מה אתם אומרים??!?

davidveed

New member
מה אתם אומרים??!?

אני רואה שבשנים האחרונות צצו להם בתל אביב עוד ועוד מקומות קטנים שמוכרים אך ורק טוסטים. כמובן שיש רשת גדולה שמוכרת רק טוסט נקניק אך יש גם המון קטנים שפגשתי על הדרך. האם לדעתכם המקומות האלו באמת עושים כסף?? בהנחה שהם מוכרים טוסט ב20 או 25 שח, אולי עם השתיה לקוח ממוצע משלם 30, נראה לי שצריך המון מכירות בשביל ממש לעשות כסף. הם נמצאים במקומות מרכזיים בתל אביב, העסק דורש אמנם מקום קטן אך אני מניח שהשכירות מגיעה בקלות ל5,000שח. מה שאומר שהוצאות כלליות לפני עובדים מגיעים לעשרייה כמו כלום. הרבה מהם פתוחים 24 שעות שזה אומר הרבה משכורות, אפילו אם רוב הזמן ישנו רק אדם אחד או שניים בשעות לחץ, צריך לשלם להם טוב בשביל שיתנו עבודה טובה אז בואו נגיד 30,000שח משכורות. ז"א שמכירות של חמישים אלף בחודש זה בשביל הברייק איבן. בשביל שישתלם לבעל הבית הוא צריך למכור לפחות למאה איש כל יום. נראה לכם שכל מקום כזה מוכר למאה איש? למאתיים? לשלוש מאות...?

LaSaponaria

New member
תעשה תצפיות בכמה מקומות, בימים שונים של

השבוע וככ תוכל לדעת.

הנסיון מלמד

שהעסקים האלו נראים מעולה על הנייר (חשוב כמה עולה ייצור של טוסט ותקבל שקלים בודדים) אבל, משום מה, רוב עסקי המזון נסגרים אחרי תקופה קצרה

davidveed

New member
אם נדייק,

הרבה עסקים (לא רק מזון) נסגרים אחרי תקופה קצרה. אני חושב שב"תחום המזון" נכללים הרבה יותר קצוות כי הטווח רחב: כל מה שאוכלים אותו. ומכיוון שחסם הכניסה נמון גם כספית וגם מבחינת הידע הנדרש, צצים מקומות בתחום הזה כל הזמן וכשצצים הרבה, נסגרים הרבה. בכל מקרה רו"ח, אנחנו מסתכלים קדימה הרי על אלו שמצליחים ולא על אלו שנשארו מאחור, אחרת לא נעשה כלום לעולם!! כל עוד למקום יש תוכנית עבודה, מבוסס על פשטות והוא קל לתפעול, אין סיבה שהוא לא יצליח ויתפתח. כל מה שנותר זאת השאלה (הכ"כ חשובה) האם יש שוק למוצר ומי השוק שלו בדיוק...

einatgross1

New member
מעסיקים?

בעסקים אלו, ד"כ בעל הבית, אישתו והדודה שלו עובדים סביב השעון. מדוע אתה מניח שהם מעסיקים עובדים?

davidveed

New member
כן, מעסיקים!

ישנם מקומות קטנים ששם באמת עובד בעל הבית ומעסיק עוד שניים שלושה עובדים (לא בו זמנית) בשביל שהוא יוכל גם לקפוץ הביתה ושיכסו לו את שאר היממה (עדיין, הוא מעסיק עובדים). ישנם מקומות גדולים, עם סניפים, ששם בהחלט מועסקים עובדים (כמו ההוא שהמציא מלה חדשה בעברית). מקומות אלו, נראה שמשקיעים סכום לא קטן בעיצוב המקום ויש להם צוות של שלושה עובדים או ארבעה במשמרת. ומפה עולה לי השאלה, כמה כסף אפשר להרוויח ממכירת סוג אחד של סנדוויץ (טוסט). מדי פעם בלילה יש המולה של רעבים אבל האם עסק כזה מגלגל מכירות של מאות סנדוויצ'ים ביום?? אגב, מקומות שמופעלים על יד בעל הבית אשתו ודודתו, אלו מקומות שבד"כ מצריכים מיומנות כלשהי של בישול לדוגמה או טיגון וכו', לא כאלו שכל הדיוט יכול לתפעל. הרי בשביל להרוס טוסט צריך מיומנות, לא בשביל להכין אותו.

