מה אתם אומרים?

שיSY

New member
מה אתם אומרים?

ביתד נאמן של יום שישי (י"ד שבט תשס"ד) כתב אחד בשם הרב אפרים לופט, מאמר בנושא המוזיקה שמתנגנת לה בחתונות, שזה חיקוי למוזיקה החילונית, ואין כמעט הבדל בין השירים של החרדים לחילונים מלבד המילים ושאין לזה שייכות להגדרה של מוזיקה "חסידית", ומשתמשים בשם הזה כדי למכור את המוסיקה לציבור החרדי וכו`. וכתב שהקימו ועד לנגינה יהודית ע"פ עצת גדולי ישראל, ויש כבר 40 תזמורות שמסכימים לנגן לפי תקנון הועד. מה דעתכם ע"ז?

מדובר בחולה נפש בראסמי

הוא מסתובב בחתונות ערב ערב וכותב לרבנים ביקורות קטלניות ומגוחכות כאחד על תזמורות שלא חטאו ולא פשעו וכל חטאם הוא שהם לא הולכים בתלם של קלצקין, פייסח קרישבסקי ושאר התזמורות הארכיאולוגיות. הוא נלחם בעיקר בתזמורות "אחי ורעי" ואברמי רוט והוא גם מדבר בטיפשות על כל השירים המוצלחים והיהודיים. הוא גם לא מרשה לשיר כי אתה הוא מלך. פשוט חולה נפש.

חחחח מה רע ?

1. שהוא רק פויקר. אבל זה לא באשמתו כמובן (אגב כיום הוא ה"זמר" והבן שלו הפויקר). 2. תקרת האולם לא תיפול אם ישיר את השירים הפופולרים בכל תקופה. ואגב אחד קלצקין הרבה יותר טוב.

כמדומני לופט זה...

הוא המנהל של הועד המטופש הזה, מר לופט חושב שהוא יצליח לשנות את העולם, אבל את הבחורי ישיבה אף אחד לא ישנה, הם עושים את החתונה ולא אף אחד אחר נקודה אותו לופט מומלץ לו להקים אירגון של תזמורות לבתי זקנים שם תהיה לו הצלחה מסחררת בתחום, אני מאמין שרוב התזמורות שמר לופט נתן להם הכשר הם לא תזמורות אלא פויקרים שבכל מקרה הם לא יכולים שלא לקבל את הכשרו של לופט זה אא"כ הם יתנגדו מאוד לקבלת ההכשר מסיבות כספיות וכדומה אבל הפויקרים לא בנויים בצורה מודרנית מכיוון שאין אצלם גיטרה וכן טרומבון וכדומה ולכן לתופים וגרון מר נותן כשרות,אני מקווה שהוא עושה להם הנחה יותר מלתזמורת. לסיכום מר לופט מצא לו במה נחמדה ששמה יתד נאמן אך אני לא חושב שמר לופט יקבל במה כלשהי באף אולם שמחות.

יתד נאמן מתבזה כרגיל

העיתון לא מעורה במתרחש בעולם הישיבות וממשיך בהתבזות המסחררת מסוכות. כל מי שמכיר את האיש הדפקטיבי הזה יודע שמדובר בבריה משונה שמעוררת לעג וקלס בכל מקום שהיא עוברת. האיש חושב שהוא שולט על העולם והוא יכתיב לרבנים מי טוב ומי לא. ולא סתם אלא `הרב אפרים לופט`... עם כאלו רבנים המצב קשה. בדיון שהתקיים לא מזמן אצל הרב גרוס בין לופט לאנטמן ורוט הוא הצטייד בדיסקים של שוואקי, אך הוא הוכה שם שוק על ירך בבזיונות איומים והרב גרוס צחק עליו. יתד מתבזה.

asaf2000

New member
אפרים הזה צודק במאה אחוז

והנה מה שכתבתי לפני כמה שבועות בדיון על המוזיקה החסידית בפורום חרדים: אני לא הכרתי את המוזיקה החסידית עד לפני 4-5 שנים בכלל, כשהתחלתי לשמוע הרגשתי שאין הבדל כמעט בין המוזיקה החסידית לחילונית, כמובן שיש הרבה סוגים של מוזיקה שאין בתחום המוזיקה החסידית אבל רוב סוגי החסידי נכללים בחילוני. חוץ משירים חסידיים מה שנקרא "אותנטים" של חצרות חסידים, ואני לא מדבר על שיר דאנס שמה שעושה אותו 'חצרות חסידים' זה ההברה הפולנית אני מדבר על מוזיקה שחודרת לנשמה או שמביאה לך שמחה אמיתית שאפשר לשיר אותו עם חברים בלי עיבודים שלא קשורים למילים. אבל רוב המוזיקה החסידית שעושים היום היא לא 'חסידית' היא 'דתית', לוקחים איזה לחן של דאנס או רוק או שיר שקט שאתה בטוח ששמעת אותו בגלגלצ מתישהו ושמים לו כמה פסוקים והופ! שיר חסידי! אני פשוט מתעב את זה, שלא נדבר על המוזיקה עם התכנים הרדודים שיש היום כמו "מי שאמר" ו"תן חיוך" ו"מאמינים" וכל החארטה הזה שאני לא מבין מה כל כך חסידי בזה, הלחן כאילו שחיבר אותו ילד בן שנתיים אני מרגיש שחזרתי לגן ילדים כשאני שר חלק מהשירים החסידים, לחן מטופש שלא קשור למילים ולא עושה כלום לנשמה פשוט בושה. אגב, הרבה מניגוני מירון לקוחים מניגונים עתיקים של דרוזים וצוענים וכאלה התפלאתי לשמוע פעם באיזו חתונה את הפסקול של "ספרות זולה" עד ששאלתי את הרב והוא אמר שזה מניגוני מירון וזה לחן של ערבים... בקיצור אני כבר למדתי לא לקפות על כל דיסק שיוצא אפילו שזה חסידי אותנטי כי קשה היום למצוא מוזיקה חסידית שבאמת יפה ומרגשת. וגם אם יוצא דיסק של "מונה" או 'מב"ד' או ליפא וכד' לא צריכים ישר ללכת לקנות על בליינד כאילו זה הדיסק הכי יפה השנה כי זה לא אומר כלום שיש לו קול יפה ושהוא נחשב לזמר חתונות מצליח המוזיקה שחלק מהזמרים עושים לא שווה גרוש. ושלא נדבר על אלבומים שיש להם שיר או שניים יפים וכל שאר השירים אתה שומע שניסו למצוא לחנים בכוח רק בשביל למלא את האלבום. אני לא אומר שהמוזיקה שלא אותנטית היא לא יפה, היא מאוד יפה אבל אי אפשר לקרוא לה "חסידית". http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=818&msgid=26724006

למעלה