רעיון חדשני - אסטרטגיה מרגשת או לא.
רעיון חדש הוא ילד שמתבשל בפנים. הוא נוצר משאלה שאני שואלת את עצמי כי אני רואה שיש צורך לזה בשוק. אח"כ אני בודקת טוב טוב, עם עצמי, אם אני יכולה בכלל לתת מענה לשאלה, ואם כדאי לי מכל הסיבות שרלוונטיות רק לי. לפעמים דברים כאלה עולים בראשי, ומיד יורדים ונעלמים. לפעמים הם עולים, נשארים קצת,ואז יורדים... אלה שנשארים עוד קצת בעקשנות, הם אלה שאני אטפל בהם בכובד ראש. אלה תהליכים שקורים לפעמים במשך חודשים רבים, והם קורים במקביל אחד יחד עם השני, השלישי ועוד עשרות כאלה. זה לא קורה אחת לשבוע, חבל...ואולי טוב שכך... הסימן הברור שיש משהו שמתהווה הוא שבדרך מקרה "נתפרים" ביחד שני רעיונות או יותר...או מגיעות אלי פניות בדיוק בנושא שעליו חשבתי ביממה האחרונה... איך אני מוציאה רעיון חדש לפועל? קודם כל זו עבודה עצמית מאוד קשה וגדולה כי היא כרוכה במאמץ אדיר למצא את הדבר אצלי ולהוציא את הדבר בצורה הכי טובה שאני יכולה. קריטריון האיכות הוא קריטריון מאוד עקשני ומציקני.מנדנד בלי הרף ומכריח אותי למצא עוד ועוד אפשרויות טובות יותר. כל יום חדש מביא איתו עוד ועוד דברים נוספים למאגר ואני משתדלת גם לשכוח אותו כמה שיותר מהר כדי לא להתקע עם משהו שנראה טוב ולבסוף יאכזב. זה מצב לא נעים עם עצמי שכרוך בביקורת, ובדיקה היכן אני "מחקה" את מה שנמצא כבר בשוק והיכן אני באמת מוציאה את עצמי... ואז אני גם מחכה...ומשתהה. תשובות טובות לשאלות גדולות, אינן מגיעות מהר מעבר לכך, אני מכינה את עצמי לכך שיהיו הרבה מאוד "לא" כי זה מה שמקבלים כשמביאים משהו חדש ולא מוכר... התרגלתי, בהתחלה היה קשה מאוד,פוגעני, תוקפני, לעיתים אפילו ממית את המוטיבציה, אבל... אין דרך אחרת להביא משהו חדשני, במיוחד אם אתה לבד ללא "כיסוי" של חברה או חברים. אני דואגת שהעלויות שלי תהיינה מינימאליות,כמה שאפשר.אוהבת את השיטות הפשוטות יותר, עושה הרבה מאוד במו ידי,ומשתדלת לשתף כמה שפחות אנשים גם בחשיבה וגם בעשייה. שיתוף וביקורת מאנשים "יודעי דבר ומבינים", הם דברים שמורידים את המוטיבציה ביגון שאולה. אדם שרוצה לממש/לקיים רעיון חדש, שהוא לגמרי שלו ומתוכו, לא ממליצה לו להקשיב לאף אחד. אין להם שום קריטריונים לבדוק רעיון שהוא שלי, כי הם לא אני. תחושת בטן שלי אינה תלויה במה שחושבים אנשים אחרים על מה שאני עושה. תחושת בטן שלי, היא שלי,...מה שאומר אדם אחר, היא תחושת הבטן שלו, ולכן אין לי מה להתחשב בה. אני לא רוצה אפילו לחשוב היכן הייתי היום, אם הייתי מתחשבת במה שאומרים רוב האנשים על מעשי... היחיד בעצם שניים שאני מתחשבת בדעתם, לעיתים, הם בעלי ואדם נוסף שיקר לי מאוד, איש עסקים מוצלח ומצליח... אני משתדלת להרגיש ולרגש... טקטיקות ואסטרטגיות הן דבר נהדר, מה שמקשר בין בני אדם הוא חום ולבביות. כשזה לא נמצא, שום טקטיקה או אסטרטגיה לא תחזיק מעמד לאורך זמן. אנשים באים כשמרגשים אותם, ולא משנה איך. כשגורמים להם להרגיש משהו. אפשר לעשות זאת בדרכים רבות. כדאי להיות ממוקדים במי ומה המטרה כרגע...עכשיו. ממילא אי אפשר לדעת לפני שמקיימים משהו חדש, איך הוא יצא לפעול אלא רק אחרי. אני מגייסת המון אומץ, סבלנות, אורך רוח,חורקת שיניים בוכה הרבה בשקט... ונחושה להצליח ולנצח. יוצאת עם זה החוצה בכל דרך אפשרית, בכל נישה אפשרית, מגבילה את עצמי במספר הפניות לכל נישה. עושה וממתינה לתגובות כן/לא וממשיכה בהתאם למה שקורה בשטח. תגיד עכשיו, איך מה שכתבתי עומד בקריטריונים? תענוג לשוחח איתך אריאל, שיחה היא סוג של ריקוד, בריקוד יש תמיד מישהו שמוביל,תומך ומחזיק את השני כדי שיוכל לרקוד בחופשיות גדולה יותר... ולפעמים זה מתחלף... חשבת על זה פעם? שבוע נהדר