מה אתם אומרים

Yossarian22

New member
מה אתם אומרים

על לימודי לטינית באוניברסיטה? ברור שזה עדיף על כלום, אבל יותר רציתי לדעת אם זה ממש מקנה לך תפיסה (יותר מקרוא-כתוב), ואם אתה יכול לשלוט בשפה (באופן שוטף או לפחות סביר מאוד) בדיבור....

yuval k

New member
הייתי אומר שזו הדרך הכי טובה ללמוד

את השפה, אם אתה קולט שפות מהר. קצב הלימודים מהיר ומאתגר, ובגלל שיש הרבה קריאה (נדמה לי), זה מקנה תפיסה לא רעה - לאט לאט משתפרים בחיבור משפטים, דבר שקשור באופן ישיר לדיבור. לא שיש לי ניסיון אישי באוניברסיטה, אבל אני כן שם לב להתפתחות ביכולת חיבור המשפטים שלי - קח בחשבון שזו שפה מאוד מורכבת, ויהיה מאוד קשה לשלוט בה מספיק טוב בשביל דיבור. מה גם שאין כ"כ עם מי. למרות שאני מוכן לנסות, ואכן מדי פעם יש לי שיחות (כתובות) בלטינית

felicitas

New member
מומלץ

נראה לי שזו האופציה הטובה ביותר העומדת בפנינו בארץ. לטינית היא שפה קשה, בעלת דקדוק מסובך וזה לא קל ללמוד אותה לבד. כשלומדים בקבוצה יש מקום לשאילת שאלות, ללמידה מטעויות של אחרים ולתרגול רב (אלא אם כן אתה ממושמע מאוד, ותצליח "לחרוש" גם בלי אימת הבוחן השבועי..). מתרגלים וקוראים המון, וכך מכירים ולומדים הרבה צורות ביטוי וביטויים יוצאי דופן. הקבוצות קטנות (אין הרבה קופצים על "המציאה") ולכן נשמרת גם ההתייחסות האישית לכל תלמיד. בכל מקרה, לא נראה לי שבאף מסגרת בארץ תוכל ממש ללמוד לדבר - במיוחד באוניברסיטה, שם הלימודים מכוונים בראש ובראשונה לחוקרים לעתיד, אשר זקוקים בעיקר ליכולת קריאה בלתי אמצעית של תעודות היסטוריות.

TheBlueOne

New member
היי ../images/Emo8.gif

בשנה הראשונה שלי באוני' לקחתי קורס בלטינית עתיקה למתחילים. ואני חייב לציין שזה קשה הרבה יותר ממה שזה נראה. (במיוחד כשהמרצה בעלתמ מבטא רוסי כבד
). אבל - זהלא בילתי אפשרי ללמוד בלעדי קורס שכזה. סה"כ היא לימדה מספר הלימוד וויהלוק'ס - שאותו ניתן להשיג ברשת חנויות "דיונון" (אולי אפילו "אקדמון"). כמובן שזה עוזר כשניתן לשמוע איך אכן צריך להגות ולבטא את המילים- אבל היו כ"כ הרבה שיעורים ש...
על איזה אוני' מדובר? (אני מדבר על בר-אילן). הייתי מציע להיכנס לשניים שושלה שיעורים ראשונים ובמידה ונראה לך כי הדרישות לוחצות (בכל זאת - זאת שנה ראשונה שלך ורוב הסיכויים שהיא תהיה לחוצה..)- לוותר על הקורס ולחהשמיט אותו מהמערכת. (תמיד תוכל לקחת אותו בשנה הבאה...)

למעלה