מה אתם אומרים על עישון חשיש?

מה אתם אומרים על עישון חשיש?

ייתכן שבמידות נכונות זה יכול להוציא מדיכאון? שמעתי על זה משהו.

Lady Stark

New member
היי

זה עניין אינדיוידואלי מאוד.
יש בחשיש דברים שגורמים לרגיעה ולכן יש אנשים שהוא עוזר להם. מצד שני, יש בו תכונות שיכולות להעמיק חרדות ולעשות מה שנקרא ״סרט רע״ ולכן אנשים שסובלים גם מחרדות או טורדנות נוטים מאוד לסבול ממנו.

מה שבטוח, סמים קלים נוטים לשמר מצב דיכאוני, כי הם גורמים לנו להיות פאסיביים עוד יותר ולצמצם מוטיבציה, והרי חוסר מוטיבציה הוא אחת הבעיות העיקריות של דיכאון. זה יוצר מצב בו ביומיום קשה יותר לקום מהספה ולבצע פעולות פשוטות, וגם בטווח הארוך נוצרת פאסיביות כללית וחוסר רצון לשנות דברים.
בנוסף, אני אישית מאמינה שכדי לשנות מצב דיכאוני רצוי להתמודד באופן סחי עם כל הרגשות והתחושות, על מנת שנוכל לדעת איך לטפל בהן. מניסיוני האישי.

אין לי דעה, אבל...

בואו ניזהר לא לעודד אף אחד לעישון סמים קלים.
גם ככה רובנו על תרופות, אלוהים יודע איך זה ישפיע על המוח שלנו.

UpAndAway

New member
אני מניחה שזה אישי

לא ניסיתי, אבל כמו שאמרה הליידי, זה משפיע על כל אדם אחרת, ובמידה מסוימת גורם לאנשים להיות פאסיביים.
בנוסף, יש מחקרים שהראו כי אצל אנשים עם הפרעות פסיכולוגיות זה עלול לגרום לטריגר להפרעות פסיכוטיות, וזה לא משהו שאני הייתי מסתכנת בו. אי אפשר לדעת לפני שמנסים, אז אולי עדיף לא לנסות.

Lady Stark

New member
כן, חשוב לי להדגיש

שבתקופה רעה אסור לנסות פעם ראשונה.

גם בתקופה טובה אסור לנסות

זו עבירה פלילית!

מיצי2013

New member
כמו שכבר אמרו כאן

זה אישי ומשפיע על כל אחד אחרת. לא מאמינה שאפשר לתלות בזה את כל התקוות, כלומר "להוציא" מדכאון כי ברגע שההשפעה עוברת הבנאדם נשאר בלי דכאון? אבל מאמינה שיש אנשים שזה יכול לעזור להם וזה עושה להם טוב.
מאמינה שיש אנשים שמעשנים קבוע ובלי זה היו יותר מדוכאים. כן, זה עוזר להם להתמודד. צריך רק להיזהר לא לעבור את הגבול, כי אני גם מכירה/שמעתי על כמה אנשים שמעשנים כ"כ הרבה שכשהם לא מעשנים אז הם נהיים "מסטולים", מוזרים לסביבה.
מצד שני מכירה אנשים שלא מסוגלים להפיק מזה שום תועלת, פיזית או נפשית, וזה רק גורם להם להזיות, חרדות והרגשה פיסית רעה (בחילות, כאבי ראש, אפילו התעלפויות).
אני אישית לא מוצאת בזה שום תועלת.
ד"א, קראתי פעם מאמר על זה שכדי להפוך למעשן קבוע מעבר ללחץ החברתי ולרצון להתנסות בנאדם צריך ללמוד להנות מההשפעה של החומר, ואם זה לא קורה, הוא לא יהפוך למעשן קבוע. אז לפי דעתי יש אנשים שלא מסוגלים להנות מההשפעה וזה לא משנה כמה הם ינסו.

למעלה