מה אתם אומרים על חמות שיש להם

מנופ

New member
כמו שאמרו קודמותי

לא כתוב בשום מקום שחייבים וצריכים לעזור לזוג הצעיר. אני באה מבית שלא הוחסר ממנו כלום, אך בגיל מסויים אם רציתי משהו נוסף הייתי צריכה לעבוד בשביל זה. להורי אין הרבה בשביל עצמם ויש להם עוד 2 ילדים בבית, אין לי עזרה כלכלית מהם אך אף פעם לא החסירו משהו מהנכדים, הם מלבישים אותם בכל עונה לכל העונה, הם אף פעם לא מגיעים בידיים ריקות אלי, אפילו עם זה מתנה קטנה לילדים וקציצות בשר לפריזר. לעומת זאת בעלי בא מבית שהיה בו הרבה ועדיין יש בו (לא מליינים) והחינוך שהוא קיבל היה שההורים עוזרים תמיד, ועד היום יש לי קצת עזרה כלכלית מהם, וביגוד יש לי מזל שיש שני חגים בשנה שהילדים מרוויחים בגדים קצת יותר "איכותיים". ויותר לא נותנים כי "הצד השני" לא עוזר. לכל מה שהגעתי עד היום זה הכל בכוחות משותפים שלי ושל בעלי וממש בלי הרבה עזרה, רק הרבה משכנתא. תשמחי שלחמותך יהיה כסף לשלם לבית אבות ושלא את תיצטרכי לטפל בה. תחשבי על זה.

miki49

New member
זה גם עזרה כלכלית לקנות בגדים ואוכל

אצלי הם באים ולא מביאים כלום, רק את עצמם שזה גם הרבה! וכל דבר עושים חשבון כמה זה עולה לך כמה זה עולה. אמנם יש להם כסף אבל הם נורא קמצנים. לא נראה לי שהם בכלל ילכו לבית אבות זה יותר חיסכוני להשאר בבית.

25אירית

New member
שימו לב לעובדה מעניינת...../images/Emo62.gif

כמעט כל מי שכתבה פה בין אם בכיוון שההורים צריכים לעזור ובין אם שלא. כל מי שהביאה דוגמה מחייה סיפרה כמה ההורים שלה טובים ועוזרים ואילו הורי הצד השני לא. בואו נחשוב על זה רגע...

Almost me

New member
אולי זה נובע...

מכך שהציפיות שלי נובעות ממה שאני מקבלת בבית, מי שקיבל מצפה שגם הצד השני יתן. לעומת זאת חברה שלי אומרת שדווקא בגלל שהורים שלה נותנים הם לא נותנים (להורים ההם יש הם יעזרו)

נוי3

New member
בקשר לסקר

לדעתי צריך לשנות את השאלות. שוב, כדי שתבינו אחת ולתמיד, אף אחת מאיתנו לא אמרה שהם חייבים לעזור, אלא שאם יש להם והם יודעים שלנו קצת קשה, אז זה יהיה מאד יפה מצידם וגם מוערך, אם יעזרו קצת, כל אחד עוזר כמה שיכול ובמה שיכול, אף אחד לא מבקש מיליונים, גם ביביסיטר זו עזרה.

shoovik

New member
תגובה מגעילה של החמות

משפחה לא בוחרים, זה אך טבעי שהורה יעזור לילדו אם יש באפשרותו, אך תרופה נגד תכונות כמו אנוכיות, קמצנות ורוע לב עדיין לא המציאו. איכס!

אורא

New member
אני חייבת להגיב תסלחו לי..

