מה אתם הייתם עושים??

אריאל 40

New member
מה אתם הייתם עושים??

כשאתם יודעים בוודאות שהסייעת כל היום בווטסאפ?
בני, לא פעם אמר לי, שהיא כל היום מתכתבת בטלפון גם בשיעורים וגם בהפסקות.
כשפניתי למורה בנושא, אמרה שתטפל.
אתמול שאלתי את בני,שהשיב שעדיין אין שינוי.
היום "ביליתי" בווטסאפ מהשעה 9:00 ועד 13:00 לסירוגין (כי בכל זאת גם אני צריכה לעבוד) וראיתי שהיא היתה בווטסאפ בממוצע כל 20-15 דקות ובסה"כ 22 פעמים במהלך השעות שבדקתי.
עכשיו השאלה מה אני עושה עם זה?
מצד אחד כבר סוף השנה ולשנה הבאה בכל מקרה אבקש סייעת אחרת וממש לא בא לי לפגוע בה אבל מצד שני כן רוצה שיעירו לה לעתיד עבור ילד אחר.
אז מה אתם הייתם עושים?

SMADAR55

New member
זה שאת רואה שהיא במצב "מחובר" לווטסאפ לא אומר דבר שהיא

באמת צופה / כותבת בווטסאפ.
הרבה אנשים כל הזמן במצב "מחובר". האם יתכן שהנייד אצלה בתיק כל הזמן שבו את רואה שהיא מחוברת?
השאלה אם בזמן שצפית ראית שהיא במצב "מקליד"? אם כן, אז היא בוודאות מתעסקת עם המכשיר בזמן השעור. האם יתכן שבזמנים שבדקת הסייעת הייתה בהפסקה?
אני הייתי פונה קודם כל למורה . אם זה נכון, לא יתכן שהמורה לא תעיר לה על כך ומוזר שזה לא מפריע למורה.
האם ניסית לשוחח ישירות עם הסייעת על כך? אולי יש משהו אישי שמאוד מטריד אותה ופוגע בתפקודה (לדוגמא- הורה שלה שמאושפז בבית חולים). לא שאני מצדיקה אך לעתים אנשים עוברים משהו אישי שפוגע ביכולתם לעבוד והם אינם מרוכזים בעבודה.
אם לא יעזור שיחות עם המורה או הסייעת עצמה צריך לטפל בזה עצמאית- לפנות למדריכה מהמתי"א או למחלקה לצרכים מיוחדים או למנהלת בית הספר. כמובן שבמקרה זה כנראה שאותה סייעת לא תמשיך לעבוד עם בנך.
אני מבינה שאת לא רוצה לפגוע בסייעת אך אם זה נכון- הפגיעה היא ישירות בבנך ! הוא לא מקבל את הסיוע שהוא זקוק לו.

אריאל 40

New member
אני רואה אותה

במצב מחובר ובמצב "נראה לאחרונה" כך שאין סיכוי שהנייד בתיק נשאר במצב פתוח.
לא יכולה לראות אותה מקלידה כשהיא לא מקלידה הודעה אלי

הבדיקה לא היתה נעשית לולא בני לא היה מתלונן על כך שהיא כל הזמן מתכתבת.
יתרה מזאת, גם כשאני כותבת לה פעם ב.. באמצע שיעור היא מייד עונה לי.
כשפניתי, בעבר, למורה בנושא - אמרה שהיא לא יודעת על ההפסקות ותבדוק אבל בזמן שיעורים זה היה קיים בעבר וביקשה שתפסיק ואכן זה פסק (ז"א שכבר ידעה על הנושא בעבר) כמובן שאמרה שתבדוק את הנושא ותטפל בהתאם.
לצערי המאוד רב, מסיבה שאינה ברורה, אסור לי לתקשר עם הסייעת מלבד מידע לקוני- דבר שהולך לעלות בישיבה ביום ראשון.
לאחר הישיבה אהיה יותר חכמה ואחליט על המשך טיפול.

SMADAR55

New member
לגבי תקשורת ישירה עם הסייעת

לפני מספר ימים הופצה הודעה ע"י ועד ההורים המשלבים הארצי לגבי תקשורת ישירה בין ההורים לסייעת.
מצרפת כאן כקובץ נלווה את המכתב שנשלח מטעם אגף החינוך לבתי הספר (המכתב מפברואר). לטעמי, לא ניתן מנוסח המכתב להסיק שיש לאפשר ערוץ הידברות ישיר בין ההורים לסייעת.

להלן המייל שהופץ ע"י ועד ההורים המשלבים הארצי:
תקשורת עם הסייע/ת המשלב/ת
להורים שלום,
אנו מבשרים בשמחה על מידע שהגיע מקואליציית ההורים לילדים עם צרכים מיוחדים כי ירדה הודעה לשטח מטעם האגף לחינוך מיוחד המורה להרשות את התקשורת עם הסייעת המשלבת ולסייע ביצירת התקשורת במידת הצורך ע"י המחנכת.
המסמך מצורף. ביכולתכם להראות אותו לצוות החינוכי או לעירייה.

