מה אתם הייתם עושים ?

רוני ד

New member
מה אתם הייתם עושים ?

למען האמת, חיפשתי פורום על התוכנית. שמח שמצאתי כזה. צפיתי עד היום בכל הפרקים של התוכנית, ובכל פרק קרה לי אותו הדבר - הרגשה שמשהו שם שטחי מאוד. הרעיונות מעולים, המצבים טובים, אבל בכל זאת התוכנית הזאת נעשתה בצורה חובבנית ושטחית וחבל. בכל רעיון למצב כלשהו שהיה שם, לא העמיקו, הראו הכל בצורה שטחית וחסרת עמוד שדרה. לדוגמא - הפרק הראשון של הילד. הביאו ילד פרסומות (וגם ציינו את זה בתוכנית) ונתנו לו לחטט בפחים וחיכו שמישהו יתערב. מעניין אותי לדעת מה היה קורה כאשר ילד אתיופי או ילד רגיל - לא איזה דוגמן של פרסומות מתולתל ויפה היה עושה את אותה הסצנה. אולי דוגמא אפשר לראות בחנות הבגדים, ששם אף אחד לא התערב בין האבא המכה לילד. שאף אחד לא התערב. אותו הדבר לגבי הפרק שישודר השבוע, עם החייל. אומנם ראיתי רק את הפרומו אך מעניין אותי לדעת מה היה קורה אם חייל שאינו קרבי או שאינו מושך את העין. לדעתי יכלו לקחת את כל הנושא צעד או שניים קדימה, אני בטוח שהם חשבו על רעיונות טובים יותר לבדיקה, אך משו מה בחרו דווקא בדרך הבטוחה. של ילד פרסומות וכו'. בקשר למה שהרוב רושמים פה לגבי ההתערבות במקרים אמיתיים. אי אפשר להתכחש למציאות שהיום מסוכן להתערב במשהו, או אפילו לעשות משהו לא במקום (כמו הבחור במוזס), וזה משו שעדיין לא נתקלו בו (ככל הנראה) בתוכנית. מעניין אם היה להם איזה מצב מסוכן שכזה.

עם זה מסכימה איתך-באמת יש משהו קצת שטחי

בהצגת הדברים בתוכנית, אין ספק שלמשל במקרה הילד בפרק הראשון היו מתייחסים שונה אולי לילד שנראה אחרת ולא ילד שנראה מקטלוג פרסומות ורק לכלכו אותו קצת. אכן אי אפשר להתכחש למציאות שבה אם אתה עוזר אתה יכול להיפגע, אבל אפשר לעזור גם בצורה עקיפה-להזעיק משטרה, להזעיק אנשים שכן יוכלו להתמודד. הניסיון בתוכנית הוא לעלות מצבים ריאליסטים אבל שכחו לדעתי, להראות שיש מצבים ריאליסטים מאוד כמו שתוקפים אותך על ניסיון לעזור וכדומה, אבל אולי עוד נראה זאת בתוכניות הבאות. לא ידוע.

רוני ד

New member
מקווה. כי את הרעיון הכללי אהבתי.

את הביצוע ממש לא. אולי לא רצו להראות אילו פערים יש לנו בחברה? הרי בתכלס, מעניין איך היה נראה הדבר כאשר לילד הפרסומות כל היו עוזרים ולילד אחר, נגיד אתיופי - לא. ואני לא הולך רחוק מידי, דברים כאלה קורים לצערי הרבה מאוד, גם בבתי הספר כאשר לא מקבלים אותם. היו חייבים להכניס לתוכנית הזאת משהו שיעשה רעידת אדמה.

למעלה