מה אתם הולכים לעשות בג'ירו?

nachshon4

New member
מה אתם הולכים לעשות בג'ירו?

אני מבקש עזרה.
מנסה לתכנן מה לעשות בימים שישי-ראשון, תכנון שישלב רכיבות וצפייה בג'ירו במקומות הכי מעניינים. משהו בסגנון של מי שנוסע לראות טור בחו"ל. ברור שאי אפשר הכל, צריך לבחור (הייתי רוצה להיות בזכרון, ואז לרכב עד תל אביב ולהיות בקו הסיום, אבל כנראה אין לי רגליים להגיע בזמן לתל אביב...)
האם יש לכם כבר תוכנית מסודרת? אשמח לשמוע תוכניות, גם ברמה של יום ספיציפי, בהנחה שיש לי את כל הזמן בעולם. רק אל תציעו משפטים כמו "כדאי לעמוד בירידות לתוך המכתש" כי זה נקודתי, אני מבקש עצה לתוכנית כוללת. מי כבר מתוכנן?

ItsikH

Member
הפנטזיה היתה באר שבע-פארן ביום א'
אבל העבודה לא מאפשרת.
שבת - לרכב מפ'ת לבית אורן ומשם לאליקים (יש חלופות אך כרגע זו הכי נראית לי).
שישי - שוקל לעלות ירושלימה, אבל הנג'ש פחות מעניין אותי

cipo 1

New member
אני והג'ירו

יום חמישי אני בירושלים בהפנינג של הצגת הרוכבים .
יום שישי אני במרחק הליכה מהמלון שלקחנו ( אישתי ואני ) לצפיה בנג"ש .
יום שבת עדין לא סגור סופית אבל כפי הנראה בזכרון יעקב.
עודד צור
בית השיטה

urias1

New member
בזיכרון יהיה צפוף

צריך לקחת בחשבון גם סגירת כבישים כשעתיים לפני.
אגיע לזיכרון ברכיבה (אם יתאפשר) ואם לא
גשר אליקים או בת שלמה.

בהצלחה
לישראלים ולישראל

nachshon4

New member
האם יש סיכוי להיות גם בזכרון וגם בתל אביב בזמן?

הרוכבים צפויים להיות בזכרון ב-16:11, ובקו הסיום בתל אביב ב-18:00. בהתחשב בכך שכביש החוף יהיה חסום לתנועה, וגם בתל אביב יהיו הרבה כבישים סגורים, האם יש סיכוי לראות את הרוכבים בזכרון, לעלות על הרכב, ליסוע לתל אביב ולהספיק בזמן לחגיגה?

ItsikH

Member
אתה יכול להקיף אבל
* הכבישים העוקפים מאריכים מאוד
* צפויים להיות עמוסים לאור החסימה
* הסיום בת'א עצמה סביר שלא יהיה נגיש

ניסיתי פעם לעשות זאת ברכיבה, בוואלטה 2008 בדרך לויאדוליד המסלול עשה לולאה וחשבתי לקצר אותה בשדות... הניווט לבדו מנע זאת, כי ברכיבה מהירה במסלות הקצר הייתי מגיע בזמן.
פה אין קיצורים כאלו, אז המכונית היא הסיכוי היחיד ולדעתי כאמור קלוש

urias1

New member
אפשר אולי

אפשרות די טובה היא לנסוע דרך כביש 6 ואז במחלף ירקון לעבור לכביש 4 ולהכנס ל ת"א. הכי טוב שיש לך אופניים ברכב כך תוכל (אולי) להתקרב לאיזורים המעניינים .
ראה רשימות מועילות ב בייקפאנל

בינתיים צילמתי...

ברחבת עיריית ירושלים העסק נראה במצב מתקדם

YotamKa

New member
טיפ צפייה בירושלים

המסלול סוגר שתי טבעות - אחת כולאת את מתחם ימק"א וגן הפעמון. השנייה גדולה יותר ובתחומה כלולים גן סאקר, שערי חסד, רחביה.
בזמן המירוץ לא ניתן יהיה להכנס לתוך התחומים האלה, וגם בבוקר עד השעה 12-00 לא ניתן יהיה, כי כנראה נותנים לרוכבים זמן סטרילי להכיר את המסלול (ניחוש שלי).
משעה 12 ועד 13-30 יש חלון הזדמנויות כי הרחובות ייפתחו לחצייה ואז זה הזמן להתמקם בפנים הטבעות האלה.
מי שינצל את ההזדמנות ירויח ניידות נוחה וקצרה בין נקודות צפייה שונות, וגם לדעתי יהיו פחות צופים בגדר הפנימית כי לא כולם יקראו בפורום את הטיפ שלי.
החסרון הוא כליאה בתחום למשך 4 שעות בערך, ויהיה 33 מעלות בצל באותן שעות.

nachshon4

New member
יש לך טיפים על נקודות ספיצפיות שבהן כדאי לעמוד?

