מה אתם הייתם עושים?

N o R i K o

New member
מה אתם הייתם עושים?

חשבתי שהכי כדאי להתייעץ עם אנשים באזור הגיל שלי שחושבים כמוני, ופחות עם המשפחה שחושבת רק על הפן הלימודי והכלכלי...

בשעה טובה ומוצלחת התקבלתי למסלול הלימודים שחלמתי עליו. הבעיה היא שהמסלול הזה נלמד בשתי פקולטות שונות בעיר, מה שיאלץ אותי לנדוד ביניהן.
נשמר לי במעונות האוניברסיטה חדר באחת הפקולטות. חדר זוגי במחיר מדהים. הבנתי שהמעונות במצב מצויין, משופצים, ממוזגים. הבעיה היא שיש רק קו אחד לפקולטה השניה שיוצא פעם בשעה ומדובר גם בנסיעה ארוכה אליה, של כ-45 דקות. חוץ מזה יש את הבעיה של החדר הזוגי - כי אני כבר לא ילדה קטנה וכן אזדקק לפרטיות שלי; הבעיה של המעונות עצמם שהם הומיי אדם ורועשים ואני לא יודעת עד כמה אוכל להתרכז וללמוד.
מצד שני, אני יכולה לשכור דירה במיקום נוח באמצע, בין שתי הפקולטות. כמובן שלדירה משלי יש את הייתרונות הגדולים שלה... פרטיות, מקום שהוא באמת בית ולא רק מקום לישון בו, נוח ללמוד, במיקום נוח לבחירתי... אבל הבעיה הגדולה היא שכר הדירה והחשבונות שבסופו של דבר הם לא פחות מכפולים מהחדר במעונות.
המעון יהווה חיסכון כלכלי עצום מבחינתי... אבל השאלה היא אם לא שווה לשלם יותר עבור מה שאמור להיות נוח יותר.

אז... מה אתם הייתם עושים?

raptor89

New member
לדעתי

את צריכה להחליט מה קודם למה בסדרי העדיפויות שלך פרטיות ונוחות או כסף.

אני הגעתי ללימודים אחרי 5 שנים בצבא אז מראש החלטתי שאין מצב שאני גר במעונות. כמובן שהעובדה שחסכתי לעצמי סכום סביר בקבע הקלה על ההחלטה כי הסכום אפשר לי לעבור את שנה א בלי לדאוג לעבודה והכנסה (מה שבסוף לא שינה כי מצאתי עבודה שהתאימה לי, אז עכשיו אותו דבר תקף לשנה ב).

הבעיה של הניוד לא מובנת לי, בכל מקרה תצטרכי במהלך היום לבצע את הנסיעה כדי לעבור בין השיעורים (אלא אם המערכת של בנויה ככה שהלימודים בקמפוסים השונים מחולקים לפי ימים), אז מה הבעיה פה?

פרטיות ונוחות זה אכן סיפור. אגב, גם רוב מי ששוכר דירה שוכר אותה עם שותפים בזמן התואר, כי זה הרבה יותר זול ומאפשר גם קצת חיי חברה כשמרימים את הראש מהספרים
.

בקיצור, שווה לשלם יותר עבור מה שנוח יותר, השאלה אם את צריכה את הנוחות הזו כבר בשנה א' כשממילא לא תהיה לך יותר מידי אפשרות ליהנות מהנוחות הזו, ואם יש לך את הבטחון שתצליחי לעמוד בעלויות של הנוחות הזו.

N o R i K o

New member
הכסף הוא לא כזה אישיו

חוץ מזה שחסכתי יחסית הרבה, במשפחה אמרו שיעזרו במידת הצורך... אבל בכל זאת, מדובר פה בסכום כפול, ואף פעם לא מזיק לחסוך קצת.
להבנתי המערכת בנויה כך שהלימודים מחולקים באמת לפי ימים בקמפוסים.

