מה אתם אומרים?

טשטושה

New member
מה אתם אומרים?

צנזורה - ביקורת - עריכה - במה אנחנו משתמשים, מי קופץ אצלינו ראשון אחרי ובמהלך כתיבה?...

קסנדרה*

New member
טשטושה אם הבנתי אותך נכון.....

את מתכוונת כשאנו כותבים את היצירה שלנו. אז אני כותבת ואז עורכת ולבסוף מגיהה. איני מצנזרת את עצמי ולבקר את עצמי איני יכולה. לשם כך יש לי חבר שאף הוא משורר ועורך ספרותי - הוא המבקר הפרטי שלי.

טשטושה

New member
../images/Emo127.gifהבנת אותי מיצוייייין ../images/Emo13.gif

אבל ... האם באמת אינך מצנזרת? האם את מרשה לעצמך "לשפוך" אל הדף מבלי לעצור לרגע? הרי לא בכדי העלתי את השאלה הזו - שכן מצאתי את עצמי לא פעם מצנזרת/עורכת במהלך הכתיבה בו בזמן ושואלת את עצמי לא פעם, מה היה יוצא לולא צינזרתי/שכתבתי/ערכתי/ביקרתי את עצמי... לחילופין, מצאתי שבכתיבות הרצף שאני מקפידה לערוך - שם, אני לא מצנזרת שום דבר - שופכת את כל מה שעובר לי בראש ישירות לדף מבלי לבדוק פיסוק/איות/שימוש נכון בעברית או במילה הכתובה כלל... תודה בינתיים,

טשטושה

New member
מגיע לך ../images/Emo25.gif

כי על זה בדיוק אני רוצה לדבר... על מה אנחנו פוסחים בדרך: יש כאלו שנמנעים מלגעת ברגשות, יש כאלו שפוסחים על דברים אחרים - למה והאם בכלל...

כתם צבע

New member
אם יורשה לי להשתתף בדיון...

בתגובה לטשטושה, אני חושבת שראוי שנתחיל מזה שכולנו מתנהגים באופן שונה לגבי הרגשות שלנו, בלי קשר לכתיבה... יש כאלה שלא מדברים בכלל על רגשות ויש כאלה שכל הזמן מתייחסים ומפרשנים מה
... בכל מקרה ככה זה, וכנגזרת מכך, לגבי הכתיבה. אני באופן אישי כותבת, מדברת ומתנהגת הרבה במטפורות... מוזר, נכון? כך שאצלי זה כבר מצונזר ומעודן מהרגע שיצא.

pat

New member
אולי חצוף מצידי...

לראשונה כותבת כאן בפורום. בקשר לצנזורה, כן,(אני מצנזרת), לפחות מנסה לבדוק שגיאות, זה הורס את ספונטניות התגובות,לעומת שיחה שזורמת. הכתיבה מקצרת,ומרכזת, מטיבעה היא פחות אמינה. צריך המון אומץ לעמוד מאחורי מילים כתובות, לכן זהירות, נדרשת, וצנזורה לפעמים מתבקשת.

למעלה