מה אתם אומרים

masorti

New member
ויזיני תומך. יש לו בעיה רק עם...

סעיף אחד בחוק המוצע, שלפיו יום כיפור יהיה יום חג בכל בתי הספר בצרפת.

saar7650

New member
אגב-

מעניין מה הוא יגיד על כך שצרפת מכירה במגן דויד כסממן יהודי דתי...

vizini

New member
מופע קריאת המחשבות שלך

נכשל כישלון חמור. דווקא יום כיפור הוא אחד החגים החביבים עלי. כמובן, אני חוגג אותו בדרך קצת שונה משלך...

שאלה מעניינת

בעולם אידיאלי אנשים צריכים לקבל את האחר כפי שהוא. במקום שיש בו פתיחות הייתי מצפה שיאפשרו לכל בנאדם לבטא את אמונתו האישית, גם בלבישת סממנים דתיים. מעניין למה הצרפתים רוצים לאסור על תלמידים לבוא לבית ספר עם רעלות/צלבים/כיפות. כנראה מפחדים ממשהו. אבל ממה?

TJSBZ

New member
ושוב אתה קורא מחשבות

אני לא מפחדת מכך שתלמידים יבואו לבית הספר עם כיפות. משום מה, הדתיים הם אלה שמפחדים, שמא יבואו תלמידים עם צלב על הצוואר. ממה אתם מפחדים? אתם הלא אלה שמפחדים לחשוף את החברה שלכם לכל מה ששונה. אני חושבת שכפיה מהסוג הצרפתי היא לא שונה במאומה מכפיה מהסוג הישראלי. אותו רע מיותר. יש לי עוד דברים לומר בנושא, אבל בוא נראה אם תצליח לעכל את המשפט הראשון ואז נמשיך.

saar7650

New member
מה את אומרת?...

החינוך הממלכתי חילוני באמת לא מפחד שיבואו אל בתי הספר החילוניים, תלמידים שיניחו שם תפילין?! שני חברים שלי למדו בבתי ספר ממלכתיים, פעמיים בשבוע התקיימה בבית הספר שעת אפס (מגיעים ב- 7:15), עקב השעה המוקדמת, נאלצו התלמידים להתפלל בבית הספר אך המורה ביקש מהם שלא יניחו תפילין בבית הספר.

vizini

New member
האם תלמיד חילוני יכול ללמוד בבית

ספר ממ"ד, ולהיות בלי כיפה, או לא להופיע לתפילות?

saar7650

New member
דברי כוונו לתגובתה של שרה-

"אני לא מפחדת מכך שתלמידים יבואו לבית הספר עם כיפות. משום מה, הדתיים הם אלה שמפחדים, שמא יבואו תלמידים עם צלב על הצוואר. ממה אתם מפחדים?" הצגתי עובדה בשטח שסותרת את דבריה של שרה. לגבי שאלתך- תלמיד חילוני לא יוכל ללמוד בבית ספר דתי. כמו שתלמיד שלא יסכים ללבוש את הבגדים האחידים של בית הספר בו הוא לומד, לא יוכל להיות במסגרת בית הספר. בבית הספר יש מסגרת חוקים מסויימת שצריכה להישמר, מי שלא יכול או לא מעוניין לעמוד בה, לא יוכל להשתלב במסגרת הלימודים באותו בי"ס.

vizini

New member
לא הצגת עובדה, אלא סיפור.

אם תלמיד חילוני לא יכול ללמוד בבית ספר דתי, למה אתה מצפה שתלמיד דתי יוכל ללמוד בבית ספר חילוני?

כי החברה החילונית

עד כמה שאני יודע, מתפארת בפתיחות הגדולה שלה לכל בן אדם כמו שהוא ולקבל את השונה בעל הדעות השונות ולכן הייתי מצפה מהם לקבל כל בן אדם כמו שהוא עם התפילין שלו!!! החברה הדתית בניגוד לזה לא מוכנה לקבל כל בן אדם אלא בן אדם שעומד בקריטריונים שלה, דתי!!!

saar7650

New member
כפי שידוע לי

אין אמנה מסויימת או מסגרת מסויימת בבתי ספר החילוניים. כלומר- תלמיד יכול ללבוש איזה בגד שעולה בראשו, אין חובת תפילה, וכיו"ב. לעומת זאת במסגרת הדתית יש את החובות הנ"ל. יש מסגרת המחייבת להתפלל, ולשים כיפה, בדיוק כמו בבתי הספר שמחייבים תלבושת אחידה. לכן- כשאין מסגרת מחייבת (בבתי הספר החילונים), רשאי כל אדם ללמוד בבית ספר זה, כל עוד הוא לא עובר על אחד החוקים בבית הספר. דבר נוסף- הסיפור הוא כן עובדתי. הסיפור הזה כן קרה.

vizini

New member
זה שלא ידוע לך לא אומר שאין.

והאמינות של סיפוריך נמוכה בכמה דרגות מהאמינות שאתם מייחסים לסיפורים בספר "שדים מגיחים מהאפילה".

saar7650

New member
חה,חה,חה...

"והאמינות של סיפוריך נמוכה בכמה דרגות מהאמינות שאתם מייחסים לסיפורים בספר "שדים מגיחים מהאפילה"." אני עדיין עומד על כך שהסיפור הוא אמיתי. אם אתה היחיד שלא מאמין לו- דיינו! הרי ממילא, אף אחד לא לוקח אותך כאן ברצינות. אתה- איך נאמר בלשון עדינה?... ליצן החצר!

eitangn

New member
הנה שורש הבעיה

ציטוט: "יש מסגרת המחייבת להתפלל, ולשים כיפה" >>> הנה שורש הבעיה, בי"ס ממלכתי דתי. במדינה דמוקרטית אין כזה דבר. בבית ספר ממלכתי רק לומדים. דת ופולחן? רק במסגרות פרטיות מחוץ לשעות הלימוד, מחוץ לבית הספר. וחוץ מזה הגדרתך לא נכונה. מרגע שקיים בי"ס ממלכתי-דתי, וע"פ חוק כל אחד זכאי ויכול להגיע אליו, מרגע זה בתי הספר הממלכתיים הנם חילונים. אם לדתיים יש מסגרת המותאמת לאורך חייהם, כך גם לחילוניים מגיע מסגרת המותאמת לאורך חייהם, כלומר נטולת דת.

למעלה