ודווקא אני חושבת שבשנה א' הנוחות הזו באה לטובתי, אם אני גרה רחוק מההמולה של המעונות והרעש ויכולה להסתגר בחדר פרטי משלי...

raptor89

New member
טוב, אחרי שראיתי עוד הודעה שלך

בפורום הרלוונטי יותר, ואם את אומרת שכסף לכמעט ולא משחק תפקיד, אז תחשבי עם עצמך כמה הפרטיות קריטית לך.
אני לא מכיר את המעונות שהתקבלת אליהם, אבל שאלה - בנית על לשכור דירה לבד?
אם כן - העלויות הן הרבה יותר מכפולות עבורך ואז זה כן משמעותי.

אמנם לא גרתי במעונות, אבל מהאנשים שגרו שם שאני מכיר, הם לא כאלה רועשים. כמובן שהכל תלוי ברגישות והסיבולת שלך לרעש.
לעומת זאת - אם תגורי עם שותפים - אין כזה הבדל. בסופו של דבר הכל עניין של התחשבות בין האנשים השונים...

אבל אני סתם מברבר בשכל

נשמע שאת כרגע יותר חרדה לפרטיות והנוחות שלך מאשר לכסף, אז - go get a room

N o R i K o

New member
מן הסתם שאני בונה על דירת שותפים,

ומן הסתם שאני מתכננת לחפש גם שותפים שיתחשבו בי. הייתרון של חדר עם דלת שאני יכולה לסגור מאוד חשוב לי...
דבר שככל הנראה לא יהיה במעונות...

וול, תודה רבה על העזרה

spaysi8

New member
היוש!

את מדברת במקרה על בצלאל?
בכל מקרה-
עדיף לגור קרוב למקום אחד, נסי לראות האם הימים מתחלקים שווה בשווה או שנוטה טיפה לטובת אחד המקומות.
בכל מקרה-
זה יתן לך שקט לפחות בחצי שבוע ותוכלי לקום מאוחר,
לגור באמצע- אומר שתקומי מוקדם בכל יום כי אי אפשר להסתמך על אוטובוסים ותמיד יש פקקים ככה שבעצם תקומי באותה שעה שהיית קמה אם היית גרה ליד אחת הפקולטות לדעתי..

N o R i K o

New member
הזכרון שלך קצר

בדיוק שלשום כתבתי כאן שאני מחכה לתשובות לרפואת שיניים

זה גם שיקול שחשבתי עליו... אבל כך או כך אצטרך להעביר את השעות האלו בתחבורה ציבורית. זה יתקזז לכאן ולכאן...

spaysi8

New member
אה, זה לא קשור לזכרון לגמרי

פשוט ממש ממש קשה לי לקשר בין ניקים,
כלומר-
אני לגמרי זוכרת את השיחה איתך בפורום אבל לא זכרתי שנוריקו היא זאת שכתבה.. מבינה?
סורי :p

spaysi8

New member
אני כל כך גרועה בלהסתכל על ניקים

שרק את אלון שהוא אדום אני מזהה תמיד.
לקח לי שנים להבדיל בין כמה חבר'ה שלכולם יש שם באנגלית שיחסית דומה וחלק ממה שעזר לי היה לפגוש את חלקם במציאות..

Palindrome

New member
אני הייתי שוכר באיזור צ. ניות

על הרצוג, או על תחילת טשרניחובסקי.
למה? כל 10-15 דקות יוצא 19 שיקח אותך לקמפוס אחד ב30 דקות (לי לקח 20 בשעות ללא עומס). לעמק המצלבה (צומת טשרניחובסקי-הרצוג-חיים הזז) , מגיע גם 14 שיקח אותך לקמפוס השני תוך 10 דקות.
זה בהנחה והפרטיות שלך היא הפקטור הכי חשוב.
בדיוק עברתי מדירה באיזור הנ"ל לצוויג וממש נחמד פה (מצד שני, אין פה אף אחד, כי סוף תקופת המבחנים והרוב בבית).

אגב, שנה א' שלך ממש קלילה ולא עמוסה, כך שלא באמת תצטרכי להסתגר בחדר עם הספרים וכן תוכלי לבלות. יש חבר'ה שעובדים לא מעט שעות תוך כדי.

