מה אתם אומרים..

יהללל

New member
מה אתם אומרים..

הציעו לי הרגע פרוייקט חדש. הרעיון הוא לעשות הנדסאי, אבל תוך כדי התואר לעשות גם 60 נקודות זכות לתואר ראשון. הפרוייקט הוא בב"ש והלימודים מתחילים עוד שבוע. הציעו לי את זה ממש הרגע ואני חייבת להחליט. מה המשמעות של 60 נק' זכות? איזה חלק הם מהתואר? אני רק אציין שאני מחכה לתשובות מעתודה, ובמידה ולא אתקבל חשבתי להתגייס. מה אתם אומרים? ללכת על זה? לוותר?

Boris of BGU

New member
באיזה מוסד אקדמי ה60 נק"ז?

אם זה במכללה אז זה כמעט לא יהיה רלוונטי עבורך אם תרצי ללמוד באוניברסיטה. 60 נק"ז הם שנה וחצי מתוך 4 שנים (בהנדסה)

יהללל

New member
למה זה לא יהיה רלוונטי?

אם זה במכללה, ואני ירצה להמשיך ללמוד באוניברסיטה, מה זה בעצם ייתן לי?

tog1

New member
הצעה שלי. וותרי על זה.

להצעות של הרגע האחרון תמיד יש דברים שלא לוקחים בחשבון. כשמישהו מציע לך הצעה כשאת לחוצה זה אומר שמשהו מסריח. תעשי מסלול רגיל ואל תפחדי. כל האנשים עוברים אותו דבר, והם מסתדרים. פחד (מהחיים, מהצבא) הוא הגורם הגרוע ביותר למישהו\מישהי ללכת ללמוד, ובמיוחד אם זה לא משהו שהוא\שהיא רוצים לעשות. בהצלחה.

יהללל

New member
ההצעה הוצעה עכשיו לא כי משהו מסריח

אלא בגלל שעכשיו עלה הפרוייקט. אני אסביר. למדתי בפנימיה צבאית של חיל האויר.. בתחילת שנה היתה לנו פגישה עם מח"א ושם עלה הנושא של הנדסאי. הנדסאי הוא חלק מהמסלול ורוב התלמידים בבית הספר הולכים אליו.. בפגישה העלנו את זה שהנדסאי הוא תואר חסר שימוש עבור אלה שמתכננים לימודים אקדמים. אז עלה הרעיון לשלב לימודים באוניברסיטה עם לימודי ההנדסאי. עכשיו כשחושבים על זה.. זה משתלם יותר מעתודה, לפחות לנשים. ידוע הרי שעתודה פחות משתלמת לנשים מכיוון ששירות החובה מתארך ל36 חודשים. בפרוייקט הזה אני לומדת שנה וחצי שבזמן הזה אני מקבלת גם תמורה מלאה בנקודות לתואר וגם הנדסאי! אין לזה השפעה על הקבע שלי, הלימודים זולים מאוד, מגורים ממומנים על ידי צה"ל.. כשהציעו לי הנדסאי סתם ככה פסלתי את זה על הסף.. אבל זה מעורר בי תהיות.

Boris of BGU

New member
אני אנסה לחדד

אם את מתכוונת ללמוד באוניברסיטה אחרי זה אז הנקודות יהיו לא שמישות כמו גם התואר האצילי "הנדסאי!". ולמעשה רק בזבזת זמן.

Boris of BGU

New member
אישית הייתי מוותר

אם את הולכת לסיים תואר ראשון אז התואר "הנדסאי" מיותר וסתם מבזבז זמן. זה תואר טוב למי שלא רוצה/יכול לסיים תואר ראשון וטוב לו לעבוד כהנדסאי/טכנאי. בנוסף אני לא הייתי רוצה לקטוע את הרצץ של הלימודים.

Boris of BGU

New member
לא הרבה

אוניברסיטאות אוהבות לשמור על היוקרה שלהם. לפעמים אנשים נאבקים שיחשיבו להם את הנק"ז שהם עשו באוניברסיטה אחרת והאוניברסיטה עושה להם בעיות. לדעתי אם הנק"ז נעשו במכללה האוניברסיטה פשוט לא תחשיב אותם. במצב זה לא תהי במצב שונה ממישהו שמתחיל ללמוד מ"אפס".

lior012

New member
לי נשמע טוב, תלוי בך!

