מה אתם הייתם עושים?

מה אתם הייתם עושים?

אז ככה..
זכיתי במחיר למשתכן בדימונה. פרוייקט יפה של חברת "עומר הנדסה", דירות גן-גג בשכונת השחר החדשה. אנחנו לא נעבור דירה לדימונה, אבל דירה להשקעה זה בסדר גמור מבחינתי כרגע.
עד כאן נראה פנטסטי..
אממה? מתברר שאין הנחה...
מה זאת אומרת אין הנחה, זה מחיר למשתכן, לא?
אז זהו שכן..
'עומר הנדסה' משווקים את אותם דירות באותה שכונה באותו מחיר, גם שלא במחיר למשתכן. יתרה מזאת, המפרט שלא במחיר למשתכן אפילו מעט יותר עשיר משל מחיר למשתכן.
כשנרשמתי להגרלה היה רשום רק מחיר למ"ר (7,347 ש"ח) ועדיין לא ידעתי מהו מפרט הדירות, מה הגודל, גינות/מחסן וכו' (שמקפיצות את המחיר).
שורה תחתונה עכשיו אני מתלבט מה לעשות, מצד אחד אני לא רוצה לקנות במחיר השוק, אחרת מה הרעיון של התוכנית? מצד שני, אולי כן יש כאן בתוך הפרוייקט דירה יחסית פשוטה וזולה שמבחינתי תהווה השקעה משתלמת, ואולי חבל לוותר על הזכייה, כי זו ההזדמנות היחידה לוותר על זכיה בהגרלה.
אגב, התחלתי לברר מול הבנקים לגבי אישור עקרוני למשכנתא, ולשם כך נתבקשתי להביא שמאות של הדירות. מטעם עומר הנדסה נמסר לי שהשמאות שהזמינו העלתה תוצאות זהות למחיר המכירה לזוכים במחיר למשתכן. הנתונים האלו הזויים אחרי כל ההצהרות הבומבסטיות של כחלון ושות' על 20-30% הנחה ממחיר הדירה וכו' וכו'.
יש לציין יתרון אחד שלא הזכרתי, אם כי אני לא יודע כמה הוא מהותי במונחים של דירה- מכיוון שדימונה באיזור עדיפות קיים מענק של 60 אש"ח מטעם המדינה שמקוזז מהחלק של המשכנתא (לא של ההון העצמי).
אני מצרף צילום של המחירון שקיבלנו.
אני נוטה לוותר ולנסות הגרלה אחרת, אם כי עדיין שוקל ללכת אולי על הדירה הכי זולה, של 680 אש"ח ולנסות להשכיר אותה מן הסתם בסביבות לא פחות מ2,500 לחודש.
מה אתם אומרים? אשמח לשמוע נימוקים..
תודה רבה!

elvinnox

New member
מבחינת תשואה כבר היום אתה יכול למצוא דירות יותר טובות

אני לא מבין,
אם אתה מתכנן השקעה - למה לך לקחת דירה שרק עוד שנתיים תהיה מוכנה אולי?
מי מבטיח לך שתקבל את השכירות הנ"ל? אולי שהפרויקט יהיה מוכן יהיו עוד בעלי דירות שירצו להשכיר?
&nbsp
כבר היום אתה יכול למצוא נכסים בדימונה בעלות יותר נמוכה ושיניבו שכירות החל מהיום.
&nbsp
אני לא מבין לאן אתה חותר, ברור לך שההשקעה הזו תסנדל אותך מקניית דירה אחרת למגורים? לפחות ל-5 שנים הקרובות?
ברור לך שאין כאן באמת הנחה ושהבנקים יקרעו אותך בריבית?
כלומר, יתכן ואפילו תשלם עלות כוללת יותר גבוהה ממחיר של דירה רגילה?
&nbsp
ברור לך שיש אנשים שכן רוצים לגור בדימונה ואתה לא אחד מהם?
להערכתי, הרווח הצפוי מכל הסיפור הזה הוא גג- 100K, שווה לך את הכאב ראש?
&nbsp
לסיכום:
אם אתה משקיע - יש לך כבר היום השקעות יותר טובות.
אם אתה מחפש פתרון דיור והוא בדימונה - לך על זה, זה מצויין.
&nbsp

שכירות

אני כמובן לא נביא, אבל ביחס למה שיש היום ייתכן גם שיהיה ניתן להשכיר ב3-3.5 לחודש. ובהתחשב בעובדה שהדירה חדשה סביר שלא יהיה קשה למוצא שוכרים (עיר הבהדים המתפתחת וכו').
הכניסה המובטחת יכולה להיות אפילו פחות משנתיים עד שנתיים.
השאלה איפה ברמת מחירים כאלה אפשר לקבל תשואה טובה?
תודה

AdirSha

New member
תבדוק מה השכר הממוצע בדימונה

ותראה כמה מתושבי דימונה יכולים להרשות לעצמם לשלם לך 3500 לחודש..

h a j b i

New member
התשואה נמוכה יחסית לדירה בפריפרייה

ועוד לדירה על הנייר שכמובן שלא תראה ממנה שקל בשנים הקרובות.

