מה אתם הייתם עושים - מקרה עשירי

מה אתם הייתם עושים - מקרה עשירי

חמותך באה לשמור על הילדים. שעה יותר מאוחר את חוזרת לבית אחר ממה שעזבת. חמותך החליטה לעשות לך סדר בבית.
איך תגיבי?

חמותי אף פעם לא באה לשמור על הילדות בבית שלי.

אבל פעם היא באה להסיע את כולנו לבית שלה (בעלי היה בחו"ל) ובזמן שאני ירדתי להעביר את הכסאות של הילדות לאוטו שלה ולשים את המזוודות באוטו, וכו', זה בדיוק מה שהיא ניסתה לעשות (ליתר דיוק נתנה הוראות לילדות לגבי מה לעשות). לשמחתי לא היה לה הרבה זמן שם, והיה פשוט יחסית להשיב את מה שצריך לקדמותו.

הדסהש1

New member
לי היה מזל חמותי היתה מאוד מבוגרת שנישאנו

והיתה אשה מסורתית..אנו חילוניים לחלוטין...כך שבקושי נגעה במשהו...
לגבי שמירה היא היתה באה לפעמים לעשות ביביסחטר לא הרבה ונשארה ללון
ובבוקר בעלי היה מחזיר אותה לביתה

רזאי

New member
חמותי לעולם לא תבוא לשמור על הילדים, וגם לא תסדר לי את הבית.

גם את הבית שלה היא לא מסדרת, אלא משלמת כדי שיסדרו בשבילה. לא יכולה אפילו לדמיין סיטואציה כזאת.

אני אישית כנראה אחייך ואתעצבן מבפנים...

כי שונאת שנוגעים לי בדברים אפילו כשאני בבית, אז כשאני לא בבית- בכלל.
&nbsp
אבל אני משתדלת תמיד לתת כבוד. אולי אם יהיה לי אומץ אגיד "תודה, אבל להבא אני מבקשת לא לארגן לי את הבית".
&nbsp
מה שבטוח, חמותי ואמא שלי לא יעיזו לעשות לי דבר כזה- הן מודעות עד כמה אני אוהבת את הדברים שלי במקום שלהם ושלא מתערבים לי.

mykal

New member
מענין, איך זה?

חמותי מעולם לא באה לשמור לי על הילדים,למרות שהיא גרה במרחק של רבע שעה נסיעה ממני.
האמת גם לא ציפיתי.
אני כחמות שומרת די הרבה על הנכדים, אבל בד"כ הם אצלי, ולא אני אצלם.
כשהייתי אצלם, שאלתי מה רוצים שאעשה--לא נוגעת בשום דבר שלא מבקשים.
אגב גם לא כאמא (בבית הבנות הנשואות)--זכותם לבחור את הסדר שלהם כפי שנוח להם, מתאים להם.
תתפלאי, אבל הם כן מרשים לעצמם להשיא לי עיצות לשינוי בבית שלי-
--
אולי מרגיש להם מותר כי זה נשאר גם שלהם???

כשאני אצל כלתי לא נוגעת וגם אני רק שואלת

אם היא רוצה עזרה. אני באה נטו לראות את הנכדה שעה-שעתיים ומקסימום כוס מים או קפה. לעתים רחוקות מתחשק לה להגיש לי משהו טעים שהכינה ואני אוכלת ומחמיאה כי זו המטרה אולי. היא ובני אצלי מרגישים יותר חופש. מעניין שאצל הבת (ברור שזה הליך טבעי ומופנם אצל כולן אבל מעניין :) האימא מרגישה כאילו זה ביתה. כך לפחות אצל כלתי. אימה מגיעה, מיד למטבח, לסדר, לוקחת צלחת אוכל ואוכלת, מכינה לכולם, לעצמה....

mykal

New member
רק לגבי המשפטים האחרונים,

אני אצל ביתי לא לוקחת בלי רשות כלום,
למרות שאני באה הרבה (היא גרה די קרוב וזקוקה לי מאוד)
אוי יש גם ענין של אופי וחינוך, ולא רק סוג הקרבה המשפחתית.

dori78

New member
אני לא מסוגלת אפילו לדמיין דבר כזה.

אמא שלי ואמו של בן הזוג שלי מכבדות אותי ואני מכבדת אותן.
לא הייתי מעזה לעשות להן סדר חדש בבית והן לא היו מעלות על דעתן לעשות סדר אצלי.

כמו בהרבה סוגיות אחרות שעולות פה - אני לא חושבת שזה קשור לחמות/כלה, יותר בכיוון של אנשים שלא מסוגלים לכבד מרחב פרטי והחלטות של אחרים.

haych

New member
תרחיש מאוד ריאלי

חוץ מזה שכרגע אין ילדים.

היא רק מחכה לרגע שנשאיר אותה לבד בבית שלנו (ותודה לאל שזה לא קורה כי היא גרה בצד השני של הארץ) כדי להפוך לבעלי את הארון ולזרוק הכל. ולא משנה כמה אנחנו אומרים לה שאנחנו ילדים גדולים ושזה הבית שלנו ואף אחד לא יגע לו בארון מלבדו (בדירבוני...) היא פשוט מסרבת להפנים.

אני הייתי מתעצבנת ממש. לידה הייתי מאופקת אבל גורמת לה לדעת שאני כועסת, ואח"כ הייתי מוציאה את הכל על בעלי ושולחת אותו להעמיד את אמא שלו במקום.

וגם אם היו ילדים והיא הייתה מגיעה כדי לעשות לנו טובה-זה עדיין לא נותן לה יד חופשית לעשות מה שהיא רוצה בבית *שלנו*.

נומלה

New member
לא קרה לי אבל

אני אגיד תודה מכל הלב לכל מי שיבוא וירצה לעשות לי סדר בבית.

חוץ מאשר בפורומים שמאחריהם עומדים ניקים דמיוניים

מעולם לא שמעתי על דבר כזה בעולם האמיתי שסובב אותי
כלומר חברותי או בנות משפחתי.

אם חמותי היה מספיק פראיירית בשביל לסדר לי את הבית הייתי מבקשת שגם תבשל

אומר לה תודה רבה

גם על שהקדישה מזמנה לילדים וגם על שטרחה לעזור בסידור הבית. בסך הכל, ברגע שהיא מגיעה לבית של בנה ונניח שהילדים כבר ישנים או עסוקים בשלהם - זה יכול להיות נשעמן. אז היא מעסיקה עצמה בסידור או שבכך היא מנסה לעזור. בטח שלא הייתי מתרעמת אלא מודה על שתי העזרות.

למעלה