מה אתם הייתם עושים?

לקשמי

New member
מה אתם הייתם עושים?

המצב שלי הוא כזה: אני גרה בדירת חדר שהיא חלק ממה שהיה פעם דירה שלמה שהופרדה ל-3 דירות, כך שבשתי הדירות הנותרות גרות עוד שתי בנות. מכיוון שכל שלושת הדירות האלה היו פעם דירה אחת, החשבונות נשארו משותפים, כלומר ארנונה, חשמל וכו', אנחנו משלמות ביחד או יותר נכון אמורות לשלם ביחד כאשר מחלקים את הסכום ל-3 וכל אחת משלמת (או אמורה לשלם) חלק. עכשיו למעשה תקופה ארוכה שלא שילמנו חשבון חשמל, כי היתה איזה אי וודאות לגבי החשבונות, לא ידענו מה מהחשבונות הוא שלנו, בעיות עם הדואר וכו'. אתמול בבוקר היו אצלנו מחברת החשמל וכבר התכוונו לנתק. מבין שלושתנו רק אני הייתי בבית. מכיוון שאי אפשר להסתדר בלי חשמל, בלית ברירה, נתתי לאותו נציג של חברת החשמל שיק על כל הסכום (סכום גדול למדי, אתם בטח מתארים לעצמכם) מתוך מחשבה על כך שבסוף היום (אני יודעת שהן בדרך כלל בבית בשעות מאוחרות) אפנה אליהן לגבות את הכסף. בסוף אותו יום (כלומר אתמול) זה מה שעשיתי, אבל כל אחת מהן אמרה לי שהיא תשלם לי מחר. (כלומר היום). אחת מהן אמרה לי שהיא תעביר לי שיק במעטפה מתחת לדלת והשניה אמרה שהיא תהיה בבית בשעה שקבענו ואני אגבה ממנה את הכסף. הגעתי הביתה ולא היתה אף אחת מהשתיים בבית ובטח שלא מעטפה. יש לי הרגשה שזה הולך להיות מרדף ארוך אחרי הכסף שגם הן צריכות לשלם עבור החשמל. אני לא יודעת מה נכון לעשות: אני יכולה להחליט לרדוף אחריהן כל יום, השאלה היא אם זה יעזור. במקרה שהן לא משלמות, האם אני יכולה לתבוע אותן?

sobolina

New member
הצעה ../images/Emo26.gif

תראי,אף פעם לא מזיק לנסות לבקש מהם שוב את הכסף,אבל כמובן לא בצורה תקיפה משהו , אלא להגיד את זה כתזכורת , את צריכה להכנס אליהן ולהגיד שאת מזכירה לה לגבי הכסף , ויש לך סידורים מחר בבנק שאת צריכה לשלם -ואת ממש צריכה את הכסף - ולכן את מצפה לקבל אותו היום

לקשמי

New member
תודה, אבל..

קשה למצוא אותן בבית ואם אני כבר מוצאת אז רק בשעות מאוחרות בלילה. אני כמובן אכנס אליהן שוב היום בשעות האלה, אבל כשהן לא בבית, מן הסתם אין כל כך עם מי לדבר...

../images/Emo104.gif את חדשה או שנראה לי?

בכל מקרה-
לכבוד הצטרפותך (לא רציתי לגנוב לכם את הקפה... תרגישו חופשי). העוגיות עלייך (או על חשבון הברון). בכל מקרה- הן אמורות להיות חתומות על חוזה שבהן הן מחויבות לכל ההוצאות בלי קשר אלייך. פשוט תפני לב"ב ותבקשי ממנו שיסדר את זה. ובכל מקרה- תרדפי אחריהן! אין שום סיבה שהן יתחמקו מההוצאה!! אפילו תעירי אותן באמצע הלילה בלי חשבון! שברת- שילמת (טוב... הבנת את הכוונה...).
, יומטוב.

../images/Emo104.gif אאוץ'

התבלבלתי...
בפעם הבאה אני אחכה לקפה שלך ואז אציע
(אפשר להציע כבר שוקו חם, החורף כבר באוויר
).

karnaf7

New member
תשאירי פתק, הן יבינו...

זה לא עיניין של להיות נודניקית. אנשים יודעים (שוכרי דירות) כמה דומיהם זקוקים לכסף. לדעתי זה מספיק חשוב כדי לתת תזכורת אחרי יום אחד...

לקשמי

New member
סוף טוב, הכל טוב ../images/Emo13.gif

מסתבר שאני סתם פרנואידית חשדנית והיום כבר גביתי משתיהן את הכסף ולא היתה בעיה. זה מלמד אותי לתת יותר אמון בבני אדם. תודה לכל המגיבים ושנה טובה.

למעלה