gevayu

New member
שים לב שאלו לא תפוחים ותפוחים

הדירות במחיר למשתכן הן דירות גן או משהו בסגנון.
קרא את הכתבה לעומק.
http://www.themarker.com/realestate/1.3084216
&nbsp
עם זאת, הייתי שוקל ארוכות אם להשקיע במקום כזה שלא למגורים. הולך למקום, מדבר עם אנשים שגדלו ו/או גרים בסביבה וכו'. העלויות לא רחוקות מפריפריה מעט יותר אטרקטיבית או דירה ברחובות לדוגמא.

gevayu

New member
שני דברים נוספים שהעלאת:

1. 60 אלף ש"ח זיכוי - בטל בשישים ביחס לעסקה כזאת. זאת אכן הנחה מעולה אבל לא די כדי להניע לרכישה כזאת.
2. בחירה בדירה - שים לב שאם זכית בהגרלה, כנראה גם נמסר לך איזה מספר אתה בתור לבחירת דירה. סביר להניח שלא תהיה היחיד שירצה את הדירה הזולה ביותר.
לדעתי, הכי חשוב לא להינעל על השיטה והפרויקט ולסגור בסוף על דירה שגדולה מהיכולות שלך רק כי זכית בהגרלה.

היי,

זכיתי באחד המקומות הראשונים (מה שמעצים את האכזבה לאחר החשיפה לנתונים..) ולפי מה שבדקתי אוכל לבחור כל דירה שארצה מהפרוייקט.
לגבי היכולות שלי- להיפך, כאן יש לי את האפשרות לרכוש את הדירה הזולה עם 100-150 אש"ח הון עצמי שאוכל להביא.
לגבי ההנחה של ה-60 אתה צודק, השאלה איפה כן יש משהו משתלם יותר בשבילי..
תודה

gevayu

New member
אכן דילמה!

עוד משהו שהייתי מוסיף למשוואה: אתה בעצם "מבזבז" את כל ההטבות והפטורים על דירה ראשונה זולה יחסית ולהשקעה. האם בא בחשבון שתרצה לקנות דירה לעצמך בשנים הקרובות? מה שנקרא למגורים?
אם לא תרצה למכור את זאת שבדימונה לטובתה, תאלץ לשלם מס רכישה כדירה שניה. היום המס הזה עומד על 8% מהשקל הראשון. יש להביא בחשבון גם דברים כאלה.

אגססברסתפוח.. אתה באמת משווה בין אגס-סברס-תפוח !

במחיר למשתכן מדובר בדירות גן / גג.. לכן מדובר בהנחה משמעותית.

הקבלן מוכר גן גג באותו מחיר בדיוק

מעבר לכביש.
אותו מפרט, אפילו מעט יותר עשיר, שלא במחיר למשתכן.
בדקתי את זה.
כמה שזה נשמע הזוי, פשוט אין שום הנחה.
בסוף זה מכרז וכנראה הוא זכה במכרז במחיר שוק רגיל...

gevayu

New member
אכן לא יהיה פער גדול בשווי בדירת פריפריה רחוקה...

בין גן וגג מעבר לכביש. אבל יש להשוות במחירים בין הגג לגג (אחד מול השני) וכנ"ל לגבי הגן.
עם זאת פערי השווי בין דירה רגילה לדירת גן/גג לא אמורים להיות בשחקים בפריפריה כה רחוקה לדעתי.

ידידי,

לא הייתי כותב סתם.
המחירים זהים עבור דירות זהות.
מחירון זהה לחלוטין, גם הקבלן מודה בזה. הבסיס לחישוב אותו בסיס. מה אני עוד צריך לכתוב?
אותה דירה בדיוק עולה אותו דבר בדיוק.
בפריפריה הובטחו 20% הנחה לפחות, במקום 30-40٪ במקומות אחרים.
במקרה הזה אין אפילו 1% הפרש!!
אני משווה בין תםוי לתפוח, לא בין אגס לתפוח.
מי שלא מאמין מוזמן להתקשר לעומר הנדסה ולבדוק אותי עד הפרט האחרון. וגם אפשר להתקשר לחברה שמפתחת את השכונה.
לצערי זה המצב אחד לאחד.
הונו אותנו, אולי לא במתכוון, אבל בהחלט ברשלנות.

gevayu

New member
אגס, אין לנו כוונה להקניט או לבטל אותך

מאמין שאתה תהיה הראשון לבדוק הכל. אנחנו פה כדי לעזור לך לקבל אספקט רחב יותר.
לפי מה שאני הבנתי מהכתבה שהעלתי מקודם בדה-מרקר, הדירות במחיר למשתכן הן דירות גג וגן (בניינים בני 2 קומות) בניגוד לפרויקט מעבר לכביש בו מדובר בבניין מרובה קומות (נדמה לי 6). האם ההשוואה עדיין זהה?

ברור אחי

מחיר זהה בין שני דירות מקבילות בכל הפרמטרים. הבנייה רוויה זה פרוייקט שלישי שנמצא ברחוב אחר בשכונה ולא עליו אני מדבר.
ד''א- דיברתי לפני הכתבה הזו עם הכתב של דמרקר (בכל זאת לא הכל יצא לגמרי מ
דוייק בכתבה אבל לא חשוב...)

למעלה