170 ש"ח לערך. אז הייתי מקצצת בעוד תחום שכזה, כמו לוותר על עיתון חדש שבועי, והולכת ללמוד. (ללימודים נרשמתי בטרם ידעתי שהורי יעזרו לי בכך, אז העזרה לא היוותה שיקול). ואולי הורי היו יכולים לרכוש לי דירת פאר, ולא לתת לי להתמודד עם משכנתא ומינוסים? (כן הם יכלו אבל הם לא חייבים) ואולי אני גרה היום בצפיפות דיור שלא מביישת משכנות עוני? (כן אנחנו מסתופפים בצפיפות שלא תאומן ולא יכולים לעבור דירה). סתם כך, הורי בעלי עברו פשיטת רגל קולוסאלית, ואת המשכנתא של 3000 ש"ח לכיסוי הגרעונות שלושת ילדיו (כולל הכלה) לקחו על עצמם. אז קיבלתי, ואני מקבלת, אבל אני גם נותנת. מעודי לא שקלתי שיקול כלכלי לפני שילדתי ילד, ואיני מתכוונת להתחיל לעשות כן. כשאני אומרת שלא צריך לצפות לקבל דבר, אני אומרת את זה , מעמדת צורך ולא מעמדת עודף.

נוי3

New member
אבל את לא עושה את זה

סליחה על השאלה, אבל מי, בכלל, במצב של היום, רוצה לגדל ילדים במקום כזה??? אני בטוחה שאם הורייך היו רוכשים לך דירת פאר, היית מקבלת אותה בשמחה. לצערי, צריך לעשות שיקולים כלכליים גם בתכנון ילדים, מה לעשות, המצב קשה ורוצים לתת להם כל מה שאפשר. זו לא חוכמה לעשות ילדים...

ציפי ג

New member
אני רוצה לגדל ילדים במקום הזה

ואת יודעת משהו מענין? אני ממש לא היחידה.

miki49

New member
ראשית כל למיקי היקרה לא ייחלתי למות

ם חס וחלילה , אך התגובה שלהם כאשר ביקשנו עזרה (לא אני אלא בעלי היה יש סכום כאשר נמות תקבלו עכשיו תסתדרו לבד). אני בעצמי אמא וחושבת אחרת לחלוטין מהם, אבל זה ענין של ראית עולם, כמובן שאני מעדיפה להסתדר לבד ולא לבקש את טובתם או עזרתם. אך כהורים שהביאו ילדים לעולם, המינימום שהם ניתן לעשות זה לדאוג לילדכם, מי פחות או מי יותר. לא תמיד הורים יכולים לעזור אך כשאפשר לעזור? למה לא ? למה להיות רע וקמצן? למה?כפי שעציון אומר אף אחד לא חייב כלום לאף אחד. אך זה הרבה יותר קל כשעוזרים,

למעלה