כמו-כן מנהלת האגף שולחת איתות הרגעה באמצעות הקואליצייה כי לא ייעשה שימוש בסייעת אחת בכיתה בה משולבים שני ילדים אלא במצבים יחודיים בהם זה לטובת העניין ומקובל על הצוות וההורים.

לפיכך, במידה ויש בעיות בנושאים אלה אנא עדכנו אותנו ללא דיחוי.
בהצלחה,
ועד ההורים המשלבים

אריאל 40

New member
מסכימה איתך לגבי המסקנה

אך יש המלצה, שזו כבר התקדמות...
תודה

אגב, איך אני מצטרפת לועד ההורים המשלבים הארצי, כדי שאוכל לקבל מיילים?

SMADAR55

New member

TikvaBonneh

New member
ההפסקות הן קריטיות, זה הזמן הבעייתי עבור בנך

אני מציעה שהסייעת תקבל כל שיעור באמצע השיעור הפסקה שהיא יכולה לצאת ולהתעסק עם הפלפון רבע שעה, בתנאי שבהפסקה היא עם העיניים והאוזניים על הילד. נראה לי שגם לסייעת המורה צריכה להכין טבלה

בוואטס אפ יש גם אפשרות לכבות את העברת המידע

לאחרים לגבי מתי היית בפעם האחרונה והאם אתה מחובר.
כך שאם היא תדע שאתה עקבת אחריה היא יכולה פשוט לכבות ואז לא תוכל לראות את המידע הזה.

yuliyuli1

New member
אני הייתי מבקשת להחליף את הסייעת

אולי יש לי ציפיות גבוהות מידי, כי אני רגילה רק לשיטה של סייעת שאני בחרתי ושמדווחת לי מידי יום מה היה (דיווח של כשניים שלושה דפים כרגע, והיו תקופות גם של חמישה...), אבל גם אם הסייעת היא מטעם העיריה - היא אמורה להעביר את הזמן בעבודה ולא בנייד.

אריאל 40

New member
אכן הסייעת תוחלף...

לי אין אפשרות לבחור את הסייעת ואני אפילו לא רוצה דיווחים יומיומיים.
מספיק לי דיווח פעם-פעמיים בשבוע ולא דיווחים של "אוי אני מתה עליו, כמה הוא חמוד ואת יודעת שאסור לי לומר לך כלום"

yuliyuli1

New member
זה לא נקרא דיווח

גם אותי לא מעניין שהסייעת תגיד שהיא מתה על הילד.
כן מעניינים אותי (מאוד) הדיווחים שלה, שכוללים פירוט של כל הדברים החשובים שהיו באותו יום, כל הקשיים שצפו וגם הרגעים הטובים שהיו
המידע הזה חשוב מאוד גם להחלטות על מה לעבוד עם הילד.

3מרגו

New member
סתם שתי הערות...

איך חיינו פעם בלי סמארטפונים,אה...
ואחת בשם עמליה עמית אמרה לי שאני יכולה ללכת על שילוב יחידני רק אם בוחרת את הסעיית וגם משלמת לה.
300 לשעה?

TikvaBonneh

New member
תלוי באזור בארץ

היא יודעת על מה היא מדברת. אם אמרת לה באיזה עיר מדובר אז היא כנראה גם צודקת בסכומים. אבל את לא משלמת את כל הסכום אלא רק משלימה את השכר שהעירייה נותנת. זה ממש לא בסדר, אבל כרגע המצב הוא שעיריות רבות משלמות שכר מצחיק ותנאים על הפנים.

מניחה שהמחיר הזה הוא למנחת שילוב

תיקווה ועמליה תמיד ממליצות על אחת כזאת.
זה באמת תלוי כמה משקיעם בשילוב ולכמה סיוע הילד זקוק,
ומה מקובל באותו איזור.

yuliyuli1

New member
גם מנחת השילוב לא חייבת לעלות 300 ש"ח לשעה

יש אמנם כאלה שגובות מחירים כאלה, אבל יש גם מנתחות התנהגות מעולות ומנוסות שגובות 200-220 ש"ח לשעה (אני מדברת על צפון תל אביב. באזורים אחרים יכול להיות שהמחירים אפילו נמוכים יותר).

משלבת בוודאי שאפילו לא מתקרבת לסכומים האלה

yuliyuli1

New member
אכן - זה המחיר למשלבות (30-50 לשעה)

תלוי באזור ובשנות הניסיון.
וזה לא המחיר שההורים משלמים למשלבת לשעה אלא זה המחיר שמשלימים אליו את השכר מהעיריה.

למעלה