shahar1ke

New member
ניתוח טוסט

אם מקום כזה לא עושה מחזור הגבוהה מההוצאות שלו הוא יפסיד (מן הסתם) לכן אמנם המקום נראה פשוט לתפעול באופן יחסי אבל כל יום שלא מכרת יותר מההוצאות הקבועות והמשתנות שלך = הפסדת לשאלתך מקומות כאלה, בחישוב גס, על מנת לשרוד ולהרוויח צריכים למכור למעל 200 מנות ביום לכן המיקום חייב להיות על ציר מרכזי לכן התפעול חייב להיות מדויק וללא טעויות אשר יביאו לבזבוז מיותר (שעות נוספות שלא לצורך, מזון שנזרק / נגנב/ נעלם/ גודל מנה מוגשת בהתאם לתמחור) לכן המקום חייב להיות גמיש תפעולית לעמוד ריק או בלחץ של לקוחות ולהעניק חווית לקוח חיובית לכן זה נראה פשוט מבחוץ - וכך קמים להם המון עסקים כאלה לכן הרבה מהם מפסידים כסף או לא מרוויחים מספיק להצדיק משיכת משכורת מהבעלים וכך הבעלים בעצם עובד בחינם (לפעמים בלי להכיר בכך)

goldy

New member
נראה קל, פשוט ונפוץ מאוד, 24/7, ריח אופייני

לא משנה גובה ההוצאות נראה שתמיד יש רווח; אז מקימים עוד עסקים מאותו סוג.

davidveed

New member
נכון מאוד

לכן השאלה היא: מה סיכוייו של עסק כזה למכור 200 מנות ביום? האם הסיכוי היחיד הוא כאשר פותחים בצמוד למרכז מקומות בילוי? האם צריך לפתוח במקום שלאנשים אין כ"כ אופצייה אחרת באיזור? צמוד לבתי ספר גדולים? לאיזור משרדים זה יתאים?? כי כולם אוהבים טוסטים אבל זה משהו שאוכלים על הדרך בשביל ללהרגיע את הבטן ולהמשיך... וכמעט תמיד יש אופציה טובה יותר לאכול משהו אחר, חוץ מכאשר _________. וזאת בדיוק השאלה, לאן זה מתאים כדי להגיע למכירות של מאות ביום והאם אלו הקיימים מוכרים מאות ביום...

Kimai

New member
כמו בשאר התחומים

חלקם מרוויחים, חלקם לא מכסים וצפויים להיסגר בשלב כזה או אחר מהיכרותי את הנישה הזאת מהעבר, מרבית מכירותם סובבים סביב חבר'ה צעירים, בעיקר בשעות הערב והלילה קח בחשבון, שחלקם מונעים ומסובסדים ע"י תכנית שיקום

shahar1ke

New member
חידוד שאלה

השאלה היא לא מה הסיכוי השאלה צריכה להיות איך אני מביא לפחות 200 לקוחות ביום בממוצע איך אני ממקסם כל מכירה איך אני גורם לחלק גדול ככל הניתן מההכנסות להפוך לרווח איך אני גורם לעסק להגיע למצוינות תפעולית בשביל זה בונים ומתכננים את "ארבעת הרגלים" שמיצבים את העסק 1. לוקיישן 2. קונספט 3. תקציב 4. תוכנית עסקית (לסכם את הכל)