אבל צריך לברר כמה פרטים, כגון: 1. איזה מכללה/ אוניברסיטה? (ודרך אגב, לא צריך לפסול מכללות) 2. האם באמת יש תוכנית לימודים מסודרת? (וזה בדרך כלל בעייתי עם פרוייקטים חדישים). 3. האם את אוהבת את המיקצוע? והאם את חושבת שתעסקי בו בעתיד? 4. עושים הנדסאי ותואר ראשון באותו מקצוע? לפי דעתי, זה נשמע טוב. 60 נקודות זכות זה משהו כמו קצת יותר משליש לתואר של מהנדס חשמל. (להנדסת חשמל צריך 165 נקודות זכות-אבל תלוי באוניברסיטה/מכללה). אני מאמין שייתנו לך לעשות 60 נקודות במקצועות החובה, כך שגם אם תבחר/י לא במקצוע לא ביזבזת זמן בלימוד של 60 נקודות זכות.

טלד

New member
כמה שאלות

את יודעת בנק' לקראת איזה תואר מדובר? את יודעת שזה התואר שתרצי לעשות לכשתשתחררי? באיזה מוסד יהיו הלימודים? במידה ומדובר באוניברסיטת בן-גוריון המצב טוב - סביר שיכירו לך לפחות ברוב הנק' גם באוניברסיטאות אחרות. במידה ומדובר במכללה (למשל, המכללה האקדמית סמי שמעון) סביר להניח שאף אוניברסיטה לא תכיר בקורסים האלה, ותאלצי ללמוד הכל מחדש.

יהללל

New member
מדובר בחשמל ואלק'.

לימודי ההנדסאי יהיו כנראה בטכני או בסמי שמעון והשאר באונ' בן גוריון או לחילופין יועברו על ידי האוניברסיטה הפתוחה. (תשובה ברורה תינתן לי בהמשך היום)

טלד

New member
נשמע חשוד

תראי, בנק' של ב"ג או של הפתוחה סביר להניח שתוכלי להשתמש בעתיד (בהנחה שזה מה שתרצי ללמוד). אני לא רואה איך הפשר באותו זמן גם לעשות הנדסאי וגם 60 נק' של האוניברסיטה... יש לך איזושהי תוכנית כתובה ומפורטת? אם לא, לדעתי תברחי מזה כמו מאש, כנראה יש הרבה מאד דברים שלא סגורים עד הסוף, וחלק גדול ממה שמבטיחים לך (או שאת חושבת שמבטיחים לך) לא באמת יקרה.

arik 18

New member
איך אומר אורי גוטליב- "אחד שיודע" ?

מנסיון, אפשר לעשות טכנאי-הנדסאי בטכני בהפסקות שבין השיעורים באוניברסיטה, הלחץ הוא לא הבעיה. אלה לימודים ברמה כל כך נמוכה שכל אחד שיודע לכתוב יכול לסיים אותם בהצטיינות.

נו זה פעמי עתידים...

הלימודים מתבצעים במכללה טכנולוגית, לא באוניברסיטה עצמה היא תעשה 60 נק"ז של המכללה אף אוניברסיטה לא מתחייבת להכיר בהן.

יהללל

New member
אז מה אתם אומרים?

מישהו התנסה בכזה פרוייקט? מכיר מישהו שהתנסה? אני אל יודעת מה להחליט :(

במילה אחת: לא.