אני עדיין לא נשואה. בעזרת השם ביוני, לחבר שלי אין הורים אבל יש 7 אחים. בגלל שהוא הכי צעיר והיחידי שלא נשוי, קיבלנו 50,000 $ לרכישת דירה מהירושה (השאר הלך על כל מיני סידורים) קנינו דירה קטנה בדרום תל אביב, עשינו ממנה פינת חמד ומשלמים משכנתא לא גדולה. עזרה לחתונה אנחנו מקבלים רק ממהורים שלי, מה שהם יכולים ורוצים לעזור ובפרוש לא ביקשנו!!! המשפחה שלו (האחים ואחיות) אומרים כל הזמן ובכל הזדמנות שההורים שלי צריכים לממן את כל החתונה, כי הם נתנו לו בית (הם לא נתנו כלום, זה הכל מהירושה ועל זה יש משכנתא). זה כל פעם פוגע בי מחדש ואני לא מוכנה לבקש מהורי כלום, העצמאות מאוד חשובה לי . אני יודעת שאני אתן לילדי מה שאוכל אבל לא אהרוג את עצמי בשבילם תודה לכולכם

עציון

New member
מה גם על ירושות יש תלונות?

לצערי את נראית כמו אחת שמחפשת או צרות או סיבה להיות בריבים עם גיסייך. 1. נקודת הפתיחה שלך צויינת. ללא חם וללא חמות. חבל. אבל יתרון... 2. 50 אלף דולר ויש לך דירה. מאחל להרבה סידור כזה לפני חתונה. 3. כן. כן. עליך לבקש מהוריך עזרה לחתונה. זה שמחה שלך ושלהם. 4. אם את ו-או חבריך עובדים, שימי כסף בצד לחתונה. 6. קפצתי בכוונה על 5, תהיי נחמדה, זה לא עולה כסף. הגיסים צודקים במעט . וביוני נאחל מזל"ט.

אורא

New member
עציון לא צודקים ולא כולם

גם אני מביאה דירה שאני יורשת בחיפה. כך שעם הדירה בחיפה תימכר אנחנו נעבור מיד אחרי החתונה לדירה נורמלית באזור נורמלי. אנחנו עובדים, ומשלמים הרבה כסף להוצאות החתונה עורכי דין (פתיחת הצוואה וכ"ו. לגבי הגיסים: 1. אחותו הבכורה היא התחליף לחמתי, היא דאגה שנקבל את החלק שבירושה ונקנה דירה. אנחנו משוחחות לפחות פעם ביום בטלפון וחברות טובות, עוסקות באותו תחום מקצועי (היא בגיל של הורי 50 +). 2. אחותו הבינונית, צרה צרורה, יש לה בית ששווה מעל מליון דולר צרות עין מפה עד הודעה חדשה, נכנסת לכולם לחשבונות הבנק שלהם וגם לשלי. נתתי לה לפני שנה הלוואה לא קטנה של כסף והיא השביעה אותי לא לספר לאף אחד אפילו לא לאחיה, הבטיחה שהכסף יוחזר תוך 3 חודשים. הכסף חזר לאחר יותר מ 10 חודשים (הייתי זקוקה לו מאוד) לאחר שהיא ניסתה להפריד ביננו ואני ערבתי בסיפור את אח שלו. 3. האחות הקטנה - אין מילים בפי נשמה טובה ואין לי מילה רעה להגיד עליה. 4. נעבור לבנים - הבכור בשלבי יציאה לפנסיה גרוש, כל הילדים שלו בחו"ל. הזמנתי אותו אליי במוצאי שבת לפני כשבועיים לאחר שהוא התנתק מהמשפחה הרבה זמן. הוא מאוד התרגש, סך הכל אדם טוב שנמצא בפינה שלו ומנותק קצת. 5. האח השני לא מדבר עם אף אחד במשפחה בגלל שאנחנו קיבלנו את הכסף לדירה לא מגיע לאזכרות של ההורים שלו, אין לי איתו קשר לא מכירה לא מעניין. 6. האח השלישי, אני רואה אותו רק באזכרות, בפינה שלו בבעיות שלו נחמד מאוד 7. האח הרביעי וכבר איבדתי את הסדר, בוכה על הכסף של הירושה מנסה להתחבר לחלק מהמשפחה ומלכלך על החלק השני אין לי אליו קשר ממשי רק בארועים ואזכרות. 8. האח האחרון ובעייתי הגדולה ביותר - הוא התחתן בדיוק בספטמבר שעבר ואם אתם מקללות את הגיסה שלכם זו מקוללת היא והילדים שלה ובעלה. החבר שלי ואח שלו גרו ביחד בבית משוף לשניהם שנקנה בכסף משותף מעל 100 אלף דולר. הוא התחיל לצאת עם פרחה במלוא מובן המילה בת 17 (הוא מעל 30) ולאחר 3 חודשים היא נכנסה להריון והם התחילו בהכנות לחתונה גרנדיוזית. בשלב הראשון היא התנהגה אלי ואל החבר שלי מאוד לא יפה והשתלטה על הבית. אני הפסקתי לבוא לשם, ולאחר מכן האח שלו זרק אותו מהבית בלי שקל ולכן גם קיבלנו את הכסף של הירושה. לדירה החבר שלי פשוט נזרק לרחוב. קנינו את הדירה, ועברנו לגור בה באוגוסט בתחילת ספטמבר הוא התחתן וביקש מהחבר שלי מפורשות להגיע לבד בלעדיי לחתונה. וגם האחות הבעייתית אמרה לו להגיע לבד, החבר שלי התלבט מאוד והלך לחתונה בגפו.... שכחתי לציין שהאח שלו היה איש עסקים מאוד מצליח והיה להם חשבון בנק משותף בתקופה שגרו יחד לחשבונות ומשכנתא ועוד כל מיני עסקים משותפים שהיו להם. האח שלו נכנס לחובות וגם מימן את הורי כלתו "המושלמת" יצא ארוך מאוד המשך עוד מעט