Kimai

New member
חידוד מבנה המנגנון

1. קונספט 2. לוקיישן אסביר : השילוב המנצח יהא קונספט + לוקיישן, כמובן - לוקיישן ללא קונספט, לא יעבוד לאורך זמן במרבית המקרים - ולא חסרות דוגמאות ראינו ונמשיך להיות עדים לשיפוצניקים ומעצבים שוקדים באופן תדיר במיקומים בומבסטיים העלויות הקבועות - Overhead - מהוות לרוב חרב פיפיות ביחס ללוקיישן - קונספט ללא לוקיישן, יעבוד היטב במרבית המקרים - וגם פה לא חסרות דוגמאות כשמישהו צריך ו/או רוצה משהו מיוחד, ספציצי, הוא יגיע אליו ישנם מודולים רבים בעת יצירת אינטראקציית לקוח, והם בהחלט מפצים על לוקיישן 'נחות' ואולם, כמובן שיהיו רבים שיחלקו עלי, זה בסדר - לקח לי מס' שנים להגיע לתובנה הזאת, אני מוצא בודדים [ יחסי ] שמסכימים עם ההנחה הזאת, לעומת אלפי מיקומים שוליים ו/או בדרגה 'נחותה', שניצבים איתנים ובגאון לאורך שנים, ועוד היד נטויה

Kimai

New member
ולמען ההגינות

כמובן שבכל כלל ישנם יוצאים מהכלל, לדוגמא - המכונות האוטומטיות המוצבות בתחנות הרכבת ועוד - אמת ויציב, לוקיישן נטו

davidveed

New member
מסכים במאה אחוז

לוקיישן ללא קונספט לא יחזיק יותר מידי ויהיה קשה מאוד להתפתח איתו וקונספט ללא לוקיישן בהחלט יכול להצליח. גם אני למדתי זאת על בשרי. מה שכן, לוקיישן טוב יטיס את הקונספט קדימה ויחסוך המון כסף על פרסום והמון זמן על כניסה לתודעה. מה זה אגב מה שציינת שחלקם ממונעים ומסובסדים ע"י תוכנית שיקום?? לא שמעתי את זה מעולם, כנראה לא הסתובבתי במקומות הנכונים... ובאיזו צורה לקחת את זה בחשבון, העניין שהם לא צריכים להרוויח כי זה ממומן? למרות שגם ככה המקומות הקטנים מעולם לא עניינו אותי, אני מתרשם ממקומות שבנו קונספט, חידשו והלכו צעד קדימה, לא מאלו שפתחו מקום והפכו אותו לכלא שלהם.

Kimai

New member
ההתרשמות שלך חכמה, והראיה מפוכחת

בהחלט הההסתכלות והלמידה מאותם אלו שלקחו את העניינים קדימה ובנו קונספט המציע מגוון - תעניק לך תשובות וכיוונים יצירתיים הרשות לשיקום האסיר פועלת [ גם ] למען אסירים משוחררים - שילובם בחברה תוך הגדרתם כ'אוכלוסיה מוחלשת' - כזאת הזקוקה לסיוע מירבי - וזה מקנה להם 'זכויות יתר' בדמות זכויות והטבות - בחסות משרד התמ"ת - ותתפלא או שלא - כלול בסל זה סיוע בשכ"ד [ עסקי ], השלמת הכנסה ושאר ירקות אבל כמו שאמרת - זה לא מעניין ולא רלוונטי, אלא אם לא היית מודע לכך והשתוממת מהיכן אורך הנשימה [ והכל נאמר כמובן בהסתייגות, לא יודע מה ראית ואת מי מדדת ]

Kimai

New member
ושוב אתה מבלבל בין הביידות

הפוך, גוטה, הפוך - כוחו של הרגל..... לא נורא, גם בגילי המופלג עוד כוחי במותניי

לשאלתך

הסיכוי למכור 200 מנות ביום תלוי בגורמים כגון מיקום, טיב המוצר,טיב השירות וכמובן המחיר. כמו כל עסק במידה והוא מתוכנן כמו שצריך הוא מייצר רווחים לבעליו ( כמובן שצריך גם קצת מזל ) ועסק שנפתח ללא הכנה ותכנון יכול לגרור את בעליו לבור ללא תחתית. כשהייתי קצת יותר צעיר היינו יוצאים לבלות בת"א בסוף השבוע ותמיד הבילוי היה מסתיים באבולפיה ביפו. היינו מגיעים בשעות הלילה המאוחרות והמקום היה תמיד מלא. עכשיו תחשוב לבד מה סוד ההצלחה שלו, סה"כ גם הוא מוכר דברי מאפה.

למעלה