בתור ירושלמי אני מניח שכשאתה רואה את המפה את יודע איך בדיוק זה נראה בשטח. איפה היית עומד?

YotamKa

New member
ברחוב בצלאל,

כי שם העליה הארוכה והתלולה שתאפשר מבט ארוך יותר על כל רוכב.
אופציה אחרת היא קו הסיום אבל אולי יהיה שם שטח סטרילי ל-VIP.
ככלל, צריך להיות בשטח כדי לדעת איפה טוב. זה גם תלוי בצפיפות הצופים האחרים.

YotamKa

New member
מפה עם מעברים ונקודות צפייה

סימנתי מיקומים עם עליות.
סימנתי את המעברים שאלקנה ציין.
סימנתי במפה קטנה לולאה שמשום מה הורידו אותה. הלולאה הזו כללה מעבר ברחוב סגור לתנועה מטעמי אבטחה, שעובר מתחת לאף של משרד רוה"מ. אולי מירי רצתה לסדר לביבי צפייה פרטית.
עקב כך המסלול הוא 9.7 ק"מ ולא 10 כמו בפרסומים הראשונים.

תודה, האם יש סיכוי שיפתחו חניונים של המוסדות הממשלתיים?

שאולי לא עובדים ביום שישי?
ואם לא, למי שרוצה להגיע ברכב לאזור של הכנסת ובנק ישראל לצפות, האם יש איזה חניה באזור שסביר שתהייה פתוחה (כולל הצירים אליה) ומשם ניתן ללכת ברגל מרחק של 1-2 ק"מ עד נק' הצפייה?

elkanakohn

New member
אפשרויות- להליכה

אופציה א': לחנות באיזור קריית משה וללכת ברגל 600-700 מטרים לצומת הג'וינט (הכניסה לאוניברסיטה). בדרך כלל אפשר למצוא שם חניה עם קצת מאמץ.
אופציה ב': לחנות ברחוב הרב הרצוג וללכת ברגל (500 מטר) לגן סאקר או לרחביה.
&nbsp
או שתביאו אופניים ואז אין בעיה לחנות רחוק... ותרוויחו עליה ירושלמית בריאה לכבוד שבת והגי'רו

elkanakohn

New member
בגן סאקר יש מעבר מתחת לכביש, שם אפשר יהיה להכנס לתוך הטבעת

ואפשר יהיה גם להכנס בגשר הולכי רגל שמוביל לבית המשפט העליון מחניון הלאום.
חוץ מזה אני מאמין שבישראל, כמו בישראל, תוכל לחצות את המסלול גם אם יהיו מחסומים

YotamKa

New member
צודק לא חשבתי על זה

והפוסט נכתב זמן קצר אחרי שעברתי שם מתחת לכביש הזה...

natyh

New member
הייתי בגן סאקר פעם שניה .

פעם ראשונה גלשתי בשלג שם דצמבר 13 המקומיים הסבירו לי היכן המסלול המשובח, אמרו תגלוש כאן תעוף...
היום ביבש בדקתי שוב את המסלול המשובח, מסתבר ששם היה שביל ביטון וביתר האזורים דשא...מתחת.
ראשית דבר היום לא היה בכלל שלג ...מה זו ירושליים ?
התמקמתי ליד מישהו שהכיר את סדר ההזנקה וידע לעודד יפה בשפת הרוכב כל רוכב ורוכב :
יעני פורצה ארו פורצה...
ואמוס קרלוס ואמוס .
קרלוס בטנקור הרביץ תמונה אישית עם מישהו בלי שידע על כך אבל הכי טוב היה הצופר סטייל שופר ... שמישהו גנב מהאולם של הפועל יורשליים, הרוכב של קוויק סטפ שקיבל הדרן כזה כמעט נפל מהאופניים מצחוק , דומולאן החזיק את עצמו שלא להיחנק לנוכח חווית העידוד היורשליימית הזו .
והכי חמוד אסטבן צאבז מתוק איזה לוחם .
בכלל הרמה הדהימה אותי נתנו 150 אחוז מדהימים רובם הגדול.
תענוג .

למעלה