מה אתם הייתם עושים...

ofer atad

New member
מה אתם הייתם עושים...

הצוות המטפל הציע שנלך ונשאיר אותו לבד איתם. הם גם הציעו שלא נבוא לבקר היום ומחר על מנת שהוא יוכל להסתגל... כשאמא שלי התקשרה אמרה לה האחראית שאם היא לא יכולה וחייבת שתבוא אבל אז האחריות לתוצאות תהיה של כולנו... אמא שלי לקחה את המשפט הזה מאוד קשה... בנוסף הרופאה המטפלת של אבא שלי אמרה שכן חשוב לבקר אותו בימים הראשונים. תכל'ס הלנו לבקר והוא ישן... ביקשנו לדעת מה הוא קיבל ואיך הוא הרגיש. נמצא שהיה פער בין מה שהאחראית אמרה לנו בטלפון לבין מה שאמרה לנו האחות שם. האחראית אמרה שהוא הלך לישון בשעה 14:00 והאחות אמרה שב 15:00. אמא שלי חושדת בהכל ומודאגת שאולי מסממים אותו... מה אתם אומרים ?

מני בר

New member
עופר לכו עם תחושת הבטן

סתם פלצנים.אין להם בכלל ניסיון והכל.. המיטה הקצרה וההתנשאות. לא! זו דעתי. לכו על מקום עם ניסיון רב וקבלו המלצות ממשפחות שם! יש מקום בכפר שמריהו וגם בהרצליה פיתוח,אני לא זוכר את השם.

mali10

New member
יש מקום נוסף

אני מזדהה וכואבת עם כל הקושי שאתה עובר. חמותי הייתה מאושפזת במקום שקראו לו שלוות הורים. אני מקווה שאני לא טועה בשם. זה בהוד השרון. המקום נקי, והטיפול בה היה מעולה. לי יש אימא עם אלצהיימר, והיא מטופלת בבית עם עובדת זרה. קשה קשה מאד. לפני כחודשיים גם היא קבלה חום, אושפזה במאיר, ויצאה משם שבר כלי. היום היא יותר בפוקוס. אך יש ימים קשים מאד. במיוחד במקלחת אנחנו ממש נהרסים. מאחלת לך הרבה כח וסבלנות.

ofer atad

New member
מלי האם את מתכוונת לגן שלווה

שמנהל גיורא ברחוב ארלוזורוב ?

mali10

New member
מקום אחר

לא טעיתי, למקום קוראים שלוות הורים. ברחוב החורש בהוד השרון. הטלפון שלהם מופיע בדפי זהב של איזור השרון. שווה בדיקה. כתוב לי. בהצלחה.

מני בר

New member
מלי

איך אתם מתמודדים עם המקלחת? גם אצלנו קשה ביותר.ממש קשה

mali10

New member
הסיוט שבמקלחת

אנחנו מקלחים את אימי רק פעם בשבוע. בשאר הימים עושים לה "ניקוי יבש". מושיבים אותה על עגלת מקלחת שהשאלנו מיד שרה. אני ממונה על המים והעובדת הזרה על הסיבון. חייבות לסיים כמה שיותר מהר. אימי צועקת כאילו הורגים אותה. מקללת אותי קללות נמרצות, בוכה ודוחפת אותי. תאמין לי , אני חוזרת הביתה שבורה,ומתייפחת. כך כל יום שישי חוזר על עצמו.

mali10

New member
מני

כנראה הם פוחדים כי זה נראה משהו פולשני. אולי גם העירום מפחיד.איבוד שליטה? הגריאטר כתב הרבה לעצמו, המליץ על ויטמין בי 12,ברזל, איביקסה ושלום על ישראל. בדיעבד אי אפשר תיקון החשבונית.

מני בר

New member
אז תכתבי מכתב

להנהלת המושלם ותארי את הנסיבות. אולי יסכימו. היא לא אומרת שהתרחצה כבר בבוקר?

ענתי44

New member
עוד על מקלחת

אמא שלי הפדנטית, שכל כך אהבה מקלחות כל כך סובלת ממקלחת וזה סיוט לה ולי. אין לה עדיין מטפלת וכמו שהיא אומרת שאני הפיליפינית שלה. במרכז יום היא מסרבת להתקלח למרות שיש אפשרות ומסכימה רק איתי. והכי נורא זה שלפעמים היא לא שולטת על הצרכים ובאמצע מקלחת יוצא לה והיא נבהלת ומנסה למרוח את זה על קיר המקלחת. זה גיהינום. אבל אני לא מוותרת לה ומפתה אותה להכנס למקלחת כי מבחינתה מספיק פעם בחודש. יום כן יום לא, אלא אם יש יום קר במיוחד. בקשר לכיסא רחצה, אני רכשתי כיסא דרך מושלם של קו"ח כללית. משלמים רק 15 אחוז מערכו (כדאי בכלל לברר מה מגיע ממושלם כי יש עוד אביזרים). תחזיקו מעמד ענת

zs1957

New member
הסיוט שבמקלחת - mali10

חוסר רצון להתקלח היא תופעה האופיינית להרבה מאד מחולי אלצהיימר.יש לרחוץ את החולה למרות האלימות המילולית שהיא מפעילה כלפייך מטעמי בריאות והגיינה במיוחד בימי הקיץ החמים. אפשר לרחוץ אותה בספוג ולעסות את גופה,רצוי שיהיה סבון נוזלי המכיל קרם לחות עם ריח טוב.חולי אלצהיימר אוהבים מסאג' וכן ריח טוב. הם נהנים מכל מגע וליטוף. זה מרגיע ומענג אותם. נסי ותראי שהיא תהיה יותר שקטה ולא לאט תתחיל לרצות להתקלח. עלייך להתאזר בסבלנות רבה ולהבין שאמך חולה ואלימות מילולית, חוסר רחצה הם חלק ממאפיני המחלה בבעיות התנהגות של החולה. בהצלחה!!! אשמח לשמוע את תגובתך. זהבה שחם- עמותת אלצהיימר.

למעלה