מה אתם אומרים על חמות שיש להם

כוהנת 1

New member
אני בטוחה שהם יתנו לכם, תלוי רק

כיצד מבקשים. גם חמותי לא רצתה לעזור לנו עד שלא הייתה לה ברירה - והוצאנו מימנה את הסכום הראשוני. בכל פעם נידנדנו לה כמה חבל על הכסף שאנו זורקים על השכירות - כאשר יכולנו את אותו סכום לשלם כמשכנתה. לבסוף היא הבינה שאנחנו צודקים, ושילמה את כל הסכום חוץ מהמשכנתה. מדובר על כ-100.000 ש"ח והיום אנו מחכים לקבל את הדירה בעוד שלושה חודשים! לכן, אני אומרת שצריך לדעת איך לבקש.. בהצלחה!

miki49

New member
no way

אין סיכוי, אחרי קרוב ל 10 שנים לא קיבלנו אגורה שחוקה, אז היום נראה משהוא? המוטו להם בחיים זה שהצד השני יתן זה הכי קל "והכי זול".

הגנובה

New member
לא מייחלים למותו של אדם בשביל

בית או בשביל כל דבר אחר... אבל... כפי שאנחנו יודעים - תכריחים מזהב לא עוזרים לאף אחד בגן-עדן! תאחלי להם שיהיו בריאים - ואל תרעילי את נשמתך! - חיי את חייך בלי לבקש מהם שום דבר! זה לא נעים...אבל זה גם לא הדבר הנורא ביותר שיכול לקרות לך! הרבה בריאות!

zimes

New member
הם לא חייבים לכם כלום.

כולל לא דיווח על מצב חשבון הבנק.

קרני

New member
האמת?

יש כל מיני סוגים של הורים, כמו שיש כל מיני סוגים של אנשים... כאלו העוזרים ונותנים מעל ומעבר, גם בלי לבקש וכאלו הדוגלים בשיטת- עפו הגוזלים? שייסתדרו! בנוגע לסירוב לקבלת העזרה, זה כבר לדעתי ממש מגעיל. כי זה לא שלא ביקשתם... אני יודעת שאם הייתי מבקשת מההורים עזרה, גם אם לא היה להם הם היו עושים את המיטב שלהם ועוזרים. אם המשפחה לא תעזור, מי כן!?

nightroll

New member
זה לא פשוט

אני חייבת לומר: לפעמים הזקנים מתחילים לחשוש מהעתיד, מחלות, אישפוזים וכולי, ואז הם נאחזים בחסכונות כתקווה לפתרון במצב כזה. אני לא יודעת אם זה המצב אצלך. אצלנו זה לא היה המצב. אני מאוד משתדלת להסתדר בעצמי, ופניתי אל ההורים שלי ושלו רק כשממש לא היתה ברירה והיינו מאוד לחוצים. אבא שלי גער בי ואמר לי "מה זאת אומרת לא רצית להעיק עלינו? אז בשביל מי אני עובד וחוסך אם לא בשביל הילדים והנכדים שלי???" ונתן לי די הרבה כסף. אמא של בעלי אמרה "אין לי כסף, אני לא יכולה לעזור לכם יותר מזה" ושבוע אח"כ טסה לשבועיים בנורבגיה... אגב, מה שאת מספרת, זה מנטאליות אמריקאית: תסתדרו לבד, מה שישאר תקבלו בסוף.

למה הם חייבים לכם?

הכסף של החמות וגם של ההורים הוא שלהם והם אינם חייבים לכם. השאלה האם לייחל למותם נשמעת לי ממש מזעזעת. אנחנו מעולם לא ביקשנו מהוריינו עזרה. מצער מאד שאנשים חושבים שמגיע להם הכסף של ההורים, אולי הם שומרים לעצמם חסכונות למקרי הצורך (בית אבות למשל) כדי לא להיות לעול עליכם בעתיד? ובכלל זה הכסף שלהם וזכותם לעשות בו כרצונם.

שלום לבנות הרשו לי גם ../images/Emo45.gif

להצטרף אל החגיגה כאן. ראשית, עד כמה שקראתי אף אחת כאן לא ייחלה למות אף אחד. ההתחלה היתה שהחמות אמר/ה "כשאנו נמות אתם תקבלו". אז נא להרגע בנושא הזה ולא לפזר האשמות שווא. אנו כאן לתמוך אחת בשניה ולהביע דיעה, אבל בהחלט לא לריב על עיקרון של מישהי אחרת. שנית, הייתי מאוד שמחה לדעת והיות ואנו כולנו נעות סביב הגילאים הדומים של 20 עד 40 וקצת והיות ואנו בגיל יכולות להיות בהחלט אחיות, מי נתן להורינו? כשתענו על השאלה תבינו מי חייב ואם חייב בכלל לתת. לעזור לילדים להתבסס זוהי זכות ולא חובה. אבל........... הוריי תמיד נחשבו בעגה שלנו ל "מלאיינים" , אך אנו הילדים מעולם לא ביקשנו או דרשנו עזרה בשום דבר. כל מה שאנו במשפחה זה בזכות עבודה קשה ועצמאית. כילדה עשיתי בייביסיטרים , כחיילת עבדתי בסופי שבוע, אחרי צבא בשביל נסיעה עבדתי במלצרות, בשביל ללמוד ולהשלים תואר עבדתי בנקיון, בשביל לרכוש נכס עבדתי שוב שתי עבודות (ראיתם פעם סמנכ"ל ממלצרת ?) ועד היום אינני מתביישת לעבוד גם עשר עבודות אם יש צורך. הוריי עזרו לכל אח בצורה זו או אחרת אם בחתונה, אם ברכישה מסויימת, אם בחילוץ כלכלי, וכו´. אבל (אחד אחרון) מעולם לא נכנעו ל"כפיה" מצד אחיי (זה גם לא היה). כששתי גיסותיי הצטרפו אל המשפחה חשבו להן ש"תפסו הולנד" (אמריקה) ומהחתונה הדבר הקשה ביותר שיעשו זה ל"גהץ את הויזה" ולארוז המזוודה. נננננננננע (אחד גדול) אימי הראתה בצורה הכי ברורה (למעט פינוקים לנכדים עד סוף העולם) שבשביל כבוד ועזרה מצידה חשוב לעבוד ולא להיות פרזיט. אז ישנה גיסה שאכן עובדת ואכן מבוססת ומקבלת את מלוא התמיכה ולעומתה השניה יושבת רגל על רגל וחוץ מלהשמין לא עושה כלום !!! אז גם את הכלום הזה !!! היא מקבלת מאימי. ישנו פתגם שאומר : "שמור אותי מאוהביי, משונאיי אשמר בעצמי" ואולי הם חושבים לעצמם : "הם עובדים ומרווחים ולוטשים עיניים אל כספינו, מה יהיה ביום שאנו נהיה תלויים בחסדיהם?" תחשבו גם על זה.