וזה הסבר קצת יותר ארוך: אף אחד לא מבטיח לך הכרה בנקודות הזכות, יש אנשים שעוברים מהטכניון לבן גוריון ולא מכירים בכל נקודות זכות שהם צברו שם, אז למה לך יכירו בכל הנקודות כשאת עוברת ממכללה לאוניברסיטה ? נקודות הזכות שאת תצברי מיועדות לתואר מהנדס אלקטרוניקה, אם אחרי הצבא תחליטי שפתאום בא לך להיות מהנדסת תוכנה או כל מקצוע שהוא לא מהנדס אלקטרוניקה, אז דיי נדפקת כי לא יכירו לך בכלל בנקודות זכות או שיכירו בממש ממש מעט (של מקצועות היסוד, חדו"א וכאלה...) נקודות הזכות שנשמרות לך הן לתקופת זמן מסויימת, אז תחשבי שמרגע שסיימת את הלימודים, את נכנסת לתקופת שירות סדיר ועוד שנה וחצי קבע... וזה זמן שמתקזז לך מאורך החיים של נקודות הזכות, מה שלא משאיר לך יותר מדי זמן להשלים את התואר עם הנקודות שהשגת. תראי, זה נורא נחמד לצבא שהוא מנסה ליצור מחזורי הנדסאים איכותיים יותר, אבל בשורה התחתונה מדובר במסלול עם יותר מדי חורים, מסלול שעדיין לא קיים בנאדם שסיים אותו לגמרי או אפילו סיים את הקבע שלו במסלול...

tog1

New member
ושוב, לצד הפחות טכני.

זה נשמע כאילו להיות הנדסאית זה לא יספק אותך. אם מישהו רוצה להיות מהנדס הוא לא יבזבז זמן על לימודי תואר הנדסאי או טכנאי. את צריכה לשאול את עצמך אם להיות הנדסאית זה מה שאת רוצה להיות, כי כפי שהזכירו פה בכל מקרה צפוי לך כמעט אותו מספר שנים ללימודי ההנדסה. במילים אחרות, השנה וחצי של לימודי ההנדסאי לא מקנים לך שום דבר. בעצם למדת שנה וחצי אבל במקרה הטוב ביותר תקבלי רק שנה אחת של לימודי הנדסה. אם הלימודים היו על חשבון הפז"מ בצבא. מילא. אבל בגלל שהם לא, את בעצם מבזבזת כמה שנים מהחיים שלך על משהו שאת לא רוצה לעסוק בו. את רוצה להיות מהנדסת, ולא הנדסאית, נכון? אל תיתלי באנשים שיאמרו לך שיכול להיות שהכל ילך לך כמו שצריך. זה החיים שלך, ואת צריכה לחשוב על המקרה הגרוע ביותר כדי שלא תהיי מופתעת כשהוא ייקרה. חוץ מזה. הנדסאים וטכנאים, בעיקר בחיל האוויר והים, לא נהנים מהמסלול הכי איכותי בצה"ל, והיחס אליהם הוא לא הכי טוב בצה"ל. היציאות הן לא משהו, החומרים שמתעסקים איתם הם לאו דווקא פיסגת הטכנולוגיה. פשוט תחשבי על זה בתור קל וחומר. אם עתודאי שלמד הנדסת חשמל בטכניון וסיים בהצטיינות עוסק בהכנת מצגות, תחשבי מה עושה הנדסאי...

fishyman

New member
אני מועמד לזה..

אני מועמד לפעמי עתידים במסלול הנדסאי אלק' בב"ש.. ולדעתי זה מסלול ממש אחלה, כי נותנים לך 60 נ"ז, ושאת מסיימת את הצבא את יכולה להשלים למהנדסת או בסמי שמעון ב"ש\אשדוד, או בראודה כרמיאל, או עמק הירדן בשנתיים וחצי.. אם את רוצה להשלים באונ' אז כנראה שיוסיפו לך כמה סימסטרים, ככה שבמקום שנתיים וחצי את ככנראה תלמדי 3 שנים או 3 שנים וחצי.. אבל היום זה כבר לא כזה הבדל גדול בין תואר של מכללה לבין אונ', מה גם שאת מקבלת תואר b.sc שזה הרמה הטובה ביותר.. פעם באמת מכללה נחשב פחות טוב, היום כבר הרבה פחות..לדעתי זה אחלה מסלול, מה גם שהצבא ממן הרבה מההוצאות... חוץ מזה ממה שאני שמעתי מאנשים שעשו טכנאי והנדסאי בד"כ משבצים אותם לתפקידים שנוגעים למה שהם למדו- אבל אני מכיר אנשים רק מחיל היבשה..

למעלה