מה אתם הייתם מבשלים
?

מה אתם הייתם מבשלים
?

ממאגר אנסופי של שימורים
ומגישים ארוחת מעדנים כמו שעשו במסטר שף?

יש לכם מתכון?
המלצה?
טיפ?
שתפו
 

ady18

Well-known member
עונה

אם רק שימורים
מרק תירס בסגנון סיני עם חלב קוקוס
או מרק אפונה מעל בצקניות
משהו עם שעועית לא ברור איך
ואם לא רק שימורים צילי קון קרנה מהמם...
אפשר קציצות טונה הייתי עושה באיזה רוטב מענין.
 

shron17

New member
אפשר להכין קציצות קציצות גם ללא רוטב.

ולאפות אותם בתנור:
בבקשה:מתכון לקציצות טונה נהדרות :(שגם ילדים אוהבים):

מבשלים מראש תפוח אדמה גדול ,עד לריכוך.
1 בצל קצוץ דק.(לטגן עד שקיפות).
2 קופסאות טונה בשמן,לסנן ולהניח בקערה.
1 כף קטשופ
1 כף חרדל
ביצה אחת
1/2 כוס גרגרי תירס- (לטחון בקוצץ המזון).
3 כפות פירורי לחם
1 כפית מלח

למי שאוהב ירק בקציצות,
כף פטרוזיליה קצוצה,כף כוסברה קצוצה או עלי סלרי,וכף שמיר קצוץ.

אופן ההכנה:
בקערה גדולה מועכים את תפוח האדמה המבושל,
מוסיפים טונה, בצל, ביצה, קטשופ, חרדל ומלח ,
ומערבבים היטב.
מוסיפים לקערה את גרגרי -התירס -הקצוצים,
ומערבבים היטב עם שאר החומרים.
בידיים לחות יוצרים כדורים פחוסים (כ-15 קציצות גדולות),
האפייה:
מניחים את הקציצות בתבנית עם ניר -אפיה מוברש בשמן,
ומברישים גם מעט שמן מעל כול קציצה,

אופים בתנור חום בינוני,(180 מעלות),
לאפות משני הצדדים עד שהקציצות מזהיבות.

ולמי שאוהב קציצות ברוטב :
במחבת להכין רוטב עגבניות (כמו לפסטה)
בצל מטוגן ,3 שיני שום 4 כפות רסק -עגבניות ,
קוביות מ-2 עגבניות טריות ,2 כפות קטשופ,וכ-1/2 כפית דבש,(לאיזון חמיצות העגבניות).
את הקציצות האפויות מחממים 5 דקות ביחד עם הרוטב.
מגישים תוספת של סלט ירקות טריים,
ויש ארוחה מהירה וטעימה.
 
למעלה