מה אתם אומרים?

ניטו

New member
מה אתם אומרים?

שמעתי שדפ"ר 90 מקביל לאיי קיו 140 ומעלה. זה נכון ?

כן

בס"ד ופרופיל 97 מקביל לסופרמניות ורגישות לקריפטונייט. אה. כן. והנפצות גורמות לטחורים.

א י ןש ם

New member
יווווו איזה שטויות!!!

דפ"ר מורכב מהמון דברים שאין להם שום קשר לאיי-קיו, ותשים לב שאחוז האנשים שיש להם דפ"ר 90 גבוהה מהרבה של אלה עם האיי-קיו של 140 (וגם העובדה ש90 זה הדפ"ר המקסימלי בעוד ש140 זה ממש לא האיי- קיו המקסימלי...). ואם אתה באמת רוצה לדעת פחות או יותר מה האיי-קיו שלך אני מכירה כמה מבחנים נחמדים... (לא בטוחה עד כמה הם מדויקים... אבל בכל זאת), אני אביא קישור אם בא לך...

2inaroad

New member
אי אפשר להשוות בין הציונים מסיבה

אחרת לגמרי שלא שמת לב אליה- אי-קיו אמין והשוואתי ניתן למדוד במבחן בשפה האנגלית בלבד!

2inaroad

New member
שים לב למה שכתבתי

"ציון אי-קיו בר השוואה", ז"א אחד אוניברסלי שניתן להשוות ולהשוויץ (או לא) בו. ובכלל, מי שלא יודע אנגלית יש לו בעיה...

Itamarro

New member
זה מאוד פשוט

הצבא, ע"פ הנתונים של השנים הקודמות, עושה עקומת פעמון. - עקומה שנראית כמו פעמון, כלומר בהתחלה נמוכה, אז גבוהה, ואז נמוכה שוב. ואז מחלקים ציוני דפ"ר כציון יחסי. מה שכן, יש שיוך בין ציון דפ"ר לאייקיו, כי מי שזכה לאייקיו גבוהה, רוב הסיכויים שיהיה לו דפ"ר 90. בשביל להבין את זה צריכים להבין איך האייקיו פועל, האייקיו מחולק כאשר לכל נקודת אייקיו יש הגדרה מסוימת. לדוגמא (דוגמא!! זה לא מספר נכון) אייקיו 140 מקבל החכם מבין 10,000 אנשים, או בצורה שונה, על כל 10,000 אנשים שיש בעולם, יש אדם אחד עם 140 אייקיו. בערכים גבוהים מאוד זה משתבש, אבל אלו יחידי סגולה, ולכן האדם החכם ביותר בעולם, האייקיו שלו מוערך בתחום של +-30. יש דמיון בין השיטות, אבל חשוב לציין שמבחני הפסיכוטכני אינם מורכבים מאותם מרכיבים של מבחני אייקיו, הם הרבה פחות מקיפים מבחינה תוכנית ומעשית. אבל שוב, ההנפצה הזו יש לה בסיס, כי קיים קשר בסיסי בין אייקיו לדפ"ר.

2inaroad

New member
WTF?!?

אתה לא מתבלבל בין פסיכומטרי, פסיכוטכני ומבחן IQ? זה 3 דברים שונים!!! פסיכומטרי- ציון יחסי, הבודק מיומניות נרכשות, יכולות למידה ויכולת ריכוז לאורך זמן. ניתן ללמוד עליו וגם לתרגל אותו (והאמת רצוי). פסיכוטכני- בודק מיומנויות(!) נרכשות לאורך החיים. עד כמה שאני מבין זה לא ציון יחסי! אלא ציון על סמך הישגים (כמו בבגרות ושלא כמו בפסיכומטרי). (ניתן להעלות את הסיכוי להצליח ע"י תרגול ולא למידה) IQ- בודק יכולות(!) כביכול מולדות + כאלה שנרכשו. ז"א בודק את מה שאתה תוך שילוב הגנים שלך והשפעת הסביבה על הביטוי שלהם. לא ציון יחסי מוחלט, אלא נקבע בין היתר על פי הגיל ועוד. (עד כמה שידוע לי אין חשיבות להכנה, פרט לתרגול קצר, כוון שזה בודק יכולות שלא ניתן לשפר כי זה משהו שאתה נולד אייתו והן משתנו בטווחים של שנים, ולכן ה- IQ ה- MAX יהיה בסביבות גיל 20+ כי זה הגיל שבו גם הסביבה תשפיע לטובה הכי הרבה על הגנים המולדים שלך כוון שתהיה סביר להניח באונ'.

Itamarro

New member
לא התבלבלתי

פסיכומטרי בכלל לא קשור. והפסיכוטכני, המבחנים של הצבא, מודדים אמנם מיומניות נרכשות, אבל זה ציון יחסי ברמה של עקומת פעמון. העשירון העליון מקבל ציון 90, בצורה דומה לפסיכומטרי, אבל לא מדויקת כל-כך. אייקיו זה מודד את החוכמה שלך כביכול, זה המדד המדויק והמבוסס ביותר הידוע לנו לבדיקת אינטליגנצית האדם. מן הסתם, הוא בודק יכולת נרכשות ומולדות, והוא לא מצריך למידה, אלא ידע כללי, וידע של שפת האם. בלי להתייחס לאייקיו לפי אדם פרטי, ההגדרה של אייקיו, היא לפי מספר האנשים היחסי מבינהם יש לאדם מסוים ציון. שוב אני אתן את הדוגמא, שציון 140 אייקיו אומר שסטיסטית יש אדם אחד עם 140 מכל 10,000 אנשים. חוץ מזה הפונ' של היחס איננה ליניארית, כלומר איננה קו ישר, וככל שהאייקיו גבוה, המספר היחסי גבוה בהרבה. שוב, לא התבלבלתי, במיוחד בקשר לאייקיו.

Eterina

New member
זה לא בהכרח נכון,

ההגדרה של IQ זה גיל טבעי לעומת גיל שכלי, כלומר ילד בן 10 שיש לו IQ 150 (גאון מה..) זה כאילו מנטלית הוא בן 15. והבידקות לפעמים מסתדרות יותר בגיליים צעירים שיש הבדלים גדולים בן אדם לאדם. למרות שיש הבדל בן בדיקות של ילדים למבוגרים.. אז יכול להיות שאני מדבר שטויות.

למעלה