N o R i K o

New member
דיברת אליי קצת סינית עכשיו

כי אני באמת לא מכירה בכלל את ירושלים ואת האזור שאני נכנסת אליו...
אבל תודה

raptor89

New member
בגדול

הוא נתן לך איזור ורחובות שרחוקים טיפה ממרכז העיר, ולכן זולים משמעותית מבחינת שכ”ד, אבל נגישים מאוד לשני הקמפוסים שתלמדי בהם.
ואם את כבר שם, שווה לבדוק גם את גבעת מרדכי ורסקו (כן, אני מניח שזה לא אומר לך כלום, אבל תמיד אפשר לפתוח מפה) שדי דומים לאיזור שהוא הציע מבחינת שכירות, לפעמים עם טיפה פחות אופציות התניידות אבל...

אם את ממש בעניין, בדירה שגרה בה ידידה שלומדת איתי מתפנה חדר. הדירה ברסקו, והיא מרחק הליכה מרחוב הרצוג ואוטובוסים לגבעת רם ועין כרם.

rasmus girl1

New member
האמת?

שהלוואי שאלו היו הצרות שלי, באמת באמת זה שמפריע לך?
הלוואי שהנסיעה שלי מהבית ללימודים היה 45 דק'..
בנוגע לשותפה, גם אחותי לפני כמה שנים,כשהלכה ללמוד בגלל שהייתה שנה א' אז היא הייתה חייבת לגור במעונות משותפים (בבן גוריון רק משנה ב' אפשר לקבל חדר לבד), אז היא פשוט חיפשה מישהי שגם מתחילה ללמוד שם, בסוף בת של חברה לעבודה של אמא שלי התחילה ללמוד שם, הן עשו הכרות מוקדמות ורשמו את עצמן ביחד בחדר, אם את מכירה מישהי שמתחילה ללמוד שם אז תרשמי איתה לחדר כשותפה.
מה גם שיש מצבים בהם בקושי רואים את השותפה, לא תמיד השעות חופפות ובמילא כל אחת מרוכזת בלימודים שלה ומבינה את השניה, נכון שלא חסר סיפורי שותפים מהגהנום אבל באמת שאלו המיעוט, השנה תעבור לך מהר, אני הייתי מנסה ומשתדלת ואחרי השנה הראשונה כשאני כבר יותר בשלה ויודעת מה מצפה לי אדע לתכנן את המהלך הבא שלי.

Purple Mushroom

New member
אני גם חושב על הפאן הכלכלי :)

ואו. שאלה קשה.
אני הייתי הולך על מעונות. = חיסכון כלכלי עצום מבחינתי, אה, מבחינתך.
אני עשיתי החלטה דומה לפני כשנה וחצי, אבל משלם עדיין מחיר נפשי מאוד גדול, ורוצה לצאת מהדירה הזאת, למרות שכבר התרגלתי.
בחירה שלך :)

nivos7

New member
לדעתי , בשנה הראשונה

את צריכה לתת הזדמנות למגורים במעונות.
הריי הלימודים הם יותר משנה.
ככה תוכלי להכיר את עצמך ואיך זה לגור עם שותפים (אלא אם יש לך ניסיון בעבר)
וגם הסיכויים לחוות חיי חברה הרבה יותר גבוהים.
אחרי שנה, תרגישי שזה לא מתאים , תהיה לך האופציה לשכור דירה , וגם אחרי ששמעת המלצות מאנשים ואוליי תתיידי עם מישהו שתרצי לשכור איתו דירה בשנים הבאות.

אם הייתי את,
הייתי גר השנה במעונות, נהנה מחווייה הסטודנטיאלית, לומד כשצריך , אני נגד לימודים בבית, כי כשיש מחשב בחדר , הסבירות שעושים דברים אחרים במקום ללמוד היא גבוהה יותר.
מקסימום , תקני אופניים ותדוושי לפקולטה השנייה.

בהצלחה

למעלה