מה אתם אומרים

the guest14

New member
מה אתם אומרים

שלום לכולם
כידוע לכם רובין הוב כתבה 3 טרילוגיות 2 יצאו בהוצאת אסטרולוג והשלישית בהוצאת אופוס
ועכשו לשאלות
מנסיוני עד כה התרגומים של הוצאת אסטרולוג לא היו טובים. איך לדעתכם התרגום של טרילוגיית הרואים למרחק
האם הטרילוגיות סוחרי הספינות והאיש הזהוב ממשיכות את הרואים לרחק או שהן בזכות עצמן
איזו טרילוגיה היא הטובה ביותר ואיזו פחות. התרשמתי שאפשר לוותר על סוחרי הספינות אבל אולי אני טועה.
תודה מראש למשיבים ולמשיבות

the guest14

New member
עוד שאלה אחת ודי

אני קוראת כעת את הבטחה של דם מסדרת מגי האבקה מאת בריאן מקללן ונהנית מכל דקה.
זה הזכיר לי במידה מסוימת את דרך המלכים של סנדרסון שגם אותו אהבתי מאוד:
אבות ובנים, בעיות נשים,סודות עתיקים קרבות וכדו'
האם יש בעברית עוד פנטזיות בסגנון זה? אני מניחה שרוב הסופרים לא תורגמו אבל אולי בכל זאת יש גם בעברית.
אמנם אין לי בעיה לקרוא באנגלית ובטח אעבור לקרוא בשפת המקור אך בנתיים אני מעדיפה להמשיך עם העברית.
תודה

Lhuna1

New member
רק לשאלה הראשונה

התרגום גרוע. למעשה אני לא יודעת עד כמה זה בדיוק התרגום או יותר העריכה וההגהה, אבל זכורות לי משם (קראתי ממש מזמן) המון טעויות מעצבנות, כולל שמות של דמויות שהשתנו בתרגום בין ספר לספר.

eyalg1972

New member
תשובות לחלק מהשאלות

סוחרי הספינות החיות מתרחש אחרי הרואים למרחק, אבל יש קשר קלוש (רק מזכירים כמה דברים שהתרחשו שם), בהחלט אפשר לקרוא אותה בזכות עצמה.
האיש הזהוב הוא המשך של הרואים למרחק (אחרי 16 שנים), יש שם כמה דמויות שהופיעו בסוחרי הספינות החיות, אבל זה גם קשר מצומצם (הרבה קוראים את האיש הזהוב אחרי הרואים למרחק בלי הספינות החיות)

אני שם לב שבעוד שיש קונצנזוס שספרי פיץ טובים, הרי שהדעות לגבי סוחרי הספינות החיות חלוקות- הרבה אוהבים, אבל גם הרבה- ממש לא.

avivs

New member
כשקראתי את הרואים למרחק

בעברית לפני הרבה שנים, פחות הפריע לי התרגום. אבל אז הייתי חדש יחסית בעולם הקריאה, ולא ממש היה לי למה להשוות. היום אני מבין קצת יותר, ויודע שהתרגום של הרואים למרחק הוא זוועת עולם ועבודה מאוד חובבנית של הוצאה שלא לוקחת את עבודת התרגום מספיק ברצינות.
האנגלים של הספרים לא קלה, אבל שווה לנסות ולראות את מצליחים לקרוא.
&nbsp
הספינות באות אחרי הרואים למרחק, אבל אפשר לדלג עליהן ולעבור לאיש הזהוב. זה כן יגרום למעט ספויילרים אם קוראים בסוף את הספינות אחרי האיש הזהוב, אבל לא יהרוס את החוויה. אני ממליץ כן לנסות את הספינות אחרי הרואים למרחק, למרות שבאופן אישי מצאתי את הספרים של הספינות מאוד משעממים ונמרחים. בכללי, הסופרת הזו מורחת, לפעמים זה עובד יותר והרבה פעמים עובד פחות.
&nbsp
הרואים למרחק היא הטרילוגיה הכי טובה שהסופרת כתבה. אחריה האיש הזהוב, עם דמויות מוכרות ואהובות, אבל עם תחושה חזקה שאפשר היה לקצר לא מעט חלקים, בעיקר בספר השלישי. הספינות היו יכולות להיות מצוינות, אבל הספרים האלה לא היו צריכים להיות טרילוגיה. שני ספרים גג היו מספיקים.

ובכן, אני אצטרף לעונים :

1. כן, התרגום זוועתי, אין ממש חדשות טובות בנושא.

2. ממשיכות - הסדר הוא הרואים למרחוק, הספינות החיות והאיש הזהוב

3. איזו טרילוגיה הכי טוב?
אפשר לוותר על שלושתן ( לא מומלץ, כי הן טובות), אני ממש לא אהבתי את הספינות החיות, אבל אני חושבת שהמידע שהוב מספקת לנו בטרילוגיה הזו הוא חשוב ומאוד רלוונטי, והופך את הטרילוגיה של האיש הזהוב להרבה יותר טוב.

restored

New member
האמת התכוונתי ל-4 בעולם הרואים לרחוק

אבל כן, אכן יש הדחקה, הספר הראשון בסדרת בן החייל הספיק לי וזרקתי לפח הזבל.
דרך אגב, רובין הוא הוא שמה הספרותי, בשמה המקורי מייגן לינדהולם היא כתבה עוד כמה ספרים.

תמר עדי

New member
בתור אחת שסיימה לקרוא לא מזמן, אני ממליצה בחום על שתי

הסדרות: הרואים למרחק (הראשונה) והשלישית - האיש הזהוב.
לא קראתי את שאר הסדרות.
קראתי אותן ברציפות וממש התענגתי על הספרים . למרות הטעויות (בסדרה הראשונה) היה ממש כיף לקרוא, נכון שיש מריחה פה ושם אבל זה לא מנע ממני להנות מהספרים.
אני אמנם קוראת גם באנגלית אבל אם יש ספר שתורגם לעברית אני מעדיפה לקרוא בשפת האם שלי.

למעלה