miki49

New member
סיגל צודקת לא יחלתי למותם של אף אחת

רק רציתי לדעת האם זו תגובה לגיטימית להורים? האם גם הוריכם מתנהגים כך? אנחנו עובדים מהבוקר עד הלילה אך לא תמיד מרויחים מספיק כדי לרכוש את מה שאנחנו רוצים? האם יש פשע לבקש עזרה מהורים שיש להם יכולת לעזור והכוונה היא איננה לקחת מהם את חסכונותיהם, עזרה זו לא תרושש אותם (עדיין נשאר מספיק בקופה לבית אבות ועוד...). מה שמקומם היא שהוריהם כן עזרו להם והם קיבלו עזרה כשהיו צעירים!!!!! אז למה להתנהג בצורה כזו יופי הילד התחתן שיסתדר לבד,

הורים לא חייבים לעזור כספית לילדיהם

זה לא כתוב בשום מקום. זה לא פשע לבקש עזרה, זה נכון. אבל זה לא אומר שאם יש להם יכולת הם חייבים לעזור לכם. הכסף הוא שלהם, הם הרוויחו אותו ביושר וזכותם לעשות בכספם מה שהם רוצים.

נוי3

New member
לדעתי

זו ממש לא צריכה להיות תגובה לגיטימית להורים. הורי לא מתנהגים ככה בכלל, הוריו של בעלי כן!!! בעצם, אמא שלי ממש מחזיקה אותנו כלכלית, אחרת היינו גרים באוהל מול העירייה - באמת!!! תחזיקי מעמד!!!
ענקי ממני

25אירית

New member
בהתייחס לדבריך 49Miki

כתבת: "אנחנו עובדים מהבוקר עד הלילה אך לא תמיד מרויחים מספיק כדי לרכוש את מה שאנחנו רוצים?" בלי קשר לעזרה של ההורים,יכול להיות שאתם צריכים להתאים את הרצונות שלכם ואת רמת החיים שלכם למה שאתם מרוויחים.

suzi35

New member
זה באמת כואב כשלהורים לא אכפת!!

למיקי! זה כואב ומרגיז כאשר רואים שלהורים יש כסף ורכוש והם לא מעוניינים לעזור. ולפעמים הם עוזרים כאשר ממש לא צריך את עזרתם ובשטויות שנותנות לך להרגיש שהם מבזים אותך. לדעתי, ההורים צריכים לעזור כמה שניתן מבלי לפשוט את עורם, ומבלי דרשנות בלתי פוסקת מצד הילדים. אבל אם הורה רואה את ילדו נאבק ונאבק ולא מגיע לשום דבר בגלל המצב הגרוע בארץ, ויש להורה רכוש אז חוסר עזרה זה פשוט מגעיל, בעיקר אם לו עזרו בזמנו והוא לא טורח לכבד את זכרם של אבותיו בכך שהוא עוזר לדור הבא. זה לא חוכמה ילד מתחתן שייסדר, זה מאוד קשה להסדר בעולמנו ולמעשה תמיד היה קשה אז למה לא לעזור? אם אפשר!!

25אירית

New member
ועוד משפט חוכמה...../images/Emo22.gif

שמיותר לציין שלא אני המצאתי... "זוג הורים יכול פרנס 10 ילדים, אבל 10 ילדים לא מסוגלים לפרנס זוג הורים!" כך שאפשר להבין גם את אלה "שיש להם" ששומרים לעצמם משהו בצד. וככל שהכלות שלהם "דרשניות" יותר, הם מבינים ובצדק, שבשעת הצורך לא יראו מילדיהם ונשותיהם כלום.

סוזי, אם באנו מהולנד ?../images/Emo12.gif

ולא מאמריקה מה נררשום? תפסו הולנד במקום "תפסו אמריקה" זהו סלנג מותק. עוד הערה קטנה בשבילך : כשאת לוחצת על שלח לא ללחוץ פעמיים כי התגובה מופיעה פעמיים. מספיק פעם אחת ותחכי מעט.

smagi

New member
היית אומרת להם שעכשיו אתם צריכים

את העזרה, ואם הם מוכנים לתת אותה רק כשהם ימותו... אז אתם לא צריכים את זה גם אז (למרות שאז כל סכום יתקבל בברכה
)

miki49

New member
אמרנו אך הם לא מעוניינים לתת,,עכשיו

.. יש להם תירוצים למה לא? שיהיו בריאים זה פשוט מקומם.. אך מה אפשר לעשות??טוב שיש תירוצים...

למעלה