בולי27

New member
האמת......

אני לא הייתי רוצה לראות את הפרצופים שלהם בחתונה שלי (של אלו שביקשו שלא תבואי לחתונה) איך יש אנשים כאלו מגעילים בעולם....

אורא

New member
האמת את צודקת גם אני לא רוצה

ואני אמשיך בסיפור לחלק בעייתי והמזעזע.. האח הנפלא של החבר שלי שפעם היה לו מליונים, ואני מדברת מידע בדוק. נכנס לחובות וסחב את החבר שלי איתו ללא ידיעת החבר שלי. החשבון בנק המשותף שהיה להם נמצא בחובה עצומה. החבר שלי הפך למוגבל בבנק ללא ידיעתו וגילנו את זה ממש במקרה. האח שלו הגיעה אלינו הביתה כמה פעמים לבקש הלוואה!!! מאיתנו שאין לנו כמעט כלום. ואני הוצאתי מחשבון הבנק שלי הרבה כסף ונתנו לו עזרה... היינו אמורים להתחתן ב 10/10/02 בירושלים הכל היה סגור והיה לנו גיבוי כלכלי מלא לחתונה מההורים שלי.. בספטמבר יש לי יום הולדת והוחלט שאנחנו לוקחים הלוואה נוספת על המשכנתא של 40 אלף ש"ח, אבא שלי מוסיף לי מנתנת יום הולדת עוד 30 אלף ש"ח לרכב שאין לנו בכלל. הגענו לבנק לבקש את ההלוואה, אישרו ללא בעיה במקום. למחרת מתקשרים אלינו הביתה ומודיעים לנו שהחבר שלי מוגבל בחשבון וההלואה לא מאושרת. נכנסנו להלם, החבר שלי מהלחץ ביטל את החתונה!!! ובמקביל הגיעה אלינו תביעה על סך 100 אלף ש" מבנק לאומי על החוב בחשבון המשותף. החבר שלי צעק על אחיו בטלפון ורב איתו אבל הוא עדיין מכבד אותו ולכן משלם את החוב. האח כמובן מחזיק פיליפינית בבית עזרה לאישתו המושלמת שחודש אחרי הלידה נכנסה שוב להריון. ואנחנו נלחמים כל יום על חיינו ודחינו את החתונה ליוני. ההורים שלי מאוד נפגעו אבל אספו את עצמם ונסעו לחודש לנפאל (חלום חייו של אבי). הם נתנו לנו 20 אלף ש"ח מקדמה לחתונה הקודמת והם סגורים בבנק. אבל לאור מה שקרה אני לא רוצה לקחת מהם עוד, הם גם עוזרים לנו כרגע במחייה החודשית. זהו בערך הסיפור. אור

למעלה